İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...302...

Özgür DENİZ - 25.11.2021

Müntesiplerinize Kur’an ahlakını mı verdiniz yoksa cemaatinizin ahlakını mı? Evet, tereddütsüz ifade edebilirim ki, cemaatinizin kendi kurguladığı ahlaki ilkeleri dikte ettiniz her daim, üstelikte Kur’an’la merbutiyeti olmayan bir ahlaktı bu ama Kur’an’dan mülhem olduğu varsayılıyordu, nihayetinde din tandanslı bir cemaat olunduğu için başka türlüsü düşünülemezdi, öyle olmasa da öyle olduğu sanılmalıydı. Bu konuda ciğerlerinize dek bilirim sizleri, hiçbirinizde de İslam ahlakı verilmiyor, münhasıran kendi ürettiğiniz ve ancak sizin faydanıza olacak ahlak veriliyor bünyelerinizde. Bu yönde sizleri ömrüm boyunca tenkit ettim ama sizler de bir milim bile değişim görmedim. Çünkü istediklerinizi bu yolla kotarıyordunuz. Oysa sizlerin zerk edeceğiniz ahlak, şayet İslam diye bir dine inanıyor idiyseniz (((ki elbette inanıyorsunuzdur ama o inancın mahiyetini bilemem işte ve asıl önemli tarafta burasıdır))), o dinin gerektirdiği ahlak olmalıydı ama sizler daima kendi ahlakınızı dikte etiniz. Dinle bitevi ters düşmelerinizin en önemli sebeplerinden birisi de buydu. Ve yaşamlarınızda hiçbir zaman Kur’an Ahlakı değil Cemaatinizin Ahlakı ön plana çıktı; gerek kendi içinizde ki münasebetlerde, gerekse kendi dışınızdaki münasebetlerde. Oysa kabul edelim ya da etmeyelim bir Müslüman duruşu diye bir şey vardır ama o duruşa sizlerde şahit olmak gerçekten zordur. Hayır, söylediklerimi kötü niyete yormayın, yüreğimin acısıyla konuşuyorum. Çünkü sizlerle iltisaklı belki yüz binlerce, belki milyonlarca insan var ve o insanları maalesef edilgen hale getiriyor, hayata etkide bulunabilecek potansiyelleri varsa şayet onu da yok ediyorsunuz. Her biri belki de birer katalizör olabilecekken hayatlarını sünger konumunda ikmal ediyorlar. Bu da insanlık için büyük bir kayıp değilse nedir? Lütfen yüreğinizle dinleyin, çünkü yüreğin samimi ama acı terennümleridir bu sözler. Anlar mısınız işte orasını bilmiyorum. Daha çok inanmaktan önce keşke az biraz anlamayı tercih etmiş olsaydınız şu hayatta. Belki her şey farklı bir seyir izlerdi ve hayatlarda çok büyük değişimler olurdu.

 

EKSTRA:

 

https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/yilmaz-ozdil/dis-guclerin-oyunu-6786321/

 

N e sandın ya? Tabi ki de öyle. Öyle olmasaydı böyle mi olurdu? Haçlıları bilmezsin sen, onlar ne hindir, ne hayındır. Sen arabanı denize sür bakalım ne olacak, onlar var ya onlar seni arabanla birlikte batırırlar. Ama sen nerden anlayacaksın böyle gizli, derin tezgâhı. Sizi gidi dış güçlerin taşeronları sizi. Yerli ve milli olsaydınız anlardınız onların oyunlarının ne denli büyük olduğunu.

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/savci-sayandan-saraylari-aratmayan-evinden-sukur-paylasimi-dolardaki-yukselisi-boyle-yorumladi-488875h.htm

 

Kâfir misiniz siz abiler? Elbette ki şükredecez, bizim işimiz şükretmek, sabretmek. Adam tabi ki de saray yavrusu evde oturacak. Çünkü layık olduğu hayatı yaşıyor, biz de layık olduğumuz hayata şükredip, sabredecez elbette. Abim saray yavrusu evde huzur ve saadet içinde yaşasın diye varız biz, cephelerde ölürüz, yeter ki abim huzur için bizim için çalışsın. Siz de işinize bakın gari, cerbeze yapmayın.

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/-turkiye-gazetesi-yazari-cem-kucuk-iktidari-yerden-yere-vurdu-oyle-bir-dolar-yazisi-yazdi-ki-sarayda-bunu-cem-kucuk-mu-yazmis-dediler-488843h.htm

 

İşte şerefini, namusunu, soyluluğunu, onurunu, haysiyetini, karakterini, kişiliğini anlatmaya kelimelerin kifayetsiz kalacağı bir abimiz daha. Varol be abisi. Muhteşemsin. Bu sözlerini saymıyoruz abisi. Yanlışlık olmuş galiba.

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/akplilerin-yegenlerinin-luks-yasamlari-vatandasa-sogan-ekmek-yiyin-tavsiyesi-vermislerdi-nereden-geliyor-bu-degirmenin-suyu-488912h.htm

 

Helal olsun kardeşlerim. Hakkınızdır yaşamak. Layıksınız. Layık olsam ben de yaşardım. Ben biraz malım, o yüzden layık olduğumu yaşıyorum. Ama sizlere hayranım. Yerli ve milli olduğunuz için garez ediyorlar size, bakmayın siz bunlara. Kendileri yaşayamıyorlar ya kıskanıyorlar. Herkes layık olduğunu bulur ve yaşar, tadını çıkarın kardeşlerim.

 

https://www.youtube.com/watch?v=BZHiGk0jD88

 

Sen mi zengin olacaktın? Seni gidi seni, kıskançlığından çatla patla. Yerli ve milli misin sen? Hem yerli ve milli olanlara düşman ol hem de zengin oluyorlar diye şikâyet et.

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/benzin-motorin-ve-otogaza-dev-zam-geldi-488935h.htm

 

Rüyanızda mı geldi. Sizi gidi müfteriler sizi. Ben niye görmüyorum? Yoksa sadece size mi geldi bahsettiğiniz zamlar. Hadi gidin işinize.

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/akpli-milletvekili-halil-etyemezden-sok-aciklama-ulkede-bolluk-var-488939h.htm

 

Yani ya işte budur ya. Gerçeği söyle canımı ye. Aynen öyle Sayın vekil beyim. Üfürmek, sallamak bedava. Önüne gelen sallıyor. Yoklukmuş, zammış, pahalılıkmış, geçin bunları ya zırvalıyorlar.  Yerli ve milli olanlara düşmanlıkları gözlerini kör etmiş bunların.

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/kemal-ozkiraz-10-bin-dolar-aldigi-iddia-edilen-akpli-siyasetci-hakkinda-konustu-488946h.htm

 

Geç bunları ya. Boş konuşuyorsun. Yalanlara palavralara karnımız tok bizim. Biz yerli ve milliyiz, bizi uyutamazsınız, aldatamazsınız. Birazcık yerli ve milli olun be, ayıp ayıp utanın.

Tarih: 25.11.2021 Okunma: 301

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?