İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...301...

Özgür DENİZ - 24.11.2021

Ya sizler ey şeyhler! Ne yaptınız, ne yapıyorsunuz, ne haldesiniz? Gerçekten hiç nefis muhasebesi yapıyor musunuz? Kur’an’ı tertil, tedebbür, taakkul ile okudunuz mu hiç? Hissederek, düşünerek anlama çabasına girdiniz mi? Haddimi aşmıyorumdur inşaAllah. Zira layüsel değilsiniz, sorudan, sorgudan muaf değilsiniz değil mi? Ki, peygamberin bile sorgulandığı yerde sizler de kim oluyorsunuz ki sorgudan muaf olacaksınız? Öyle değil mi ya da bendeniz mi yanlış biliyorum; peygamber bazı öneriler sunduğu halde sahabelerin sunduğu öneriler ittihaz edilmedi mi? Peygamber şöyle dediği halde böyle daha isabetli olduğu görülünce o zaman bildiğiniz gibi yapın demedi mi? Ama sizler öyle misiniz ya, hiç bir dediğiniz iki edilir mi, sözünüzün üstüne söz söylenir mi, gözünüzün üstüne kaşınız var denmeye cüret edilebilir mi değil mi? Sizler şeyhsiniz, uçar ve uçurursunuz değil mi? Şimdi böyle söylemekle bendeniz dine ihanet mi etmiş oluyorum acaba? Hangi dine ihanet etmiş olurum ihanet etmiş olduysam? Hâşâ sizler Rabler misiniz? Mesela bizlere Kur’an’ı okumamızı önerir misiniz ya da bizler küçücük akıllarımızla yanlış anlayacağımız için münhasıran sizlerden mi öğrenmeliyiz Kur’an’ı? Sizlerin gayeniz, gerçekten insanlığın vahdeti mi yoksa kendi cemaatinizin tekasürü mü? Mana ve derinlik kalitede mi yoksa kantitede mi? Bugüne kadar çoğalarak ne elde ettiniz, çokluğunuzla hangi alanda tesirinizi gösterdiniz? Mesela; insanlığı tedricen öldüren kötülüklerle ilgili söylediğiniz tek bir söz var mı? Adalet ile ilgili hanginiz ne söyledi, tek bir gösterge kifayet edecektir? Yahut insanlık ailesi bünyesinde adaletin öldürülmesine katkı mı sundunuz? Yahut kendi içinizde kendi kendinize kalarak, kendi kabuğunuza çekilerek neye hizmet ettiniz, insanlık adına hangi kazanımları, faydaları sağladınız? Mesela; haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır Hadisi ile ilgili düşünceleriniz nedir? Sizin göreviniz yekpare insanlık için bir şeyler yapmak mı yoksa münhasıran kendi cemaatlerinizin faydasını gözetmek mi? Sizin cemaatinizden olmayan birinin cennete gidebileceğine inanıyor musunuz? Yoksa her biriniz münhasıran kendi cemaatlerinizin mi cennetlik oluğuna inanıyorsunuz? Sahi sizlerin varlık anlamınız nedir, hangi boşluğu dolduruyorsunuz, bugüne kadar doldurabildiğiniz bir boşluk var mı? Varlığınızın artı değeri nedir, bugüne kadar ne olmuştur? Yani varlığınızın katkı sunduğu tek bir şey var mıdır? Mesela; kötülük yapan birini hiç insani umdeler temelinde şiddetli olarak uyardığınız oldu mu? Yoksa korkar mısınız uyarmaktan?

 

VİCDAN BÖYLE BUYURUYOR

 

Konuşmayın yapın. Laflarınızla değil eylemlerinizle gösterin kendinizi. Birinize değil hepinize söylüyorum. Bugüne değil yarına da söylüyorum. Dün söyledim, bugün söylüyorum, yarında söyleyeceğim. Her zaman hatırlatacağım ve varsa kızarması gereken bir şey kızaracak. Eğer değerlilerse, kıymetlilerse, fedakârlarsa,  cefakârlarsa, teminatlarsa, biriciklerse, çiçeklerse, böceklerse, kelebeklerse, söyledikleriniz gerçekse ve gerçekçiyseniz söylediklerinizde, o vakit beklemeyin, o vakit laf etmeyin, o vakit duyarsız kalmayın, o vakit ertelemeyin, o vakit nutuk çekmeyin, şimdi, şu an, hemen, bugün yapın. Hakkaniyetli olun, dürüst davranın ve hak ettikleri neyse bugüne mahsus olarak verin haklarını, bir ödül olarak, ikramiye olarak verin, emek olarak verin, değer olarak verin, bir saygı olarak, bir sevgi olarak verin haklarını, onore edin onları, sözünüzün gerçekliği olsun, samimiyeti olsun. Yoksa gün falan kutlamayın, yediklerini, yiyeceklerini düşünmeyin güya günleri varmış ve gün görüyorlarmış gibi. Çünkü aptal değiller, değillerdir herhalde. Lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve yapmanız gerekeni yapın, nefesinizi tüketmeyin. Gün mü görüyorlar ki, hicap duymadan kutlayacaksınız? Eylemsiz söz hükümsüzdür, değersizdir, hiçtir. Gerisi laf-ı güzaftır!

 

EKSTRA:

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/akpli-vekil-zulfu-demirbagdan-akilalmaz-gecim-tavsiyesi-eti-gramla-meyve-ve-sebzeyi-taneyle-alin-488656h.htm

 

Tabi de sayın vekil bey. Ne demek. Tavsiyelere hep uyarım. Öğünden birini temelli çıkardım mesela. Eti bir yıldır bıraktım. Meyveyi de bıraktım. Biraz sebzeyle idare ediyoruz işte. Zararlı şey yenir mi hiç? Kalben sonsuz teşekkürler çok değerli tavsiyeleriniz için.

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/abdulkadir-selvi-gorev-basinda-millet-ittifakini-dagitmak-icin-mikser-gorevini-kendi-kendine-veren-selvi-millet-ittifakinin-adayini-acikladi-488651h.htm

 

Abi bu ülkede tanıdığım en en en şerefli, haysiyetli, namuslu, dürüst bir yazarsın. Harikasın. Tüm gizli gerçekleri senden öğreniyoruz. O kadar soylu ve şerefli bir insansın ki, kelimeler kifayetsiz kalır şerefini ve soyluğunu izah etmekte.

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/ihaleler-yandaslara-verilirken-devlet-bahceliden-gecim-derdindeki-vatandasa-tavsiye-biraz-sabir-biraz-metanet--488645h.htm

 

Eyvallah Sayın Başkan. Ne demek. Sabrın sonu selamettir. Mutlaka sabredeceğiz. Zaten sabrı severiz biz. Ömrümüz sabırla geçer ve bize hep huzur verir sabır. Sabır çok acı da olsa meyvesi tatlıdır. Meyvesinin tadını hiç tadamasakta mutlaka tatlıdır biliriz. Teşekkürler Sayın Başkan.

Tarih: 24.11.2021 Okunma: 267

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?