TENİS: Novac Djokovic Açık Ara En İyi

Nazmi HİSARLI - 21.02.2021

Bir büyük turnuvanın daha sonuna geldik. Sırp raket Novac Djokovic, bir kere daha teniste en iyi olduğunu kanıtladı. Ama açık ara en iyi…

Avustralya Açık Finali’nde karşısında Rus raket Daniil Medvedev vardı.

Turnuva boyunca gerek erkekler tenisinde gerekse kadınlar tenisinde çok güzel maçlar seyrettik.

Finale çıkan her iki erkek tenisçinin maçları ise, turnuva boyunca seyrettiğimiz en zevkli maçlardı.

Medvedev de Djokovic de kortta harikalar yarattılar… Pek çok sihirli vuruşa imza attılar… Sık sık “bunlar tenisin sihirbazları mı?” dedik!

Her iki tenisçi, böylece, bileklerinin hakkıyla finale geldiler. Biz de turnuvanın en güzel, en zevkli ve muhtemelen en uzun maçı final maçı olacak beklentisiyle ekran karşısına geçtik!

BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Ne yazık ki daha maçın başında hayal kırıklığı yaşamaya başladık. İlk 10 dakikada, Medvedev, Djokovic karşısında çok zayıf kaldı ve 3-0 geriye düştü.

Bu moral bozucu başlangıcın ardından, Medvedev toparlandı. Önce skoru 3-3’e sonra da 5-5’e taşıdı. Çok ümitlendik. İlk seti Djokovic 7-5 aldı. Normal, dengeli bir sonuç…

Lâkin ikinci sette, Medvedev, tam anlamıyla dağıldı. Oynadığı oyun, attığı servisler, kesinlikle onun oyunu ve servisleri değildi. 2’nci set, 35 dakika gibi kısa bir sürede, 6-2 Djokovic’in üstünlüğüyle bitti.

3’ncü sette de değişen bir şey olmadı. Maç, Medvedev’in dağınık oyunu sonunda, yine Djokovic’in 6-2’lik üstünlüğüyle son buldu ve şampiyonluğa bir kere daha Djokovic ulaştı. Böylece, Novac, 9’ncu defa Avustralya Açık şampiyonu olurken, 18’nci büyük turnuva kupasını da kazanmış oldu.

Turnuva boyunca, en zorlu rakiplerini, âdeta kolayca geçen Medvedev’in Djokovic karşısında ciddi bir direnç gösterememesi, Djokovic’in apayrı seviyede bir tenisçi olduğunu gösterdi.

En güçlü, en mucizevî vuruşları yapan tenisçiler bile onu zorlayamıyor!

Yaklaşık olarak dört yıldır, “dünya bir numarası” unvanını koruyan Novac Djokovic, “açık ara” en iyi tenisçi olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Kendisini biz de yürekten tebrik ediyor, daha uzun yıllar, onun sihirli tenisini temaşa etmeyi umuyoruz.  

Bu arada, ciddi hiçbir tenis turnuvasında Türk tenisçi göremediğimizi de üzüntüyle hatırlatalım.

Tarih: 21.02.2021 Okunma: 478

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?