İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...290...

Özgür DENİZ - 13.11.2021

Aydın, bir yerde, yaşarken ölmek demektir. Çünkü korkmadan konuşmak için korkacağın bir canının olmaması gerektir. Korkacağın bir canın varsa, mutlaka dünyada kazanacağın bir şeyleri gözüne kestirmişsin demektir, hem şerefli ideallerin hem de şerefsiz yaşamın olamaz, öyleyse ne aydın olabilmişsindir ne de âlimlik taslayabilirsin? Bir gönülde iki sevgili olmaz, bir devleti iki lider yönetmez, bir insanın iki Tanrı’sı olmaz. Öyleyse bir tarafa elveda bir tarafa merhaba demelisin. Ölmeden ölmelisin ki, ölü bir halkın dirilişine sebep olabilesin. Sen kendi canının peşine düşmüşsen, halk ne yapsın, onun ki can değil mi? Bilakis korkacaksa halk korkmalıdır, canını birisi düşünecekse o da halk olmalıdır. Çendan o halk olduğunu biliyor ve bildiğince davranıyor, o zaman sen de göründüğünce, olduğunca davran ki denge bozulmasın. Bilakis halkın önünde barikat olma, defol git layık olduğun yere müptezel, pespaye varlık. Ulan küfrettiğiniz, olmadık şeylerle itham ettiğiniz, güya ikrah ettiğiniz, küçümsediğiniz insan korkusuzca çıkıp pervasızca çırılçıplak gerçekleri ifşa ediyor, siz ise dalkavukluk, köpeklik ediyorsunuz, gerçekleri gizliyorsunuz, hanginiz daha şereflisiniz? O insanın dışkısı bile olamazsınız. Böylesi bir dünyada aydınlık ve dahi âlimlik vasfını hak etmiş olmak için ölmüşsün gibi yaşamak lazımdır. Varmışsın gibi yaşamak istiyorsan varlığın kölesi, halkında cellâdı olmaktan kurtulamazsın. Ki, filhakika halk için yaşarsan ve varken ölü gibi yaşarsan işte asıl o zaman varlık kesbedersin varlık sahnesinde. Çünkü insanlık için ölenler insanlıkla birlikte var olurlar, yaşarlar. Ama kendisi için yaşayanlar daha yaşarken zaten yokturlar. Yaşamak için yaşıyorsan varacağın yer itlik olacaktır. Yaşayanlar bir şeylerin peşinde olurlar, kaybetmemek içinde korkarlar. Ama ölülerin beklentisi olur mu, beklentisi olmayanlar korkar mı? Sen öldüğün zaman yani ölüymüşsün gibi yaşadığın zaman halk toprağında insanlık sofrasına el uzatan pezevenkleri korkutabilirsin ancak. Bilakis sen de yaşamak için yaşarsan, onlarda yaşamak için yaşarlarsa orada kazanacak olan güçlü olandır ve güçlü olan bellidir. Öyleyse sen diğer türlü ol ki, beriki gibi olanın defterini dürebil ve güldür halkı, öldür cellâtları. Gerçekten kavga insanı olmak ayrıdır, kavga ediyormuş gibi görünen bir insan olmak ayrıdır. Birinde samimiyet vardır, diğerinde sahtekârlık. Birinde haysiyet vardır, diğerinde dalkavukluk. Birinde cesaret vardır, diğerinde korkaklık. Birinde mü’min’lik vardır, diğerinde münafıklık. Hülasa; birinde insanca bir duruş gizlidir, diğerinde ki hayvanlık ise çok bellidir. Hayvanlara hakaret anlamında değildir, gerçi vahşi bir hayvana da atıf vardır elbette. Ve maalesef bugün halkın önünde olması gerekenlerin vahşi hayvanlardan zerre farkları yoktur.

 

EKSTRA:

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/a-haber-yillar-once-dalga-gecmisti-dolar-kuru-hayaldi-gercek-oldu-486528h.htm

 

Niye dalga geçiyorsunuz ki, adamlar her gün din ve vatan uğruna mücadele veriyorlar. Kıskanıyorsunuz de mi sizi gidi siz keratalar. Adamların kanallarından bir kez bile yalan söylediklerini gördünüz mü? Adamların bir kez bile gerçeği gizlediklerini gördünüz mü? Her şeyi tozpembe gösteriyorlar diyorsunuz ya bazen, ya ne yapsalardı? İnsanlara psikolojik yönden müzahir oluyorlar, yanlış mı yapıyorlar? Kötü olmayan bir dünyada her şeyin kötü olduğunu söyleyip insanları manen çökertseler miydi? Siz gerçeği söylüyoruz diye her şeyi söyleyince iyi mi yaptığınızı sanıyorsunuz?

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/sedat-peker-yasa-disi-bahis-paylasimlarindaki-dikkat-edilmesi-gereken-noktayi-acikladi--486492h.htm

 

Hakikaten sen kimsin be kardeş? İsmini ilk defa duyuyorum ama her gün duyar oldum, cismini de aynı şekilde ilk defa gördüm ama her gün görüyorum. Çok acayip bir şeysin sen ya kardeşim. Seni araştıracağım, kimsin, necisin, neredensin, ne iş yaparsın, kimin için bir iş yaparsın? Sanal dünyanın tüm kanallarında takip edip ne olduğunu anlayacam ve seni ifşa edecem.

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/yenicag-gazetesi-13-kasim-2021de-bu-mansetle-cikti-486584h.htm

 

Sizde amma abartıyorsunuz be kardeşim. Kafadan sallıyorsunuz. Hani deliliniz kaydınız? Bazı insanlarımız birazcık sıkışıp bir parça malını satmış olabilirler, ne var bunda büyütecek? Ayıp ediyorsunuz ama sizde.

 

https://www.medyaradar.com/berat-albayraktan-kitapli-dolar-hamlesi-bir-intikam-saheseri-olacak-haberi-2064480

 

Kesinlikle büyük ve derin bir iştiyakla bekliyorum. Muhtevasını bir bütün olarak merak ediyorum. Zira böylesi bir kitapla kolay kolay karşılaşılmaz. Bahusus ekonomik yönden bilgilenmek ve aydınlanmak istiyorum. Zira ekonomiyi efsane bir şekilde yöneten bir bakanın bildikleri ve açıklayacakları sonsuz mühimdir. Zira ekonomik boyutta tartışma konusu olan sürüyle mesele var, tabi bana göre yok ama bazı ahkâm kesen tipler var diyorlar ya en azından onları da aydınlatmak babında iyi olur.

 

https://www.karar.com/ekonomi-haberleri/hazineye-ait-10-degerli-arazi-satildi-1639218

 

Size ne kardeşim? Boş boş duracağına bir yere faydası olur yani. Öylece orada dursun mu o arsalar? Alan adamlar bu vatanın evladı değil mi? Şimdi garip guraba edebiyatı yapacaksınız buradan çıkarak. Bu yerleri alanların ne suçu var, yani onlara ne garip gurabadan, garip guraba dedikleriniz de çalışıp kazansalarmış yani.

 

https://www.karar.com/guncel-haberler/belediye-baskaninin-hakaret-ettigi-sehit-yakini-konustu-goruntuler-1639242

 

Ne demek istiyorsunuz sürekli bu görüntüleri vererek, anlamadım yani.

Tarih: 13.11.2021 Okunma: 275

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

i. Hakkı Cengiz

14.11.2021 - 11:42

AYDIN olabilmenin olmazsa olmaz niteliklerinden biri... Katılıyor ve destekliyorum. Kalemine sağlık! Ektralarla, aynı zamanda bir muhabir, bir mizah yazarı işlevi de görüyorsun. Çok şahane... Gönülden selâmlar...

Özgür Deniz

14.11.2021 - 12:10

Kalben sonsuz teşekkürler saygıdeğer paşam saygıdeğer ağabey. Çok çok çok sağolun varolun. Maalesef aydın vasfına seza insanlar iyi atlara binip göçüp gittiler. Geride posa kaldı. Kalben bilmukabele ve sonsuz derin saygılar selamlar inşaAllah saygıdeğer paşam saygıdeğer ağabey.