İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...61...

Özgür DENİZ - 13.02.2021

Hz. Hüseyin ne demişti; ‘’eğer bugün zulme karşı direnmeseydim, bir daha zulme karşı direnecek tek bir insan çıkmazdı.’’ İnsançocukları tarihin tüm devirlerinde, inançla, inatla, dirençle yürüdükleri doğru yollarından hep geri döndürülmeye çalışılmışlardır. Burada kahir ekseriyetle münafıklar büyük rol oynamışlardır. Çünkü insanları en kolay şekilde aldatabilecek yegane zümre münafıklar zümresi olmuştur her devirde. Onca zulme, sömürüye, baskıya, hakarete uğramışlardır bu yolda insançocukları. Ama canlarını verip yollarından dönmemişlerdir. İnsanlığın türküsünü susturamamışlardır kara kalpli zalimler ve onların melek yüzlü cellatları. Şeytanın sadık uşakları, kör kurşunlar, amansız baskılar, çelik kelepçeler, muhkem barikatlar, taş duvarlar, demir kapılar, karanlık zindanlar, gövdelerine vurulan zincirler engelleyememiştir insanlığın hakikati fener yapıp aydınlığa doğru yürüyüşünü. Giyotinler, çarmıhlar susturamamıştır türküsünü insanlığın, hakikatin ve hayatın. Umutsuzluk yok, inançsızlık yok, gevşeme yok, yorulmak yok ey insançocukları! Ricat yok bu yolda, çıkmışsan bir kere korkmadan yürüyeceksin ileriye. Çünkü sen durursan bir daha kimse çıkmaya cesaret edemez bu yola. Haklı kavganda ve doğru yolunda tek başına da kalsan yürümek zorundasın, elbet birgün geride kalanlar da katılırlar kervana. Bu kervan muvakkat bir kervan değildir. Hakikatin ve hayatın türküsü bitmez, tüm barikatları yıkıp geçer ve çağlardan çağlara ulaşır ve makes bulur tüm gönüllerde. Görkemli direnişlerimizle, sarsılmaz iradelerimizle, yıkılmayan inançlarımızla zaferi getireceğiz inanın. Güneşli güzel günleri göreceğiz, motorları maviliklere süreceğiz inanın. Çünkü zalimlerin egemenliği hiçbir çağda payidar olmamıştır ve olmayacaktır badema. Bir yanımız hep eksik kalacak elbette bu hayatta ama biz sürekli tamamlamaya çalışacağız o eksiklerimizi. Bu yol umudun yoludur, kurtuluşun yoludur, zafere giden yoldur. Cesaret, daha fazla cesaret gerekir, kurtuluş bizim ellerimizdedir, ellerimizle olacaktır. Tüm göğü kara bulutlar kapladığında, eğer ki o gökte küçücük bile olsa bir mavilik görünüyorsa inanın tükenmemiştir umut, tükenmemiştir sevda, tükenmemiştir kuvvet, öyleyse korkmayın gökten düşecek olan her ne ise bırakın düşsün, göğsümüz siperdir yıldırımlara. Kazanacağız inanın!

Tarih: 13.02.2021 Okunma: 257

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

İ. Hakkı Cengiz

14.02.2021 - 09:09

Hz. Hüseyin klavuzumuz olsun. Rahmet dualarımla anıyorum. Umut ve cesaret aşılayan satırlar. Yüreğine sağlık, can kardeşim. Selâmlar...

özgür deniz

14.02.2021 - 09:58

eyvAllah inşaAllah saygıdeğer paşam saygıdeğer ağabey. tüm kalbimle bilincimle samimiyetimle benliğimle sonsuz teşekkürler ve aynı duygularla düşüncelerle kalben bilmukabele. derin saygılar.