İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...287...

Özgür DENİZ - 10.11.2021

Çıkarlarınızı korumakla, gerçekleri örtmekle, onun bunun önünde diz çökmekle nereye kadar? Burası size kalacak bir miras mıdır ve sizler kendilerine ölüm yazılmamış olanlardan mısınız? Böyle bir garantiniz var mı? Hücceti nedir? Boş laf üretmekten, gerzeklik ve cazgırlık etmekten başka ne yapıyorsunuz? Namussuzlar kadar cesur olmadıkça ne yapabilirsiniz, böylesi bir şey ise insanlık onuruna yakışır mı? Oysa dünya devasa bir masa, tarih o masanın üzerinde ki bir harita ve zaman da sizler için bir kavga alanı olması gerekmez miydi? Aydın vasfını taşıyabilmenin kolay bir şey olduğunu mu sandınız? İçinizden tek bir tane Jean Paul Sartre, Karl Marx, Ali Şeriati çıkar mı? Büyük resmi sürekli göz önünde tutmanız, sürekli üretmeniz, gerçekleri aramanız, bulduğunuz gerçekleri halk toprağına ekmeniz ve orada ahlaklı isyanlar doğurmanız gerekmez miydi? Toplumun önüne geçip isyan bayrağını taşımanız gerekmez miydi gerektiği zamanlarda? Yaşamak için değil, ölmek ve ölerek yaşatmak için yaşamalı değil miydiniz ama sizler yaşamak için ve üstelikte öldürerekte olsa yaşamak için yaşıyorsunuz. Efendilerin köpekleri, halkın cellâtları oluyorsunuz, halkı göz göre göre giyotine yatırıyorsunuz ama lafa gelince kahrolsun emperyalizm ve faşizm. Ama bir de tutup şereften bahsedebiliyorsunuz şerefsizce. Oysa oluşturduğunuz sarih ve berrak fikir kıvılcımları halk toprağına düşmeliydi ve orada geceyi aydınlatan alevler oluşmalıydı. Hakikati alev topları haline getirip halk toprağına fırlatmalıydınız ve karanlığı aydınlığa tedvir eylemeliydiniz. Yapmadığınız zaman yanmalı, yaptığınız zaman daha fazla yapmadığınızı düşünüp daha da yapmaya çalışmalı değil miydiniz? Ama sizler gündüzlerimizi karartan fikir kıvılcımları salıyorsunuz toprağımıza. Kahpelik ediyorsunuz, namussuzsunuz. Aydının kalbi çelikten olmalıdır oysa, belki merhamet edebilir ama asla affedemez. Çünkü merhamet edilecek durum vardır, affedilecek ya da affedilmeyecek durum vardır. Yahut merhamet ettiğin için affedeceksin diye bir kaide de yoktur. İçin acıyabilir, merhamet hissi uyanabilir içinde bazı durumlar muvacehesinde ama aynı zamanda da affı doğurmayacak bir durum olabilir o durum. Yani aydın, kalbinin ve aklının kurduğu denge ve o denge temelinde gövdesinin ortaya koyacağı onurlu eylemler üzerinde yaşar, yürür ve ölür. İnsan şerefle doğar, şeref ne verilen ne de alınan bir şeydir ama onu kaybetmemek icap eder. Sizler neyi kaybettiğinizin farkında mısınız? Size inanacak birileri yoksa, ne kıymetiniz olacaktır, değeriniz ne olacaktır hiç düşündünüz mü? Ki, zaten kıymetiniz ve değeriniz mi vardır? Zira kıymet ve değer şerefle mütenasiptir, şeref yoksa bunlar nasıl olsun ki, öyle ya?

 

EKSTRA:

 

https://www.medyaradar.com/uc-kurus-dizisi-roman-vatandaslari-kizdirdi-rtuke-sikayet-yagdi-haberi-2064134

 

Tereddütsüz yayından kaldırılmalı ve bir daha da asla yayınlanmasına imkân tanınmamalıdır. Detaya girersem sonsuz ağır konuşacağım için susuyorum.

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/sedat-pekerden-lutfu-turkkan-olayina-iliskin-provokasyon-aciklamasi-milli-hakem-olarak-kasetleri-yayinlarim-diye-uyardi-485657h.htm

 

Bu adam da ülkeden gitti, şimdi de durmadan konuşuyor, sanki her şeyi biliyormuş gibi yazıyor, çiziyor, ahkâm kesiyor, yemeyiz beyim böyle şeyleri, gel bi önce hesap ver.

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/film-gibi-rant-oykusu-akpli-belediye-baskanindan-damadina-500-milyonluk-kiyak-485797h.htm

 

Size ne ya size ne? Şerefsizim hep dindar ve vatansever diye böyle yapıyorsunuz. Sanki bilmiyoruz. Böyle dindarlık, vatanseverlik mi olur diyorsunuz, hissediyorum. Siz anlatın o zaman nasıl olur.

 

ESKTRA:

 

Sonsuz rahmetle, minnetle, özlemle anıyoruz ve arıyoruz. Unutmayacağız, çünkü unuttuğumuz için unutulduk.

Tarih: 10.11.2021 Okunma: 286

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?