İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...291...

Özgür DENİZ - 14.11.2021

Karl Marks’ın gerçekten kaydadeğer ve tam da sizlerin üzerinize cuk diye oturacak bir sözü vardır. Bakınız ne diyor; ‘’elbette hayvanlıkta bir tercihtir ve tercih ettiğin şeyi olabilirsin yani bir hayvan olabilirsin. Bunun için fazla bir şey yapmana gerek yoktur. İnsanlığın acılarına sırtını dönmen ve kendi postunu önemsemen yeterlidir.’’ Maalesef bugün sizlerin yaptığınız şeyde bundan farklı bir şey değildir. Evet, bugün, aydınımsıların, âlimimsilerin, yazarımsıların, politikacıların yaptıklarının bundan zerrece fark mı var mı? Elbette ki yok. Zira hepsi de münhasıran kendi postlarını önemsemekteler ve harici acılara tüm mevcudiyetleriyle yabancıdırlar. Münhasıran kendi konforunuza odaklanıp, kendi postunuza bürünüp, halkın acılarını görmezden geliyorsunuz, halk donarken sizler şöminelerinizde keyif yapıyorsunuz, halk kuru ekmek bulamazken sizler kallavi maaşlarla hatta birkaç maaşla dem sürüyorsunuz, halk ancak aldatılarak oy verirken sizler oylarınızı paraya tahvil ediyorsunuz ama bir de tüm bunları yapmıyormuşsunuz gibi davranıp alçakça aldatma yoluna gidiyorsunuz. Bari tutarlı olsanız yine eyvallah ama hem göründüğünüz gibi değilsiniz, üstüne alçaksınız. Sizler kapitalizmin boyunları kancalı köpeklerisiniz. Hem ısırıyorsunuz hem de batıyorsunuz. Sizler kapitalizmin ve kompradorların çıkarlarının karşısında durup, halkın çıkarlarını gözetmek, korumak, almak için var değil misiniz? Sizler halk uğruna savaşmak zorunda değil misiniz? Bilakis aydınlığınızın anlamı nedir? Aydın demek, insan demektir. Aydın demek, onur demektir. Aydın demek namus demektir. Aydın demek, aydınlığın kılıcı, cehaletin kâbusu demektir. Sen varsan birilerine uyku haram olmalıdır. Sen varsan birileri korkularından gebermelidirler. Sen varsan, birilerinin gizlenecekleri hiçbir yer yok demek olmalıdır. Öyle klavye başına geçip bir iki laf karalayıp, bir yerlerden birkaç iktibas yapıp yallandığın paçavralara fırlatıp atmak aydınlık değildir. Köpeksiniz oğlum köpek, pezevenksiniz pezevenk. Aydın demek kavga demektir. Aydın demek, aydınlatmak için yanmak demektir. Yapmadan yapamamak demektir. Aydın demek, ille bilinmek için kendini parçalamak demek değildir, bilakis bilinmemeyi tercih etmektir. Çünkü o bilinmek istemedikçe bilinendir, sessizce bilinendir. Hem niçin ihtiyaç duyarsın ki bilinmeye, halk seni bilse, tanısa, görse ne olacak? Bunun çocukluktan farkı nedir? Yuh olsun size, tüh olsun o kirli ve karanlık suratlarınıza.

 

EKSTRA:

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/mhpli-meclis-uyesi-mansur-yavasa-soru-sorduguna-pisman-oldu-486684h.htm

 

Sayın Başkan ne diyor pek anlamadım. Yani diyebildim ancak.

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/sedat-peker-ankara-ve-istanbulda-iki-otelde-yapilanlari-acikladi-uyusturucu-ve-seks-partilerine-giden-siyasi-burokratlar-ve-zengin-cocuklarin-listesi---486728h.htm

 

Ya sen de durmadan konuşuyorsun. Bence söylediklerinin hepsi asılsız. Senin derdin ne bayım? Gerçekten ne yapmak istiyorsun? Lütfen böyle şeyler yapma. Ülkene ve milletine iyilik yap daima.

Tarih: 14.11.2021 Okunma: 252

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

i. Hakkı Cengiz

14.11.2021 - 11:47

"halk donarken sizler şöminelerinizde keyif yapıyorsunuz, halk kuru ekmek bulamazken sizler kallavi maaşlarla hatta birkaç maaşla dem sürüyorsunuz, halk ancak aldatılarak oy verirken sizler oylarınızı paraya tahvil ediyorsunuz"... Bunların mutlaka bir sonucu olacak! "Aydın demek aydınlatmak için yanmak demektir"! Daha ne diyelim can kardeşim? Gönülden selâmlar...

Özgür Deniz

14.11.2021 - 12:13

Maalesef maalesef maalesef biz söylediğimiz için değil ama sonsuz derin gerçekler bunlar. Bu ülkede namuslu ve onurlu aydın iki elin parmağını geçmez. Bahusus Remzi Oğuz Arık’ın tarif ettiği aydın tipi handiyse yok denecek kadar az. Kalben sonsuz teşekkürler ve bilmukabele inşaAllah saygıdeğer paşam saygıdeğer ağabey. Kalben sonsuz derin saygılar selamlar inşaAllah.