ANLIK MÜLAHAZALAR

Özgür DENİZ - 17.12.2008

Dinamizmini kaybetmiş gençlik, tekrar eden gündelik hayatın paslı çarklarında malayani şeyler uğruna ömür sermayesini tüketiyor biteviye. Meşum rüzgarların üflediği oksijensiz hava soluksuz bırakırken dünyamızı, tımarı başkasının elinde bulunan lakin bizim olan atlar zamansız koşularda berheva ederken kıymetli dakikalarını, insanlık hayatın kara deliklerinde kayboluyor.

                          

Ruhu yanan şehirler, ümitleri tükenen gençlik, anlamsızlaşan gündelik hayat. Gözler hasret acısıyla boşluğa mıhlanmış, yürekler serin bir bahar nesimini bekler eritici bakışlarla. Ellerde mecal yok duaya kalkmaya. Ayaklar bastığı toprağın ruhundan bihaber. Ateşler gül doğurur mu dersiniz artık bu topraklarda? Yer ve gök hangi asude mekanlarında gizliyordur İbrahimi Ruhları?

 

Mütemadiyen dünya ile boğuşan gençlik, hakikatle imtizaç edemeden ömür sermayesini tüketiyor ve hiçbir kazanımı olmadan hatta yüklü bir kayıpla çaresiz tahta ata biniyor kaçınılmaz olan sondan habersiz. Ne garip değil mi? Artık topraklarımızda ne mesire yeri kaldı, ne de tenezzüh meraklısı. Dolayısıyla muhabbet fedaileride boy vermez oldu. Husumetle dağlandı yüreklerimiz, ağır geldi yaşamak. Sevgi köprüleri kurulamazken ayrılık duvarları yükseliyor mütemadiyen ne acı. Ne hazin! Artık kin ve azap çiçekleri boy veriyor topraklrımızda. Artık bir dur denilemez mi bütün bu olumsuzluklara?

                           

Lütfen sevin birbirinizi, kardeşçe barış içinde yaşayın ne olur. Ne var sanki şu üç günlük dar-ı dünyayı birbirimize zehir edecek. Kinsiz, nefretsiz, komplekssiz, kıskanmadan severek yaşamak çok mu zor sanki? Bilin ki insanoğlu ancak ve ancak maddeden arınarak insanlaşma sürecine girebilir. Yoksa insan suretli lakin canavar siretli insansızlığın mahkumlarıyla dolar taşar bu dar-ı dünya ve zehir olur insan yüzlülere yaşamak. Bir daha düşünün ve ğereğini yapın artık lütfen.

 

Sevgiyle,muhabbetle,dostlukla,umutla,barışla kalın.

 

Kitap-ahlak-devrim. Tevhit-adalet-özgürlük. Emek-vatan-bağımsızlık.

 

 

 

AYRINTI:

 

1.ERMENİ MEVZUU: Evet Ermenilerde bir kavimdir. Muhtelis kavimlerle sınır komşuluğu yapmışlardır. Toplumsal ilişkilere girmişlerdir. Büyük devletlerin tebaası olmuşlardır. Savaş yapmışlardır, barış imzalamışlardır. Bu her kavmin kaderidir yaşam sürecinde. Ama bu vakalar asla tek taraflı değildir ve olamazda. Olumlu durumlarda her iki taraf kazançlı olduğu gibi olumsuz durumlarda iki tarafta zarar görmüştür mutlaka. Bu yüzden derin bir husumet gütmek hainliktir. Arkana büyük devlet desteği alarak yol katetmeye yeltenmek ve haksız çıkar elde etmeye gayret etmek alçaklıktır. Ki bugün bunu sanki Ermeni Kavmi yapmaya çalışmaktadır. Ama bu asla hayırlı bir şey değildir.

 

 

Bizim milletimizle Ermenilerin kaderi tarihin muayyen dönüm noktalarında her dem kesişmiştir. Birbirleriyle iç içe girmişler gibidir. Araya sönmeyen kini Siyonist ve tohumları sokmuştur. Sırf birlik bağını zedelemek için. Aklı olan Ermeni bunu görür. Biraz araştırma yapar zahmet edipte. Aslında fi tarihinde bir Ermeni genci i sokak ortasında vurulur ve koynundan bir belge çıkar. Osmanlı ve Ermeni ilişkisine dair ve çok sarsıcıdır. Suçlu siyonisttir ve derin izahlar vardır belgede ama sonra o belge bir anda kaybolur. Bu anekdot bir kitapta yer alıyordu, şimdi ismi hafızamda değil. Bu konular her dem kaşınmaya açıktır ve kaşıyan her devirde çıkacaktır. Ama kendini aydın sanan aydınımsı yobazlar bunu yaparsa burada bir kahpelik vardır. Bu yüzden bu aydın bozmalarına diyorum ki; haddinizi bilin ve kahpelik yapmayın. Bu toprakların kaderiyle oynamayın, bu toprağın bağrı yanık çocuklarının yarınlarına ihanet etmeyin. Hesap bir gün sorulur elbet. Ya insanca gerçeği haykırın ya da susun. Köpekliğin faydası yoktur. Yal bir gün kesilir ve eve dönmek zorunda kalırsınız. Bu yüce ülkenin evlatları da artık uyanmalıdır ve gerçeği görmelidir. Herkesi namuslu ve dürüst olmaya davet ediyorum. Bu güzel ülkeye ve bu güzel ülkenin güzel çocuklarına ihanetten ne zevk alırlar anlayamıyorum bir türlü. Sorun ve çözümü çok basittir ama insan olana, dürüst olana, namuslu olana, gerçeğin peşinde olana. Kimin kimi alçakça katlettiğini görebilmek cesareti gösterebilecek olana.

 

Ey Türk ve Ermeni Kavimlerinin çocukları ülkelerinizdeki vatan hainlerinin sözlerine aldanmayınız, gerçekleri kendi iradenizle araştırıp yakinen görünüz ve idrak ediniz ki dostluk köprüleri kurasınız. En azından geçmişe saygı için.

 

‘’Köpeklere karşı köpeklik kabildir ama insan olanın elinden gelmez.’’’ SADİ

Tarih: 17.12.2008 Okunma: 585

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

Editör

05.11.2008 - 13:49

Değerli Okuyucularımız, Elimizde olmayan sebeplerden dolayı şiirdeki bazı harfler koyu renkte çıkmıştır. Onları dikkate almamanızı rica eder, aksaklıktan dolayı özür dileriz.

Editör

05.11.2008 - 13:49

Değerli Okuyucularımız, Elimizde olmayan sebeplerden dolayı şiirdeki bazı harfler koyu renkte çıkmıştır. Onları dikkate almamanızı rica eder, aksaklıktan dolayı özür dileriz.