DJOCOVİC Roketini Durduran Raketin adı; MEDVEDEV!

Nazmi HİSARLI - 13.09.2021

21 Şubat 2021 tarihli yazımızın başlığı, “Novac Djocovic açık ara en iyi” şeklindeydi. O başlığı ve yazıyı, 2021 Avustralya Açık Tenis Turnuvası sonunda kaleme almıştık. O turnuvanın finalinde Djocovic’in karşısında Rus Tenisçi Daniil Medvedev vardı ve hiçbir ciddi varlık gösterememişti.

O tarihten sonra da Djocovic roket gibi ilerlemeye, yükselmeye devam etti. Katıldığı bütün turnuvalarda kupayı kaldırdı. Bu arada, Mayıs’ta yapılan Fransa Açık Tenis turnuvasında da, toprak kortta âdeta “yenilmezlik” efsane unvanına sahip olan Rafae Nadal’ı devirerek şampiyon oldu.

Djocovic’i kimse durduramıyordu. Ta ki 12 Eylül 2021’de yapılan Amerika Açık Tenis Turnuvası’nın finaline kadar… O akşam finaldeki rakibi, Avustralya Açık finalinde rakibi olan ve direnç gösteremeden yenilen Medvedev’di.

Medvedev, son yedi ayı boşa harcamamış, o da sürekli ilerlemiş… Hatta Djocovic’ten daha hızlı ilerlemiş. Çünkü Djocovic’te hiçbir sorun, rahatsızlık, oyununda bir bozulma …Vs. olmadığı halde, Medvedev, set bile vermeden, Üç seti de 6-4, 6-4, 6-4’lük sonuçlarla kazanarak tenisin dünya bir numarasını durdurmuştu.

Pazar akşamı müthiş bir maç seyrettik. Olağanüstü vuruşlar, dokunuşlar, kurtarışlar ve puanlar gördük. Medvedev daha çok terlemiş gözüktü… Maçı, kelimenin tam anlamıyla, “alnının teriyle” kazandı. Tebrik ediyorum. 25 yaşındaki yıldız tenisçinin bu üstün seviyesini uzuuuun yıllar korumasını ümit ve temenni ediyorum. Tenis severlere daha çok maçlar temaşa ettirmesini dilerim.

Tarih: 13.09.2021 Okunma: 394

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?