İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...212...

Özgür DENİZ - 27.08.2021

Cahil olmayacaksın ve cahil kalmayacaksın kardeşim. Akıllı olacaksın, aklını kullanacaksın. Çünkü bu dünya akıl üzerinedir, akıl üzerindedir. Bil ki, zalimlerin çarkı cahillerin çalışmayan kafalarıyla döner Victor Hugo’nun da dediği gibi. Kim olduğunu bileceksin. Kim olduklarını bileceksin. İçinde uyuyan devin farkında olacaksın. Büyük olan sensin. Ona göre davranacaksın. Kendini küçük, kendinden çıkmış olanı büyük görmeyeceksin. Ki, büyükte değiller, sen kendini küçük gördüğün için onları büyük sanıyorsun, oysa onlar küçük bile değiller. Onlar bir hiçler. Yemin ediyorum, onlar senden, benden, hepimizden daha cahiller, daha geri zekalılar, daha zavallılar, daha adiler.. Çünkü onların kafaları gerçeği almaz, kalpleri kördür, onlar menfaatten başka bir şey bilmez, görmez, onlar paranın kullarıdırlar ve kafaları ancak para kazanmaya basar ne kadar basıyorsa. Ve parayı verenin düdüğünü çalarlar, bir miktar yal için kapılarda köpeklik yaparlar. Asıl büyük olan sensin ve küçük olan karşındakilerdir. Onları büyüten sensin ama kendilerini kimin büyüttüğünü unuttukları vakit hatırlatmaktan da imtina etmeyeceksin. Hem de öyle bir hatırlatacaksın ki, son nefeslerine değin o hatırlatmayı hatırlamak zorunda kalacaklar. Sen kafana vurula vurula çöküp kalmışsın ve bir daha da başını doğrultmasını becerememişsin. Küçüldükçe küçülmüşsün ve artık küçüklüğünü içselleştirmişsin ve sana büyüksün diyenlere kızıyorsun, seni küçültenlere değil. Yanlış yolda yürüyorsun ve pusulanı şaşırmışsın. Gerçeğin bir farkına varabilsen, nice saklı şeyleri bilecek, görecek, anlayacak, hissedecek ve şahlanacaksın ama varamıyorsun ve varmakta istemiyorsun. Sen alışmışsın kardeşim, sefil yaşama, sefalet senin hayatının tadı olmuş artık, bırakmaktan korkuyorsan.  

Tarih: 27.08.2021 Okunma: 234

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

İ. Hakkı Cengiz

28.08.2021 - 15:52

Sert ama yerinde uyarılar. Ne yazık ki hakikat bu. Bu cehalet, bu boşvermişlik karşısında insan kahroluyor. Yüreğine sağlık, can kardeşim. Selâmlar...

Özgür Deniz

28.08.2021 - 17:57

Valla yumuşaklık mahvetti bu toplumu. Bu kadar sefil ve rezil hale bu karakter getirdi. Sert bir balyoz inmeli ki uyansın. Neyse. Tüm kalbimle bilincimle içtenliğimle samimiyetimle benliğimle sonsuz teşekkürler inşaAllah. Derin saygılar selamlar inşaAllah saygıdeğer paşam saygıdeğer ağabey.