İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...292...

Özgür DENİZ - 15.11.2021

Bakınız ne diyor Remzi Oğuz Arık; ‘’örnek insan kimdir diye sorsalar, düşünmeden aydın olanlardır derim. Bir ideale adanmış olanlara denir aydın diye. Hariçten hiçbir tesir kendisine müdahil olmadan, milletinin ve insanlığın mukadderatı üzerine mütemadi sorular üreten, o sorular temelinde sorgulamalar yapan ve bulduğu cevapları korkusuza milletine duyuran insandır aydın.’’ Var mı böyle şerefli, haysiyetli, onurlu, mesuliyetli bir aydın hatta böyle bir âlim var mı yahut din adına kendini salahiyetli olarak gören biri var mı? Keza; ne diyor Ali Şeriati; ‘’aydın bir mirası taşır üzerinde, kutlu bir mirasçıdır o, Peygamber varisi. O sadece söylemez, aynı zamanda eyleyendir de. Ulvi bir misyonun çağlardan çağlara taşıyıcısıdır. İnsanlığın bilincini uyandırmalı, şuurunu ayaklandırmalı, yol göstermelidir insanlığa. İçeride ama önde olmalıdır. Fakat önde olmayı isteyerek değil, olması gerektiği için.’’ Hakeza ne diyor Muhammed İkbal; ‘’yalnız yürüyebilirsin, belki yürümelisin de ama kervandan ayrılmadan.’’ Ve hakeza ne diyor Cemil Meriç; ‘’aydının kafası tektir, onun kendi kafası vardır ve o kendi kafasıyla düşünendir, aydın başka kafalarla düşünemez ve bulduğu hakikatleri hiçbir şeyden imtina etmeden haykırır, halkına duyurur.’’ Ve dahi ne diyor Lenin; ‘’aydın, burjuvazinin postalı olamaz, o halkın eli, gözü, kulağıdır.’’ Ve Mao diyor ki; ‘’aydın, bir balıktır ve halk dediğimiz, o balığın denizidir.’’ Şimdi tüm bu tanımlamalar, tarifler, izahlar muvacehesinde şöyle bir baktığımız zaman bu topraklarda aydın vasfına seza kim vardır, kaç kişi vardır, var mıdır tek bir kişi bile olsa? Peki, aydını olmayan halka kim yol ve yön gösterecektir? Politikacılar mı? Yollarını kaybetmiş olanlar nasıl yol gösterecektir? Politikacı şeytanların ve şebeklerin bir yolları var mıdır ki de yol göstereceklerdir? Daha kim olduğunu bilmeyen âlimler mi? Halk mutlaka okumalıdır, aydınlanmalıdır ve gerçeği kendi yapacağı kazılar sonucunda bulmalıdır. Çünkü ona gerçeği anlatacak kimse yoktur maalesef. Şerefli olunuz ey adınlar, şerefsizliğe dümen kırmayınız. Belki kim olduklarınızı bilemeyebilir halk ve sizi öldükten sonra da sitayişe seza görebilir sizleri ama birileri gelir ve kim olduğunuzu söyler, işte o gün mezarınıza tükürülür ve andolsun tükürülecektir de, kimse tükürmese de bendeniz mutlaka tüküreceğim.

 

EKSTRA:

 

https://odatv4.com/guncel/akp-li-baskandan-imam-hatip-isyani-221522

 

Hayır, hayır Sayın Başkan, yanlış düşünüyorsun. Ne yani sen Müslüman ve Vatansever yetiştiren, dindar nesil önceliği olan okullarla ilgili nasıl böyle söyleyebilirsin? O okullar bu ülkenin kaderidir Sayın Başkan. Kıymetli nesillerin öncüsü olan okullardır. O okullardan çıkıpta haram yiyen tek birine rastladın mı? Kötülük yapan tek birine rastladın mı? Şimdi kalkıp nasıl böyle söylersin, çok ayıp ediyorsun, lütfen ama.

 

https://www.medyaradar.com/kemal-kilicdaroglundan-helallik-paylasimi-gecmiste-partimizin-de-hatalari-oldu-haberi-2064592

 

Helallik mi? Gerçekten hakkımızı helal eder miyiz acaba Sayın Başkan? Hem ne tür yanlışlar ve hatalar bunlar acaba? Gerçekten merak ediyorum. Helallik isterken, yanlışları ve hataları söylersen isabetli olur. İyi anlamak için bir daha dinleyeceğim Sayın Başkan hitabınızı.

 

https://odatv4.com/siyaset/mhp-den-akp-ye-cok-konusulacak-cikis-ortak-degiliz-221577

 

Elbette ki reis. Gönlün ferah olsun. Hiçbir zaman inanmadık ki zaten. Ortak dediğin her şeyden, söylem ve eylemden belli olur. Bugüne kadar hiç ortak söylem ve eyleme şahit olmadık ki zaten iki taraf arasında. Şimdi millete kalsan ne alakası var der, bugüne kadar her şeyde el ele gönül gönüle hareket ettiniz, her türlü eylemin ve kararın altında imzanız var der, her konuda desteklediniz birbirinizi hem de ölümüne der, şimdi ne alaka der, bir şeyler ters gidiyor da sorumluluktan mı kaçıyorsunuz der ama tabi biz yemeyiz bunları, zira halkın kafası basmaz, cahildir, anlamaz, olayları algılamaktan ve yorumlamaktan acizdir. Sizler kafanıza takmayın reis, biz size inanıyoruz kesinlikle. Zira mutlaka bir bildiğiniz olmasa böyle söylemezdiniz. Kesin bir bildiğiniz var ve biz sizin bildiğinizi asla bilemeyiz. Ne münasebet üzerine yorum bile yapamayız, çünkü bizler bu konularda kifayetsiz insanlarız.

 

https://artigercek.com/haberler/en-az-uc-cocuk-fikrinin-mucidine-uc-maas

 

Abicim ne alaka şimdi ya? Sizin ihtiyacınız varda bu insanın yok mu? Şimdi onlar sizin gibi yaşamıyor bir kere, o insanların ağır görevleri var, sizin on liraya ihtiyacınız olursa bu insanların yüz liraya ihtiyacı olur. Ne yani sizler gibi mi yaşasınlar istiyorsunuz. Sana bir maaş yetti diye bu insanlara da mı yetecek? Ne münasebet böyle denge mi olur? Elbette bu insanlar hayatlarıyla mütenasip ekonomiye sahip olmalıdırlar. Kesinlikle sizler yanlışsınız, bu insanlar doğrusunu yapıyor. Hadi işinize bakın kafa ütülemeyin.

 

https://artigercek.com/haberler/ziraat-bankasi-ile-demiroren-holding-arasindaki-kredi-skandali-sayistay-in-taslak-denetim-raporuna-g

 

Ulan tümünüz bir oldunuz bu adama taktınız kafayı. Ne alıp veremediğiniz var adamla ya? Ne kötülüğünü gördünüz ki? Dindarlar ve vatanseverlerin safında yer alıyor diye kızıyorsunuz, bizi aptal mı sanıyorsunuz? Hem o adamın cüssesiyle sizin cüsseniz bir mi? O zaman o adamın midesiyle sizin mideniz bir olur mu? O adamın midesi on lokma alırsa sizin ki bir lokma alır. O zaman derdiniz ne? Adam sizin kadar yesin de aç mı kalsın istiyorsunuz? O adam aç kalırsa kim hizmet edecek vatana, millete, devlete, dine, diyanete? Bendeniz bu adamın yanındayım abi. Nezaketsizlik ediyorsunuz.

 

https://www.medyaradar.com/ahmet-kayanin-paristeki-mezarina-saldiri-haberi-2064673

 

Hey gidi Ahmet Efendi hey, ölünce kurtulacağını mı sandın? Canlıyken sözlerinle karşılık veriyordun, ya şimdi ne diyeceksin? Hadi bi şey söylesene. İşte böyle okurlar adamın canına. Bendeniz böylesi zekalara hayranım ya. Gerçekten samimiyim, namusluca söylüyorum bu zekalara hayranım. Helal olsun size be aslanlar. Nasıl da intikam alınırmış gösterirler işte böyle adama.  

 

https://artigercek.com/haberler/zamlara-tepki-gosteren-esnaf-gozaltina-alindi

 

Sizi gidi sizi, böyle böyle halkı kandırmaya çalışıyorsunuz değil mi? Zam varmışta, bilmem neymişte, kim yiyecek bu lafları? İşiniz gücünüz cerbeze yapmak, milleti manipüle etmek. Birazcıkta vatan deyin, din deyin ya, vatan tehlikede, her taraf bölücü dolu, insanları dinden uzak tutmaya çalışıyorlar zaten, siz neyle uğraşıyorsunuz? Manyak zeki olan dindar ve vatansever insanları mı kandıracaksınız? Onların yüksek zekalarına çarpıp geri döner bu yeltenişleriniz. Yemezler oğlum yemezler, bu vatanın dindar ve vatansever evlatları yemezler. Bayrak inmez, ezan susmaz, vatan bölünmez bir kere. Galip Allah’tır, Allah büyüktür, son din İslam’dır, Peygamberin ümmetiyiz, Kur’an’ın talebeleriyiz, sizi gidi din ve vatan düşmanları sizi. Sizi gidi cami, ezan, bayrak, vatan düşmanları sizi. Zaten Batı bizi yok etmeye çalışıyor, ekonomimize darbe vurmaya çalışıyor, doları uçurdular bi de zaten. Böyle bir ortamda sizin derdiniz ne oğlum?

Tarih: 15.11.2021 Okunma: 263

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?