İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...265...

Özgür DENİZ - 19.10.2021

Halkın düşüncelerini zerre miskal umursamadan kafanıza göre kararlar alıyor, uyguluyor ve keyfinizce yaşıyorsunuz. Halkın içinde yaşadığı acılardan, zorluklardan bihabersiniz ve bu tür şeylere bigânesiniz. Hani akıl, izan, insaf, vicdan, mizan vardır burada? Ama bugün yaptıklarınız yarınlarda bizim hayatlarımızı cehenneme çeviriyor. Farkında mısınız? Umurunuzda mı? Asla ve kata, çünkü düşünen beyniniz, hisseden bir kalbiniz yok. Zira zorlukları sizlerin veletleriniz yaşamayacak yarınlarda (((sancı doğum yapanlar içindir ve acı, doğanlar içindir ve acı çekmeyen, acı çekecek kimsesi bulunmayan hisseder mi acıyı?))), yine bugünlerde acılardan acılara sürgün olanların evlatları yaşayacaklar aynı acıları. Çünkü önceden gidenler yaşadıklarını bırakırlar geriden gelenlere. Siz ne bıraktıysanız o, diğerleri ne bıraktılarsa o. Ama böyle gitmez, gitmemeli, gitmeyecek. Yer sarsılacak, gök çökecek, insan uyanacak, halk toprağı içindekileri boşaltacak ve mutlaka her şey ters yüz olacak. Hiçbir şey gördüğümüz gibi değil, göründüğü gibi değil. Perdenin önü ile ardı yüzde yüz zıtlık arz ediyor. Her şeyin bir ikinci yüzü daha var ve biz o yüzü hiç görmedik. Görecek olduğumuz an göremediğimiz an oluyor ve elbette öyle olacak. Bu nasıl oluyor, niçin böyle oluyor, kim yapıyor bunu diye şaşıracaksınız? Ama artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ya da olageldiği gibi olagitmeyecek. Her şey halk nasıl diyorsa öyle olacak. Çünkü her şey halkındır ve yine halkın olacak, mutlaka ve behemehâl halkın olacak, halkın olacak olan zaten halkın olduğu için halkın olacak. Bugüne kadar halk hep köle olageldi artık köle gibi yaşamayacak bundan böyle. Kaderi o çizecek, geleceği o tayin edecek, kararı o verecek, seçimi o yapacak. Gücünüz halkın gücüne galebe çalamayacak. Artık bu anlaşılmalıdır ve normal olan ne ise ona dönülmelidir. Yahut yapılan edilen ne varsa hüccetlendirilmelidir ve ikna edilmelidir halk. Bilakis çok ağır bedelleri ödemek zorunda kalacaksınız ve merhamet edilmeden de ödetilecek. Çünkü herkes Tanrı’nın kuludur ama hiçbir kul diğer bir kulun ne kulu ne kölesi ne de köpeği değildir.

 

EKSTRA:

 

Bazen ARŞİVLER sonsuz önemlidir. Bugün olan bir olayın bir benzeri geçmişte nasıl olmuş merak edip bir geçmişe gitseniz olmaz mı? Bunu mutlaka yapın. Sonsuz zevk alacaksınız. Lütfen yapın. Bahusus sizler sevgili ve saygıdeğer gençler bunu mutlaka yapın. Hatta sanal dünyadan bu tür şeyleri iyi takip edebilirsiniz. Bazen kahkahalarla güleceksiniz bazen iğrenerek tüküreceksiniz. İnsançocuğu unutur ama ARŞİV UNUTMAZ.

 

EKSTRA:


https://www.yenicaggazetesi.com.tr/yeni-akit-muduru-ali-karahasanoglu-zamlari-boyle-savundu-biz-sabah-kahvaltisinda-aksam-yemeginde-mazot-icmiyoruz-normal-bir-gazetecinin-bunu-bilmemesi-imkansiz-481196h.htm

 


Tarih: 19.10.2021 Okunma: 256

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?