DOĞU TÜRKİSTAN...

Özgür DENİZ - 30.01.2021

“”Kardeşinin derdiyle dertlenmeyen, kardeşinin derdine çareler üretme derdine düşmeden deliksiz uykuya dalanlar bizim mescitlerimize yaklaşmasın.”” Hz. Muhammed (sav)

 

Sadece bir şey sormak istiyorum? Çin denilen soysuz, zalim, kahpe, kanı-soyu-sütü bozuk devlet olmadan yaşamamız mümkün değil midir? Yani bu dünyada bu devlet olmasa bizim varlığımız kabil değil midir? Bu devlet yokken biz var değil miydik ya da biz bu devlet sayesinde mi varolduk? Bu devlete mahkûm muyuz, mecbur muyuz, bağımlı mıyız? Gerçekten tüm doğallığımla, masumiyetimle, samimiyetimle soruyorum, sorguluyorum. Çünkü yüreğimde bir kıymık gibi duruyor ve bitmeyen bir sızı üretiyor mütemadiyen Uygurların acıları. Münhasıran merak ettiğim için, derin acılar çektiğim için soruyorum. Hakikaten Çin denilen bu soysuz, zalim, alçak devletle, devlet ilişkileri yönünden koparılması imkânsız bir ilişkimiz var mıdır? Koparırsak mahvolacak derecede bir ilişki midir bu? Yahut böyle bir ilişki var mıdır, yok mudur? Eğer bu devlet olmadan varolmamız kabil değilse bir şey diyemem, yok eğer bu devlet olmadan da hem devlet olarak hem de millet olarak varolmamız kabilse bu devletle her türlü ilişkimizi nihayete erdirmemiz iktiza eder isticalen. Yoksa Uygurlar üzerinden, derin, netameli, küresel bir tezgâh mı dönmektedir? Gerek o devlette resmi temsiliyetimiz varsa, gerekse de o devletin burada resmi temsiliyeti varsa hiç vakit kaybetmeden behemehâl sonlandırmamız icap eder. Hatta başka çare yoksa ve devlet ilişkileri bu tarafa da etkide bulunacaksa, her iki ülkede ki insanlar da kendi ülkelerine gidebilirler ve dönebilirler, ölüm yok ya ucunda. Daha derin ilişki boyutunu bilemem, bendeniz olaya insani boyutundan yaklaşıyorum, binaenaleyh biraz duygusal bakıyor olabilirim, velakin düşünsel boyuttan baktığım zamanda duygusal boyuttan bakışımın yerinde olduğunu ihsas ediyorum. Eğer ki, ilişkiler devam edecekse, Doğu Türkistan zulmünün mutlak ve muhakkak olarak isticalen nihayete erdirilmesine merbut olmalıdır ilişkileri devam ettirme durumu. Yoksa cehennem olsun gitsin alçak, zalim, kahpe devlet. Onunla var değiliz ya, onun yokluğunda da yok olacak değiliz ya. Ayrıca umarım, tüm kalbimizle, samimiyetimizle, ciddiyetimizle, benliğimizle, namusumuzla, şerefimizle, mutlak dürüstlükle elimizden geleni de yapıyoruzdur, orada yapılan, insanlığın görüp görebileceği en şedit zulmün bir an evvel sonlandırılması için. Bilakis, üzerimizde telafisi imkânsız bir vebaldir bu. Hatta bu devletin, bu dünyada ki en ağır sorumluluğudur. Hiçbir bahane, tek bir sebep, bu işin aksatılmasını ve elimiz kolumuz bağlı öylece oturup durmayı mazur gösteremez. Yoksa, bu acılardan acılara sürgün kılan zulüm sürgit devam edip gidecek mi? Yani gerçekten böyle devam edip gidecek mi bu zulüm? Hakikaten elimiz kolumuz bağlı mı bu zulüm muvacehesinde? Eğer bir oyun varsa o oyunu açık etmeliyiz yahut herhangi bir oyun yoksa da ne yapabilirsek onurluca yapmalıyız politik olarak yahut başka nasıl ve hangi kanaldan yapılacaksa.

Tarih: 30.01.2021 Okunma: 317

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

İ. Hakkı Cengiz

30.01.2021 - 15:45

Kardeşim, hassasiyetin takdire şayan. Tabii ki bütün kalbimle yanındayım. Doğu Türkistan''dan sağlıklı haber alınamıyor. Orada, gerçekte-gerrçekten ne oluyor? Emin değiliz. Çin kapalı bir rejim. Zulmü sadece Türklere değil kendi ırkına da yapıyor. Tiyananmen meydanımnda milyonlarca kişinin üzerine tanklarla yürüdüğünü hatırlayalım. Şu salgın döneminde oradan gelen haberler doğru mu? Çok şeyin saklandığını tahmşn ediyorum. Saklamak için kendi doktorlarını bile öldürebileceği sır değil. Bununla beraber, Uygurlar hakkında bu kadar zulüm iddiası varken bizim yönetimin de sessiz kalması acı verici... Bir inceleme yaptırması, sonucu kamuoyu ile paylaşması gerekmez mi? Fazla uzattım. Canım çok sıkkın, yüreğim çok üzgün. Selâmlar...

Özgür DENİZ

30.01.2021 - 17:37

Eyvallah inşaAllah saygıdeğer paşam. Tüm kalbimle bilincimle sonsuz teşekkürler ederken aynı duygu ve düşüncelerle tüm kalbimle bilincimle içtenliğimle samimiyetimle bilmukabele inşaAllah. Maalesef maalesef maalesef daha detaylı yazmak kabil değil. Çok çok çok derin acılar içindeyiz ama bu acılarla yaşamak zorundayız fakat dile de getirmek çok zor. Derin saygılar saygıdeğer paşam.