SADECE DÜŞÜNÜN...46...

Özgür DENİZ - 31.10.2020

Niye bu toplumda onurlu aydınlar ve âlimler yok kardeşim? Var mı? Ben göremiyorum ama görmek istiyorum kardeşim. Bu benim hakkım değil mi? O zaman böyle söyleyince de kızılmayacak. Keşke daha sarih bir şekilde meramımızı ifade edebilsek. Ama özgürlüğün korkulduğu dünyadayız. Düşüncenin kuduz köpek muamelesi gördüğü bir dünyadayız. Allah’ın dininin âlimi olanı görmek istiyorum, Atalar dininin âlimi olanları değil kardeşim. Zaten elinizi sallasanız onlara dokunursunuz. Ne demek istediğim herhalde anlaşılıyordur, zira gayet sarih olarak izah ediyorum. Mesela; halkın hakkının, halkla herhangi duygusal ya da düşünsel hiçbir ilişiği bulunmayan, halk toprağının dışında dolaşan, halk sofrasına oturmayı zül addeden ve halkın bünyesine iyi gelmeyen ve o bünyeyi mütemadi zehirleyen karaktersiz yaratıklara hak diye sunulmasına hayır diyen tek bir âlim var mıdır Allah aşkına? Peki, niçin ama niçin? Hakikati söylemeyen bu âlim hangi din için vardır? Niçin emrolunduğun gibi dosdoğru olmuyorsun, eğer Allah’ın dininin âlimiysen? Değilsin çünkü. Atalar dininin âlimisin. Bu yüzden kudret önünde eğiliyorsun, bu yüzden dünya nimetlerinin kölesisin, bu yüzden şarlatanlık ediyor, kapı kulluğu yapıyorsun. Bu yüzden doğru olanı eğriltemeden sunamıyorsun. Binaenaleyh bitevi dünya merkezli düşünmek zorunda hissediyorsun kendini. Bir şeyler için bir şeylerden feragat edilmesi iktiza ettiğini düşünüyorsun. Ama bu dini bize getiren O insan peygamber öyle mi yapmış peki? Vazgeçmem demiş, ne pahasına olursa olsun vazgeçmem. Ama sen çok çabuk vazgeçiyorsun velakin bir de hayâsızca O peygamberin varisi olduğunu söylüyorsun. Lafla her şeyi hallettim sanıyorsun. Peygamber kâinatın gözbebeğiymiş. Madem öyle behey müptezel, o zaman niçin O’nun dediğini yapmaktan imtina ediyorsun? Bu nasıl kabil olabiliyor ve böylesi bir şeye nasıl inanmamızı bekliyorsunuz lütfen? Yani bizleri kendiniz gibi ahmak ve cahil mi sanıyorsunuz? Evet, ahmak ve cahillersiniz ama ne olduğunuzu bile bilecek kadar zekâdan yoksunsunuz. Siz dini bildiğinizi mi zannediyorsunuz? Ha elbette belki biliyorsunuz ama dini asla ve kata anlamıyorsunuz. Çünkü bilmek ayrıdır, anlamak ayrı ve siz anlayacak zekâya malik değilsiniz. Bu yüzden de sefil ve sefih olarak yaşıyorsunuz. Ama sokakta ki serseride bir şeyler biliyor unutmayın. Yani sizlerden mi öğrendiğimizi düşünüyorsunuz dinin gerçeğini? Hayır kardeşim hayır, dini kaynağından öğrendik biz, sizler gibi münafıklardan değil hamdolsun. Ya her şey apaçık şekilde ortada ama ortada duran gibi değil deniyor, hangi cesaretle ve cüretle? Alenen aptal yerine konmak tiksindirici bir duygu gerçekten. Lütfen haddinizi biliniz ve kendinize geliniz ya onurlu olunuz yahut gerçeğe karşı suskuya mahkûm olunuz.

Tarih: 31.10.2020 Okunma: 291

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

özgür deniz

31.10.2020 - 10:03

TÜKETTİK HER ŞEYİ NEYİMİZ KALDI? Yürekte yara yok, sözlerde tesir Tükettik her şeyi, neyimiz kaldı En derin mânâlar maddeye esir Tükettik her şeyi, neyimiz kaldı Belki delirmedik ama kudurduk Nefsimize göre bir dünya kurduk Zevkin de keyfin de dibine vurduk Tükettik her şeyi, neyimiz kaldı İliklere kadar girdi siyaset Fikir müflis, vizyonumuz hamaset Önyargının adı oldu feraset Tükettik her şeyi, neyimiz kaldı Ufuk olmayınca dünden dem vurduk Yarını olmayan günden dem vurduk Biraz sıkışınca dinden dem vurduk Tükettik her şeyi, neyimiz kaldı Düzenbaz diriler düşünce gözden Ölülerden medet umduk bu yüzden Âlâ düşman mı var ki bize bizden Tükettik her şeyi, neyimiz kaldı Bozacının şahididir şıracı Nereye el atsan durum çok acı İbadetler bile reklam aracı Tükettik her şeyi neyimiz kaldı Mülkün kölesiyiz, makamın kulu Kaydı şirazemiz, şaşırdık yolu Müzeye kaldırdık sağ ile solu Tükettik her şeyi, neyimiz kaldı Dünyayı verseler yine yetmiyor Tamahkâr olunca istek bitmiyor Hiçbir şey kimseyi tatmin etmiyor Tükettik her şeyi, neyimiz kaldı Ömründe bir kalbe dokunmayanlar İnsandan, insaftan, halden ne anlar Masal olup gitti güzel zamanlar Tükettik her şeyi, neyimiz kaldı İşiten sağırlar, gören körleriz İş lafa gelince esip gürleriz Fırsatı bulunca her haltı yeriz Tükettik her şeyi neyimiz kaldı Mefhumu öldürdük, ruhumuz yasta Kibrimiz dorukta, kalbimiz hasta Vefadan eser yok, sabır iflasta Tükettik her şeyi, neyimiz kaldı ALINTI

özgür deniz

31.10.2020 - 11:47

Tüm kalbimle, bilincimle, içtenliğimle, samimiyetimle, derin acımla, tarifsiz hüznümle; Rahmet, Sabır ve Şifa ile sevgili İzmir.