İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...321...

Özgür DENİZ - 15.12.2021

Bu dünyada bir sıkıntı var, açmaz var kardeşim ve bendeniz o sıkıntıyı, açmazı çözesiye değin üzerine gideceğim her şeyin. Mutmain olmam lazım. Bendeniz mutmain olmayınca deşerim, dibine kadar inerim, kafayı yerim ama sonuna kadar giderim. Zira gerçek lazım bana ve o gerçeği behemehâl bulmam gerekir. Çünkü olmaması gereken şeylerin olduğunu görüyorum. Böyle değil de şöyle olması gereken ama yine de böyle olan şeyler görüyorum. Bunun nasıl, niye olduğunu, kimlerce oldurulduğunu sorgulamak bendenizin hakkımdır. Bendeniz sorarım ve sorgularım, acımam, merhamet etmem, benden demem, bendense adam olsun it olmasın derim ve acımam, bir gram tereddüde düşmem sorarım ve sorgularım.  Bu hakkımı da hiçbir kuvvet, hiçbir kudret elimden alamaz. Bu dünyaya geldiysem, bu dünyadaysam, bu dünyada yaşıyorsam, yaşadığım yeri merak etmek görevimdir benim. Sormadığım, sorgulamadığım ama yaşadığımı sandığım yaşamı yaşanmış saymam. Yaşadığım yerde ki çelişkileri bulmak ve o çelişkilerin mahiyetini anlayıp, şayet mümkünse o çelişkileri yok etmek istiyorum. Bilakis, hiçbir şeyin düzlüğe ereceğini düşünmüyorum ama hiçbir şeyin de artık aynı şekilde gitmesi de kabil olamaz. Bir şeyler var burada saklı olan, açığa çıkması sakıncalıymış gibi görülen ve sürekli gizlenmek isteyen. O her ne ise ortaya çıkacak kardeşim. Mutlaka çıkacak, sonunda ölümde olsa çıkacak. Ve insan görecek onu kardeşim. Görecek ki, bilecek sebebini şeylerin nasıl böyle olduğunun. Böyle gidemeyecek, gitmemesi gereken, gitmesinin kabil olmadığı bir dünyayla karşı karşıyayız. Böyle gelmiş böyle gidecek deyip umarsızca davranamayız. Davranmamalıyız. Davranıyorsak it gibi yaşamaya sesimizi çıkaramayız. Mutlaka böyle gitmemeli, böyle gelmiş olsa bile. Bunun için gereken şey her ne ise yapılmalı, ödenecek bedel her ne ise ödenmelidir ve mutlaka olması gereken şey oldurulmalıdır. Biz görmesekte görecek birileri gelecektir elbette. Bize yaramasa da birilerine mutlaka yarayacaktır ve o birileri bizden parçalardır. Saklı gerçek ortaya çıkmalıdır ve kendisiyle dünyayı sarsacağımız şey her ne ise ona sebep olmalıdır. İnsan uyanacak ve devrim olacaktır kardeşim ve insanın uyanması, devrimin olması ise işte ortaya çıkması gereken her nesi ise onun ortaya çıkmasına merbuttur.

 

EKSTRA:

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/melih-gokcek-7-yil-sonra-belediyenin-cipini-iade-etti-492962h.htm

 

Şimdi gerçekten o araç belediyeye mi aitti yani? Milyonlarca insana mı aitti yani? Ve onu yedi yıl kullandınız mı yani? Ve şimdi geri verdiniz mi yani? Verdiğinize göre milyonlarca insana aitmiş öyle mi yani? Siz Müslümansınız de mi? Yerli ve millisiniz de mi? Milliyetçi ve İslamcısınız demi? Böyle söylediğime bakmayınız Sayın Başkan, sonuna kadar hakkınız, yıllarca orayı yönettiniz, boşverin takmayın söylenenleri, ağzı olan konuşur yani.

 

https://www.medyaradar.com/erdoganin-eski-metin-yazari-aydin-unal-ekonomi-bir-damat-yuzunden-mahvoldu-haberi-2067931

 

Bu ne be şimdi? Saçmalamış.

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/56-asker-tskdan-ihrac-edildi-libyali-askerlerin-copleri-toplatildigi-icin-cimere-sikayette-bulunmuslardi-492958h.htm

 

Türk Ordusuna iftiradır bu, yakışmaz, inanamam buna.

 

https://www.karar.com/yazarlar/ibrahim-kiras/en-fazla-neyini-kaybedersin-ki-1591516

 

Bu ne ya şimdi abicim, hangi ülkeye yönelik yazdın bunları? Hayali ülkeye mi?

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/sabah-gazetesi-basyazari-mehmet-barlas-secimle-alamadiklari-istanbul-ve-izmir-belediyelerini-hedef-gosterdi-492959h.htm

 

İnsanlık tarihinin en kanı temiz, soyu temiz, sütü temiz, kişilikli, karakterli, haysiyetli, soylu, asil, onurlu, namuslu, dürüst yazarıdır abimiz. Hak ettiği şekilde öyle çok övmek istiyorum, o kadar güzel şeyler söylemek istiyorum ama gerçekten zamanım yok, bi de uzatmak istemiyorum.

 

https://www.korkusuz.com.tr/terorist-basi-hakkinda-saklanan-gercekler.html

 

Ya adam yapma be ya, uçuk şeyler bunlar.

 

https://www.korkusuz.com.tr/paranin-gozu-kor-olsun.html

 

Bi git işine be adam ya.

 

https://www.karar.com/guncel-haberler/karamollaoglu-yabanci-akinina-isyan-etti-19-yilin-mirasi-bu-mu-olmaliydi-1643066

 

Ayıp be Sayın Başkan. Hangi ülkede yaşıyorsunuz lütfen? Tanrı aşkına bu ülkede böyle bir resim mi var gerçekten? Hepsi montajdır bence, yalan kesinlikle.  Yerliliğe ve milliliğe inadınıza böyle yapıyorsunuz.

 

https://www.karar.com/guncel-haberler/babacan-turkiye-her-sey-bir-lira-magazasina-dondu-1643007

 

Uçuk kaçık şeyler bunlar Sayın Başkan.

 

https://www.karar.com/guncel-haberler/kilicdaroglu-ailenin-guvenligi-kadinin-elindedir-1643025

 

Ne münasebet Sayın Başkan. 3000 TL yeter de artar bile. Şöyle bi hesap yapıyorum da artıyor bile. Küçük bir tatil parası bile kalıyor. Biraz da şükretmesini bilmeli insanlar.

 

https://www.karar.com/guncel-haberler/agir-ekonomik-bunalim-ohal-getirebilir-iddiasina-aksenerden-sert-tepki-1643017

 

Olacak şey mi Sayın Başkan? Ülkede felaketler zinciri olursa gelmesin mi OHAL?

Tarih: 15.12.2021 Okunma: 233

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?