İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...288...

Özgür DENİZ - 11.11.2021

Hiçbir şeyin gerçek yüzüyle ortada olmadığı, sahtekârlığın egemen olduğu, yalan fırtınasının ortalığı toz duman ettiği bir dünyada yaşıyoruz maalesef. Kimse kendisi değil, kimse savunduğu da değil. Zaten kimsenin de savunduğu bir şey yok, savunuyormuş gibi görünüyor ranta uzanabilmek için. Herkes aşağılık bir rol yapıyor. Herkesin yüzünde maske var. Herkes paranın peşinde ve para için bin bir türlü kılığa giriyor, her nevinden itliği yapıyor. Âlimi de para, koltuk, şatafat peşinde, aydını da, köşecisi de, politik şebeği de, bürokratı da, herkes ama herkes. Herkes peşinde ki sürüyü kandırma derdinde. Ranta ulaşmak için tüm değerler ayaklar altında sürünüyor, her türlü kutsal ayaklar altında çiğneniyor. Aydınlar da sürüleri uyuşturup sürülerin yerlerinde kalmalarını sağlayan yardakçı konumunda. Maması sağlam olunca, vazifesini de iştahla ve gayet iyi yapıyor. Hani nerede gerçekten hesabi olmayıp hasbi olan, halkın menfaati için kendi menfaatinden vazgeçecek olan bir aydın? Hani nerede gözünü karartıpta, ey insanlar aldatılıyorsunuz, şurada şurada bildikleriniz bildiğiniz gibi değil, gerçek şöyle şöyle diyecek kadar yürekli ve cesur bir aydın? Oysa aydın dediğin cesur bir kavgacıdır ve onun yeri meydanlardır, barikatların önüdür, halkın yanıdır. O deliksiz uykuların insanı değildir. O uyuyamaz sorunlar çözülmedikçe, halk gülmedikçe, halkla birlikte ağlayandır aydın, halkın sancısına ortak olandır. Tehditlerin nereden geleceğini önceden ihsas eden ve bildiren bir nöbetçidir. Ama tehdidin bizatihi kendisi aydın denilenler olunca o zaman halk ne yapsın? Aydının putu olmaz, tabusu olmaz, aydının ancak sorusu ve sorgusu olur. Aydın hesap sorar, cevap verilmedikçe sorularında ısrarcıdır. Soracağı soruyu kimse belirleyemez, sorgulayacağı şeyleri kimse tayin edemez. O her soruyu sorar ve sorgulayamayacağı hiçbir şey yoktur onun. Çünkü aydınlık cesaretle birlikte gelir ve birlikte yürür cesaretle. Cesaretiniz yoksa aydın tavırları takınmayacaksınız, çünkü utanırsınız, utandırılırsınız. İnsansanız utanırsınız ve bakacak yüzünüz olmaz ama yüzünüzde eşek derisi geçirilikse bişey diyemeyiz. Yani aydınlık lafla olmaz bebeğim, olmadığın şeye laf söylenince de gocunulmaz bebeğim. Karanlığın köpeklerine yuh olsun, aydınlığın nöbetçilerine selam olsun!

 

EKSTRA:

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/sedat-pekerden-chpnin-kapatilacagini-soyleyen-mehmet-barlasa-cevap-barlas-da-sabaha-kadar-uyuyamayacak-486037h.htm

 

Ne istiyorsun kardeşim bu büyük insandan? Net çizgisi olan, tarihin en büyük aydını olan, söylemi ve eylemi bir olan, her daim saf gerçekleri anlatan, şerefsizlikle, namussuzlukla, kahpelikle, yaltaklıkla, düzenbazlıkla, yalakalıkla, riyakârlıkla, sahtekârlıkla, dalkavuklukla zerre alakası olmayan, emrolunduğu gibi dosdoğru olan, tüm dönemlerin iktidarlarıyla en üst düzeyde anlaşıp bu vatanın hayrına çalışan, daima çalışan ve üreten emekçilerin arkasında duran, rant derdinde olmayan, mama peşine düşmeyen, insan gibi insan olan bu adamdan ne istiyorsun söyle de bilelim. Yoksa cerbeze yapıp durma.

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/sedat-pekerden-bir-mehmet-barlas-aciklamasi-daha-chp-kapanirsa-barlasin-ne-yapacagini-acikladi-486090h.htm

 

Bak burada da çatmaya tevessül etmişsin. Bak ayıp oluyor gerçekten. İftira atıyorsun kardeşim. Gördün mü gözlerinle bu tür şeylerin olduğunu da olmuş gibi, olacakmış gibi yazıyorsun. Bir insana bu kadar itham ve iftira yakışmaz kardeşim.

 

https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/necati-dogru/geriye-gitmeyecegiz-6759227/

 

https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/soner-yalcin/tabula-rasa-6759256/

Tarih: 11.11.2021 Okunma: 254

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?