İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...300...

Özgür DENİZ - 23.11.2021

Aydın; sahipsizdir, yalnızdır, yabancıdır. Ama gerçekten aydın olan aydın, namuslu, izzetli, şerefli, onurlu, dürüst, haysiyetli, hassasiyetli, hissiyatlı, mesuliyetli, karakterli, kişilikli olan aydın, ki aydınsa zaten biri böyle olur. Bu yüzden de; acı yoldaşıdır, otağı yalnızlıktır onun. Halktan başka dostu yoktur. Halk toprağında, insanlık sofrasında, dostlarının meclisinde bağdaş kurup oturabilir ancak o. Düşüncenin yıldırımları halk toprağına onun beyin göklerinden iner. Beyin göklerinde sonsuz düşünce yıldızları dolaşır. Ateşlidir aydın ve ateşiyle yakar kara bulutları ve aydınlatır karanlığı. Aydın, hiçbir zaman, hiçbir şekilde, hiçbir şartta ve koşulda, bir partinin, bir cemaatin, bir şeyhin, bir zümrenin, bir yapının elemanı olamaz. O, ezilenin, gasp edilenin, sömürülenin, aldatılanın yanındadır daima. O gerçeğin peşinde olması hasebiyle eleştiri mızrağını bitevi cebinde taşır, bu yüzden de kendisine hoşgörüyle bakılmaz, bilakis kendisinden çekinilen birisidir her daim, öyle de olmalıdır zaten, zira karanlık daima aydınlıktan korkar. Aydın hain olamaz, o içinden çıktığı ve kendisinden beslendiği halkına ihanet edemez. Ama ihanet içinde olanları afişe etmekten de çekinmez. Yapmamayı, susmayı, durmayı beceremez o. Bunları yapmazsa yanar, küle döner. Onun varoluş kaynağıdır direnci, mücadelesi, kavgası, aydınlığa ve özgürlüğe susamışlığı. O katıksız ve tam anlamıyla bir insanlık savaşçısıdır. Savaşçıdır o. Zalimlerin heyulasıdır. Kompradorların kâbusudur. Her şeyi gerçek sahibine iade etmekle görevlendirmiştir kendi kendisini kendisi. Aydın, kendisine dokunanı yakar. Dokunduğu da yanar. Yanarsa da küllerinden yeniden doğar aydın. Aydının ahı dağları yerinden oynatır, denizleri kurutur, yeri sarsar, göğü çökertir. Aydının kalemi karanlığa fırlatılmış bir oktur. O’nun söz cehaleti yok eder. Susturulamayan bir yürektir o. Narkozun tesir etmediği bir kafadır. Ne sürüye katılır ne de sürüleştirir. O, herkesin hür bireyler olmasını ister. Gençliktedir tüm umudu, çünkü kavgasını yarınlara taşıyacak ve yarınlarda, yarım bıraktığı savaşı sürdürecek ve aydınlığın sancağını taşıyacak olanlar gençlerdir. Aydınlar, aydın olunuz ama önce insan olunuz! Çünkü insan olunmadan aydın olunamaz!

 

EKSTRA:

 

https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/ayse-sucu/milliyetcilik-milletin-hakkiyla-safa-surmek-degildir-6782292/?utm_source=yazardetay&utm_medium=free&utm_campaign=dahafazlahaber

 

Şimdi bir soru sorabilirim. Herkesin televizyonu olduğu iddiasında olan ((çünkü herkesten kendisine pay gidiyor metazori olarak)), TRT 1 de 3 TE 3 diye bir yarışma var. O yarışma da jüri olan ve görevi sadece ama sadece bir şıkkı elemek olan bir profesör tarihçi var. Peki, yarışmacılara bir şıkkın elenmesini sağlayan joker hakkı verilemez mi? Yani bu milletin parasını nasıl bu şekilde tasarruf hakkına sahip olabilirler ve bir profesör bunu nasıl tolere edebilir? Akılla, bilimle, vicdanımla soruyorum. Sonsuz acı bir şey. TRT millet için var, zaten milyonlar içinde yüzenleri milyarlar içinde yüzdürmek için değil. Paranız fazla geliyorsa, milletten aldıklarınızı almayınız beyler.

 

https://odatv4.com/guncel/kadir-inanir-acile-kaldirildi-222013

 

Tüm kalbimle acil şifalar diliyorum DELİ KADİR abimiz. Türk sinemasının unutulmazlarındansın, efsanesin. Filmlerinle büyüdük sayılır.

 

https://artigercek.com/haberler/cenazeye-thy-uoagi-kaldirilmisken-ozel-uckalarla-katilan-akp-lilere-elestiri-bu-hirsizilik

 

Ne münasebet efendiler. Haddinizi bilin. Onlar Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil ediyorlar. Bu devletin bir itibarı, onuru var. Siz kim oluyorsunuz ki böyle kendini bilmez şekilde hadsizlik ediyorsunuz? Hem güvenlik durumu var hem de itibar diye bir şey var. Siz anlamazsınız böylesi şeylerden.

 

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/kilicdaroglu-helallesme-cagrisinin-nedenini-acikladi-1886509

 

Akılla, bilimle, dinle, vicdanla düşününüz bakalım nereye varacaksınız? İslamcılar, Milliyetçiler eleştiriyor. Bazı Kemalistler, bazı Sosyalistler eleştiriyor. Peki, niçin herkes eleştiriyor? Bu adam ne demek istiyor, ne yapmak istiyor ki bu kadar eleştiriliyor? Mesela; her cümleyi çözümlesek ve neyin yanlış olduğunu söylesek olmaz mı? Gerçekten merak ediyorum, bilimsel temelde, rasyonel ve nesnel olarak tetkik ve tahkik etsek ve gerçek bir fikri müzakere yapsak, nihayetinde bir sonuca ulaşıp yargıya varsak daha rasyonel olmaz mı? Nedir bu insanı öteleten? Hayır, birilerin bilip bizim bilmediğimiz nedir acaba? İhanet mi ediyor bu insan? Ali Şeriati’nin bir sözü vardı; ‘’Şiiler bana Sünni diyor, Sünniler beni Şii olmakla suçluyor. Demek ki ben doğru yoldayım.’’

 

Saygıdeğer Başkan aşağıdaki sözleri söylüyor; mesela yanlış olan bir cümleyi birisi söylerse çok sevinirim. Yahut yalan olan bir cümleyi birisi söylerse çok sevinirim. Sizce elimizin tersiyle itmeli miyiz yoksa önemsemeli ve tarihi bir fırsat olarak mı değerlendirmeliyiz?

 

“Ben bu çağrıyı yaparken bir iktidar tanımı yapmadım. Sadece bizim iktidarımızdan da söz etmedim. Bizden sonra gelecek yüz iktidardan söz ettim. Benim çağrım iktidar-muhalefet ayırımı yapmıyor. Toplumsal bir çağrıdır. Hatalarla yüzleşmek ve asıl olarak kucaklaşmış şekilde geleceğe bakmak çağrısıdır. Bakın, helalleşmek, geçmişte olan acıları ortadan kaldırmaz ama geleceği inşa etmemizi sağlar. Bu ülkenin büyük yaraları var, bu yaraları sarmalıyız ki bundan sonra hiç kimse kanatmaya cesaret dahi edemesin.”

Tarih: 23.11.2021 Okunma: 265

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?