İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...166...

Özgür DENİZ - 29.06.2021

Bu kavga onurun kavgasıdır. Ezilenlerin kavgasıdır. Bu kavga aydınlanmanın kavgasıdır. Yaşamak sevinci çalınanların kavgasıdır bu kavga. Adaletin, ahlakın, vicdanın, özgürlüğün, umudun, barışın, kardeşliğin, sevginin, eşitliğin, dostluğun yani insanca bir yaşamın ve yaşanılabilir bir dünyanın kavgasıdır. Erdemli bir neslin kavgasıdır bu kavga. Sömürünün yok edilmesi ve paylaşımcı bir yaşamın yeniden inşa edilmesi kavgasıdır. Her toprağın, kendi üzerinde doğan ve yaşayan insana ait kılınması kavgasıdır bu kavga. Bizler yanarak yaşadık ama yaşayamadan yandık, gelecek nesiller yaşayarak yansınlar ve yanarak aydınlatsınlar karanlığı ve bizler gibi olmasınlar asla. Sürüye dahil olan mallar yığını olmasınlar ve biat eden, körü körüne boyun eğen, kulun kulu olarak yaşayan sefiller olmasınlar. Yaşamaya yaratılan biz, bizim için yaratılan yaşamın tınısını duyumsayamadan yaşadık ama böylesi bir yaşamı değil yaratacağımız yeni yaşamı bırakacağız yarınlara ve işte bunun içindir kavgamız. Başı dik ve özgürce yaşanılacak bir yaşam içindir bu kavga. Aklın önderliğinde, bilimin aydınlığında yürüyecek inançlı bir nesil yetiştirmek için yaşamak kavgasıdır bu kavga. Yaşasın özgür insan, kahrolsun tiranlar ve elbette tiranlar kahrolacaklar. Ve elbette biz uyanırsak kahrolacaktır tiranlar. Ezenin de, ezilenin de olmadığı, insanca ve hakça bir düzenin tesis olduğu bir dünyanın kavgasını veriyoruz. Başka türküdür bizim türkümüz, söylenmemiş bir türkü ya da yarım bırakılmış bir türkü söylenmesi için. Cesaret vardır içinde, umut vardır ve barış, inanç yüklüdür, düşe kalka söylenir bu türkü ve hiç susmadı çağlardan çağlara ve yine makes bulacak çağlar ötesinde. Ya söylenip bitecek ya da miras kalacak yine yarınlara, tıpkı kaldığı gibi bize.  Herkes eşlik etmese de de türkümüze elbette yarım kalmayacak ve mutlaka tamamlanacak bu türkü. Büyük insanlığın türküsüdür bu türkü. Şayet bir gün, ruhlarımızın etrafında karanlık duvarların yükseldiğini ve gövdemizin karanlıkta zehirlendiğini ihsas edip, bizleri, gerçek sanatın, gerçek felsefenin, aydınlık düşüncenin iklimine taşıyacak olan eşsiz tinsel akışı yakalayabilir ve kendimizi o akışa bırakabilirsek işte o gün bu kavganın taçlandığı gün olacak ve zafer biraz daha yakına gelecektir. Tarihin tekerleği her daim ileriye doğru döner ama koşulların belirlediği bir sarmal içersinde hareket eder velakin bizler koşulların gücüne teslim olmamalıyız, koşuların tutsakları değil efendileri olmak zorundayız, bilakis kavgamızın sonunda güneşi selamlayamayız. Bizim kutsal ve öfke yüklü kavgamız; gelişmenin ve ilerlemenin belirleyici muharrikidir. Bu kavga insanlığın ortak kavgasıdır! Çünkü çalınan ne kadar ortak değerimiz, ortak mülkümüz, ortak yaşamımız varsa onları geri almanın ve yeniden ortak kullanıma sunmanın kavgasıdır bu kavga.  

 

EKSTRA NOTLAR:

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/marmaristeki-yangina-sosyal-medya-teshis-koydu-artik-aciklamalar-inandirici-bulunmuyor-460043h.htm

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/muglada-bir-orman-yangini-daha-cikti--460118h.htm

 

Mutlaka aklınızla ve vicdanınızla İNCELEYİN güzelinsanlar yoksa hissedemezsiniz, hissedemezseniz de idrakine varamazsınız ve aklınıza derin sorular gelmez, ince analizler yapamazsınız. O vakitte bir işe yaramaz. Mesela; bendeniz Türk ve Müslüman olduğum halde yüreğim de tıpkı oralar gibi cayır cayır yanıyor, Türk ve Müslüman olduğum halde. Lafla değil gerçekten Türk ve Müslüman olduğum halde. Hani Türklük dersiniz ama zerre alakanız yoktur, Müslümanlık dersiniz ama zerre alakanız yoktur, öyle bir şey değil yani yanlış anlaşılmasın.


EKSTRA NOTLAR:



Yeryüzünün damarlarından pislik akıyor yemin ediyorum, büyük yemin ediyorum, namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum, yalancıysam domuz olayım, Tanrı şahidim olsun yeryüzünün altı olduğu gibi pislikle, irinle, mikropla dolmuş, gören gözler, işiten kulaklar, hisseden vicdanlar, düşünen akıllar ancak farkına varabilir. keşke mutlak açıklıkta konuşabilsem. Böylesi bir yeryüzünü hak etmiyoruz. Akşam mutlaka haberleri izleyin ama HABERLERİ izleyin, magazini, eğlenceyi, yalanı dolanı değil. Ve mutlaka haber sitelerini inceleyin bugün. Ama haber sitelerini yalan dolan magazin sitelerini değil.


Tarih: 29.06.2021 Okunma: 325

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?