SANDIM Kİ...

Özgür DENİZ - 23.08.2020

Sandım ki, yalan ve kahpe dünyada, böyle bir dünyayı güzelleştirme hayalleri var. Yokmuş.

 

Sandım ki, yalan ve kahpe dünyada, böyle bir dünyayı kirlerinden arındırıp tertemiz bir dünya yaratmak hayalleri var. Yokmuş.

 

Sandım ki, yalan ve kahpe dünyada, böyle bir dünyayı adalet, barış, özgürlük, sevgi dünyası yapmak hayalleri var. Yokmuş.

 

Sandım ki, yalan ve kahpe dünyada, böyle bir dünyayı insanca yaşanacak bir yurt haline getirmek hayalleri var. Yokmuş.

 

Sandım ki, yalan ve kahpe dünyada, böyle bir dünyayı dostlukların yaşandığı, muhabbetin çiçeklendiği bir ev yapmak hayalleri var. Yokmuş.

 

Sandım ki, yalan ve kahpe dünyada, böyle bir dünyayı umutların çalınmadığı, hayallerin kirletilmediği, düşlerin gerçekleştiği bir yer haline getirme hayalleri var. Yokmuş.

 

Sandım ki, yalan ve kahpe dünyada, böyle bir dünyayı cehennemi bir dünya olmaktan kurtarıp cennet yapmak hayalleri var. Yokmuş.

 

Sandım ki, yalan ve kahpe dünyada, böyle bir dünyayı paylaşarak çoğalınacak, çoğalınarak tüm zorlukları yenecek bir erdem kenti kılmak hayalleri var. Yokmuş.

 

Sandım ki, yalan ve kahpe dünyada, böyle bir dünyayı barış içinde kardeşçe yaşanacak bir dünya yapmak hayalleri var. Yokmuş.

 

Sandım ki, yalan ve kahpe dünyada, böyle bir dünyayı kötülüklerin dünyası olmaktan çıkarıp iyiliklerin dünyası kılmak hayalleri var. Yokmuş.

 

Sandım ki, yalan ve kahpe dünyada, böyle bir dünyayı yaşanacak ve yaşatılacak bir yurt haline getirme hayalleri var. Yokmuş.

 

Sandım ki, yalan ve kahpe dünyada, böyle bir dünyayı acıların yaşamı zehir ettiği değil, sevinçlerin yaşamak arzusu sunduğu bir dünya haline getirmek hayalleri var. Yokmuş.

 

Sandım ki, yalan ve kahpe dünyada, böyle bir dünyayı sınıfların, sınırların olmadığı, eşitliğin olduğu bir dünya yapmak hayalleri var. Yokmuş.

 

Sandım ki, yalan ve kahpe dünyada, böyle bir dünyayı akıtılan terin, dökülen yaşın ve kanın, sarf edilen emeğin hakkının alındığı bir yurt haline getirmek hayalleri var. Yokmuş.

 

Sandım ki, yalan ve kahpe dünyada, böyle bir dünyayı zincirlere vurulan insanın zincirlerinin kırılıp, insanın insan kılındığı ve yaşamak sevincinin özgürce ve dolu dolu yaşandığı bir yer haline getirmek hayalleri var. Yokmuş.

 

Ben kimim öyleyse ve niye varım ve varlığım nerede? Neyin bedelini ödüyorum ben? Ödeyeceğim bedelin karşılığı ne?

 

12 ÖFKELİ ADAM

 

‘’’’Davayı belirleyen, gerçeklerdir.’’’’ Filmden bir replik

 

Vicdanım, onurum, şerefim, haysiyetim var benim, ben bir insanım diyen ve adalet mekanizmasının önemli çarklarını döndüren tüm yetkililere (avukat, hâkim, savcı vb.) öneriyorum. Elbette herkes izleyebilir. Mutlaka ama mutlaka izlemelisiniz. Hayatımda izlediğim en orijinal filmlerden biri. Belki de hayatınız boyunca almadığınız yükte hafif pahada ağır dersleri alabilirsiniz. Sonsuz dikkatle, olabildiğince hassasiyetle ve derin anlamayla izlerseniz. İnsan hayatı sonsuz önemlidir ve o sonsuz önemli olan şeyi biz vermiyoruz, vermediğimiz bir şeyi de istediğimiz gibi alamayız değil mi? Bir kitap gibi bir filmde, duyguları, düşünceleri etkileyebilir ve hayatın yönünü değiştirebilir. Hak ve hukuk sonsuz önemlidir ve belki de insanlığın batışını ve çıkışını etkileyen en mühim etkendir.

 

KISACA İNSAN

 

İnsanım diyen birinin, onuru, şerefi, haysiyeti, ahlakı olmalı değil mi, öyle olduğu için, insan denilen, insan olarak varlığını haykırabilmektedir ve bendeniz insanım diyebilmektedir göğsünü gere gere değil mi? Öyleyse böyle bir insan, göz göre göre, gözünün içine ve yüzüne bakıla bakıla, enayi, aptal, alık, bön, öküz, geri zekâlı, mal, dangalak, şapşal, angut, ahmak, odun, sekter, cahil, kuş beyinli yerine koydurtmamalıdır değil mi kendisini? Hiç ama hiçbir kimseye. Yani aklıyla oynatmamalıdır ve farkında ve bilincinde olarak aldatılmasına asla ve kata müsaade etmemelidir. Çünkü göz göre göre kendisini böyle bir düzeye düşürten bir insan ya da kendisini bu kadar alçaltan bir insan, değil insan, hayvan bile olamaz. Çünkü hayvanın bile bir onuru vardır. Kolay kolay onu tezgâha getirmezsiniz. Koyunu bile köşeye sıkıştırıp kaçacak yer bırakmazsanız ona, onu bir koça döndürürsünüz adeta, deneyin isterseniz. Kendim için söylersem hiçbir insan görünümlü hayvanın beni böyle görmesini istemem, gözümün içine baka baka bendenizi aldatmasına tahammül edemem, böyle bir düzeye indirgemesine eyvallah etmem, böyle olmadığım için de bana düşman olmaya hakkı yoktur hiç ama hiçbir kimsenin. Kim olduğu, neci olduğu, nasıl düşündüğü farketmez. Çünkü aldanmak zorunda değilim. Bir insan olarak gözümün içine bakıla bakıla, enayi yerine konulup aldatılmayı asla ve kata sindiremem, hazmedemem, çünkü öyle bir seciyeye sahip değilim.

 

BİR SÖZ:

 

‘’’’Hayvan olmak istiyorsan olabilirsin elbette. Bunun için, insanlığın acılarına sırt çevirmen ve yalnız kendi postuna özen göstermen yeterli.’’’’

 

‘’’’Her şeyi SORGULA.’’’

 

Karl MARX

Tarih: 23.08.2020 Okunma: 342

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?