İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...231...

Özgür DENİZ - 15.09.2021

Tüm dünyada ki en büyük tehdit ve tehlikelerden biri şudur; dinler tahrip ve tahrif edilmişlerdir ve asli fonksiyonlarını icra etmekten mahrumdurlar, tiranların sömürülerine onay verip, güçlerine güç ekleyen ve kapitale hadim olan bir vasıta konumuna irca edilmişlerdir. Tacirler elinde bir tecime vasıtası derekesine indirgenmiştir din. İnsanlık dinle uyutulmaktadır bugün. Din bugün benim önümde en büyük barikattır, tiranlarla karşı karşıya gelmemem için. Çünkü Allah dediğiniz an akan sular durmaktadır, kimse tık edememektedir, herkes boyun eğmektedir ve böyle olunca da sömürünün yolu sonuna kadar açılmaktadır. Maalesef bugün dindar yoktur, insanlık toprağını dinciler işgal etmişlerdir, tüm dünyada böyledir bu. Bugün halk toprağında din egemen değildir, din olduğu söylenen hurafeler, bidatler egemendir. Ki, insanlık dini kesinlikle bilmemektedir, bildiklerini din sanmaktadırlar sadece, bildiği dinde egemenlerin ürettiği dindir, indirilen din değildir. Bunlarında insanlığı afyonlamaktan, narkozlamaktan başka bir işlev görmediği aşikârdır. Bugün din anlatılmamaktadır piyasada, piyasaya onay vermesi iktiza eden hurafeler, bidatler satılmaktadır insanlığa. Din bugün basit bir sömürü aracından başka hiçbir şey değildir. çok acı bir gerçektir ki; din afyondan başka bir şey değildir. Gerçek dinden bahsetmek en büyük günahtır ve suçtur bugün. Böyle değilse buyuralım mı ve gerçek dinden bahsedelim mi? Yüreği yeten var mı? Yemin ederim bu safi hakikattir. Bunu söylemek günah mıdır, suç mudur? Günahsa o günahı işliyor, suçsa o suça iştirak ediyorum. Gerçek dini izah ve izhar etmek teröristlikse şayet, ben bir teröristim; vatan hainliği ise de şayet, ben bir vatan hainiyim. Evet, bugün gerçek din işte budur demek en büyük günahtır, çünkü en büyük soygunlara darbe vurmuş oluyorsunuz ve insanlık düşmanlarını afişe etmiş bulunuyorsunuz böyle bir itirafta bulunmakla hatta dinle aldatanları ve dinle, insanlığın üzerine çöküp kalmışları açık etmiş oluyorsunuz. Kimse bana gerçek dinin egemenliğini sürdürdüğünü söyleyemez ve buna matuf hüccet gösteremez. Din ölmüş ve gömülmüştür, din ölüp gömülünce Tanrı’yı da öldürmekte gecikmedik ve öldürdük dine dair ne varsa. Dinin yeniden dirilmesinden de ödümüz patlıyor, yemin ediyorum korkuyoruz, ürküyoruz, hem de dinin müntesipleri olduğumuzu söylediğimiz halde. Düşmanlarımız dediklerimizden daha çok kendimiz korkuyoruz dinin yeniden dirilmesinden. Yemin ederim bu da hakikattir. Gerçeği bilmek ya da bilmek için mücadele etmek suç mudur? O zaman suçluyum!

 

EKSTRA:

 

Laiklik elzemdir, Laiklik insanın sınanmasıdır. Laiklik birey olabilmek demektir. Dağ başında herkes evliyadır, mühim olan şehirde evliya olabilmektir, madem dünya imtihandır, dünyayı sınavdan arındırmak imtihana mugayirdir. Dağda bol keseden atabilirsiniz, canlarım, ciğerlerim, kuzularım, müritlerim şu şöyledir, bu böyledir diyebilirsiniz ama söylediklerinizi eyleme dönüştürecek durumunuz yoktur ve bu yüzden bol keseden sallamakta rahatsızınızdır, işte önemli olan hem söyleyip hem de söylediğini yapabilecek alana girmek ve o alanda söylediklerini eyleme dönüştürebilmektir yüreğin yetiyorsa, bilakis herkesin ağzı vardır konuşur, bol keseden sallar, nasıl olsa yapmayacaktır. Şehri de dağ yaparsanız, insanlar nasıl ve neyle sınanacaklar ve neye göre muhakeme edilecekler? Güya din diyerek nefsinizin emrettiği düzlemde bir dünya kurarsanız, insanları güya dini referans alarak uydurduğunuz yasalarla metazori şekilde dini bir yaşama mahkûm ederseniz, insanlar nasıl imtihan olacaklar? Elbette işlemesin ve nefsine gem vurabilsin ama insan tabiat olarak yanlış yapmaya, suç işlemeye meyyaldir. Ama biz bunu bile kaldırmak, yok etmek istiyorsak, bunun sonucunda ortaya çıkacak dünya nasıl bir dünyadır acaba? Din bile Laikliği önerir zımnen. Münhasıran birazcık derin bakmak ve düşünmek iktiza etmektedir buradaki inceliği fark edebilmek için. Allah’ı kullanarak dünyaya egemen olup Allah’ın istemediği şekilde hükmetmek isteyenlerin önünde muhkem bir barikattır Laiklik. Allah’ın adını kullanarak yine Allah diyenlerin hayatlarını zindana çevirmenin önünde muhkem bir kaledir Laiklik. Gerçekten hak ettiğini insanca kavga vererek almak isteyenler kimlerdir, gerçekten aklı kullanmayı önerip şüphe edin, sorun, sorgulayın diyenler kimlerdir ve bunu Allah’ta buyurmuyor mu, öyleyse gerçekten dindar olanlar kimlerdir, dinsiz olanlar kimlerdir? Algılayamadığımız, anlayamadığımız, sığ baktığımız için fark edemiyoruz. Sekter olan niçin birey olmaktan korkar, çünkü birey kendi kendisinin sömürülmesine yol vermez, dinle, milliyetle aldatılmasını tensip ve tasvip etmez, bu yüzden de tehlikeli görülür ve dar kafalı bir sekter olması istenir, nihayet birey olabilmesinin yolunu açan tüm basamaklar yok edilir. Daha detaylı yazacam.

Tarih: 15.09.2021 Okunma: 242

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

i. Hakkı Cengiz

18.09.2021 - 07:51

Her iki bölümdeki feryatlarınıza ve düşüncelerinize bütünüylr katılıyorum. Kaleminize, zihninize sağlık, can kardeşim. Selâmlar...

özgür deniz

18.09.2021 - 09:16

Tüm kalbimle bilincimle içtenliğimle samimiyetimle benliğimle sonsuz teşekkürler saygıdeğer paşam saygıdeğer ağabey. Aynı duygu ve düşüncelerle kalben bilmukabele. Derin saygılar selamlar.