İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...312...

Özgür DENİZ - 05.12.2021

Lütfen sertliğimi mazur görün. Olabildiğince sert olan hayat karşısında olabildiğince sert bir ruha ve gövdeye sahip olmak kaçınılmazdır. Ya gerçekçi olacaksın ve onurlu bir duruş içinde bulunacaksın ya da it gibi sürüneceksin ey insançocuğu. Ya hayatını kazanmaya cesaret edeceksin ve korku duvarlarını yıkıp geçeceksin ya da köle gibi yaşamak zorunda kalacaksın. Kimsenin bizim yaşamsal tercihlerimize karışmaya hakları ve hadleri yoktur. Her bir insançocuğu özgür doğmuştur ve zincirlere vurulmaz, bunu yapmak kimsenin haddi değildir. Kime nedir ki, kimseye zararımız dokunmadığı müddetçe istediğimiz gibi düşünür, istediğimiz gibi yaşarız. Ki, sözlerimizin yanlış hayatlara zararı olması da normaldir ve zaten olmuyorsa boş konuşuyoruz demektir. Öyleyse biz doğrudan dönmeyeceğiz ama yanlış olanlar doğru olmak zorundadırlar. Çünkü ruhum kaldırmıyor bu dünyanın düzenini ve bu dünyaya odaklanmasının neticesinde hissettiklerinden tiksiniyor. Zira tiksindirici ve utanılası bir dünyada yaşıyoruz. Suçsuz değiliz hiçbirimiz. Hepimiz suçluyuz tam aksine. Böyle bir dünya, böyle bir hayat olamaz. Böyle bir insan, böyle bir toplum, böyle bir devlet, böyle bir din olamaz. Hiçbir şey böyle gidemez. Ya hep ya hiç demekten başka çıkar yol bulunmamaktadır. Bizleri feci şekilde kandırmaktadırlar. Bir durum oluyor, onun karşısında ruhlarımızı rahatsız edecek öyle bir şey koyuyorlar ki, hemen kanıyoruz ve değişiveriyoruz, inanıveriyoruz. Böylece de olan biten her şeyi unutuveriyoruz. Evet, nisyanla maluldür insan denilen ama asla ve kata unutmamalıdır, unutmaya karşı direnmelidir, zira unuttuğu gün uyuduğu gün olacaktır yeniden ve yeniden sömürülmeye, soyulmaya, köpek gibi yaşamaya mahkûm olacaktır. Ya insanca yaşam ya da hepten ölüm demekten başka yol yoktur. Bizim pısırıklığımızı, dünyaya nasıl temayül gösterdiğimizi biliyorlar düzenin karanlık efendileri. Bu yüzden de bizleri sessizce korkutuyorlar. Açıktan da yapamıyorlar bunu. Çünkü gözlerimizi ya karartıverirsek diye korkuyorlar. Bu yüzden de usul usul, alıştıra alıştıra, uyuştura uyuştura yaptırıyorlar ne yaptıracaklarsa. Şırıngayı milim milim batırıyorlar ve zerk edilme tamam olunca uyuşmaya başlıyoruz artık, ondan sonra malum. Kaplumbağanın haşlanması durumunu anımsayın lütfen. Bireyciliğin egemen olduğu bir dünyada hangi dilden konuşuyoruz değil mi? Çünkü herkes kendi hesap kitabının peşinde, kendi oyun oynaşının peşinde, eğlencesinin ve hazzının peşinde, egemenliğinin peşinde. Başkaları bize ne değil mi? O zaman ben insanım diye ortaya çıkmayacaksın. Ya solucansındır zira ya da insan! Hangisi olduğuna karar ver ve ona göre yaşa!

 

EKSTRA:

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/nereye-gidiyoruz-tuikin-acikladigi-enflasyon-bir-yana-market-calisanlarinin-fotografladigi-fiyat-degisiklikleri-gercek-enflasyonu-gozler-onune-serdi-490986h.htm

 

Birazcık vicdan ya birazcık vicdan; birazcık insaf izan ya birazcık insaf izan, gerçekten hiç mi hicap duymuyorsunuz? Utanmıyorsan dilediğini yap diyen Peygamber değil miydi sahi? Yazık günah bu millete. Bu ülkede enflasyon gerçekten yüzde yirmi bir mi? Şerefsiz evladıyım, namussuzum, kahpeyim ki yalan söylüyorsam, bu ülkede gerçek enflasyon yüzde ellinin altında değildir kesinlikle. Ya yaşıyorum ya, hayatın içindeyim, canlıyım, gözlerim görüyor, aklım var, kalbim sağlam elhamdülillah. Bu aynı zamanda kul hakkıdır ya, çünkü milyonlarca çalışanın alacağını kesiyorsunuz. Allah’a gerçekten inanıyorsanız bunu yapamazsınız, yapmamalısınız. Kul hakkı yemenin ne demek olduğunu biliyorsanız yapamazsınız. Hadi birisi hakkını helal etmedi ne yapacaksınız? Zaten ben şahsen şimdiden diyorum, Rabbim sakın benden hakkımı yiyenlere hakkımı helal etmemi isteme. Lütfen bunu yapma. Ben hakkımı bile göre yiyene asla helal etmeyeceğim, asla. Hiçbir şekilde, hiçbir yolla, hiçbir sebeple böyle bir şey yaptırtma bana diyeceğim. Yapmaz zaten. Ve hakkımı bile bile göre göre yiyenle aynı yere gönderme beni diyeceğim. Hiçbir şekilde, hiçbir sebeple gönderme diyeceğim. O nereye gidecekse ben tam tersine gideyim diyecem ve gitmekte istiyorum zaten.


https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/yilmaz-ozdil/kole-pazari-6808605/?utm_source=yazardetay&utm_medium=free&utm_campaign=dahafazlahaber

 

Ne demek istiyorsun yani bayım? Anlayamadım da anlamak istiyorum, biraz cahilim, kafam pek basmıyor, geri zekâlıyım da biraz. Boş mu konuşuyorsun sanki?


Tarih: 05.12.2021 Okunma: 254

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?