İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...158...

Özgür DENİZ - 20.06.2021

Şimdi anlıyorsunuz değil mi ey insançocukları; hiçbir devirde, devletin birilerinin babalarının çiftliği olmadığını, olmaması ve oldurulmaması gerektiğini ama her devirde öyle olduğunu ve oldurulduğunu, öyle bakıldığını ve öyle kullanıldığını? Kimlerin nasılda devleti çiftlik gibi kullandığını, kimlerin devletin hazinesini dilediği gibi kullandığını ve peşkeş çektiğini görüyorsunuz değil mi her devirde? Ve suskuya mahkûm oluyoruz değil mi, ta beynimizin ve vicdanımızın en dip derinliklerinde böylesi bir adaletsizliğin ve zulmün fevkinde olduğumuz halde? Yani bizde bu devletin sahibiyiz ve bu devlet için canımızı bile veriyoruz (((şehit olan askerlerimizin şahitliği ile ve askerliğini sonunda ölümünde olacağını bile bile yapmış vatan çocukları olarak))) ama ne emeğimizin karşılığını alabiliyoruz ne de hak ettiğimiz yaşamı yaşayabiliyoruz. Bizler, hepimiz, bu vatanın çocukları değil miyiz, üzerine bastığımız toprakların sahipleri biz değil miyiz, bu devletin hazinesi hepimizin hazinesi değil mi? Herkes eşit ve adil bir şekilde yaşamalı değil mi? Herkes hak ettiğini layığı ile almalı değil mi? Herkes kendi toprağında özgürce ve dilediğince yaşayabilmeli değil mi? Alabiliyor musunuz, veriliyor mu? Yaşayabiliyor musunuz? Bu ülke kompradorların mı? Bu ülke biraz daha eşit olan birilerinin mi? Bu ülke politikacıların, gazetecilerin, mafyanın mı? Benim topraklarıma otel yapılıyor ama günlük 7000 lira. Kaçınız gidebilir bu otele ve sadece bir gün bile olsa kalabilir? Normal mi karşılıyorsunuz böylesi bir durumu? Nasıl olabilir bu? Senin toprağın burası ya senin toprağın ve senin toprakların üzerinde kurulu bir tesiste bir gün kalabilecek imkanın yok, sorgulamıyor musunuz hiç, bu nasıl oluyor diye? Bu ülkenin çocuğuyum, bu ülkeye terimi, yaşımı, kanımı, emeğimi verdim ama ömrüm boyunca o otelde kalma hakkım yok. Nasıl bir dengesizliktir bu, nasıl bir ahlaksızlık, adaletsizlik, vicdansızlık, zalimliktir? Ağır mı konuşuyorum? O zaman ağırıma gidecek işler yapmayacaksınız ahlaksız sefiller, kimseniz, neciyseniz. İşte böylesi bir otoriter zalimliğe, tasalluta ve buradan çıkarak tüm otoritelere itiraz ve isyan ediyorum. Ve insançocuğunun kendi kendisini yönetebileceğine inanıyorum ama gerçekten önce böylesi bir şeye layık olması gerektiğini düşünüyorum bilinç düzeyi olarak. Zira bilinç düzeyi olarak maalesef sıfırın altında ki derecelerdeyiz. Bilincimiz olmayınca kifayet edecek cesareti de bulamıyoruz, zira bilinçsizliğin sarmalında dehşetli korkulara kapılıyoruz. Korkularımız da bizleri suskuya mahkûm ediyor ve yerimizde çakılıp kalmamızı intaç ediyor. Ama bilinç, bizleri haklı itirazlara ve sarsıcı isyanlara sevkedebilir. Hakkımızı aramaya yönlendirebilir. Hakkımızı bile arayamayacak derecede zavallıyız maalesef, çendan zihinlerimizde bile isyan edemiyoruz.

 

EKSTRA NOT:

 

BİR ŞİİR:

 

“Ve cellat uyandı yatağında bir gece,

Tanrım dedi bu ne zor bilmece

Öldükçe çoğalıyor adamlar,

Ben tükenmekteyim öldürdükçe”.

 

Ataol Behramoğlu

 

İKİ YAZI:

 

1.005.046: Yazıyla 1 milyon 5 bin 46 Türk Lirası (altı sıfır atılmadan önceki eski parayla 1 trilyon 5 milyar 46 milyon lira).

 

Bu rakam, aynı zamanda kamu çalışanı olan, kritik köşeleri tutan 14 şanslı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bir ayda aldığı ücretlerin toplamı.

 

Bir yılda 12 milyon 60 bin 552 Türk Lirası ediyor.

 

DENİZ ZEYREK-SÖZCÜ GAZETESİ

 

Bir ülkede, adalet, barış, hürriyet varsa; insanların malları, canları, namusları, akıl ve inançları, nesilleri güvende ise, emeği karşılığı temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyorsa, paraları paraysa, yani emeğinin ya da malının karşılığını zamanında alıyor ve parası durduk yere değer kaybetmiyorsa, o insanları o ülkeden kovsanız da gitmezler. Kaldı ki, o zaman kimse kimseyi de kovmayacaktır. Bunlar yoksa, babanızın oğlu da olsa, bağlasanız da durmazlar.

 

ABDURRAHMAN DİLİPAK-AKİT GAZETESİ

 

GAZETECİLER:

 

Ahmet Hakan

Ersoy Dede

Abdülkadir Selvi

Rasim Ozan Kütahyalı

Nagehan Alçı

Sevilay Yılman

Veyis Ateş

Hilal Kaplan

Cem Küçük

Süleyman Özışık

Hadi Özışık

 

Bu ONURLU gazeteciler sayesinde gerçekleri öğreniyoruz ne mutlu.

Tarih: 20.06.2021 Okunma: 247

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?