ÜRPERMEYEN KALPTEN ALLAH’A SIĞINIRIM...

Özgür DENİZ - 18.04.2019

“Hepimizi asrımızın cehenneminden kurtaracak kuvvet; İslam'ın ruhu olan merhamettir ve merhametin olmadığı yerde insan yoktur” derler üstat Nurettin Topçu Ağabey ve yine “Allah bizi utanmazlar arasına katmasın. Allah utanmazları bizim aramıza katmasın” derler üstat İsmet Özel Ağabey. Bu bağlamdan yola çıkarsak şayet, insan olan varlık hem merhametli olacak hem de hicap duymasını bilecek, bilakis insanım deyip ortaya çıkmayacak. Geçelim! 


Ürpermeyen kalpten Allah’a sığınırım. Bir insanın kalbi ürpermiyorsa ondan korkun ve şeytandan kaçar gibi kaçın. Dil Allah dediğinde; kalp titremiyor, gövde sarsılmıyor, akıl haşyete kapılmıyor, eller ve ayaklar donup kalmıyorsa korkacaksınız. Çünkü orada  insan düşmüştür, her şey çürümüştür, yalandır ve olmayacak hiçbir şey yoktur. Hayatta en çok korktuğum şey iftiradır. Allah, müfterilerin şerrinden korusun cümleyi. Zira müfteri; muhteristir, acizdir, korkaktır ve kalbinde ki merhamet cilası, yüzünde ki hicap duygusu kaybolmuştur. 


Ey insançocuğu! Anlamıyorsan eğer anlamaya çalışacaksın, anlayamadığın için iftiraya sarılmayacaksın. Kimse kimseye zorla bir şey anlatamaz, kimse kimsenin anlamasını da sağlayamaz, anlamak zeka işidir ve özel çaba iktiza eder. Anlamamışsan ve anlayamıyorsan çok bilmiş gibi konuşmayacaksın ya da asla fikir teatisi yapmayacaksın. 


Ayrıca iftira ile elde edilen her şey haramdır, tiksindiricidir. Bu dünyada olmazsa ahirette hesap var. Oradaki hesaptanda mı korkmuyoruz Allah aşkına? Anlayamadık diye iftira mı atmak zorundayız? Kalbimiz hiç mi ürpermez, vicdanımız hiç mi sızlamaz, aklımız hiç mi sormaz? 


Bilelim, inanalım ve asla unutmayalım ki; Allah en büyüktür, en güçlüdür ve kalplerin mutlak hakimi O’dur ve eğer korkulması gereken biri varsa; Allah’a sığınandır. Unutmayalım ki, Allah’a sığınan ile Allah arasında perde yoktur ve bizim unuttuğumuz da budur ve bizi hayatta her daim düşüren de bu olmuştur. Öyleyse, Allah’a sığınandan korkun ve kimseyi Allah’a sığınacak kadar çaresiz bırakmayın. Elbette her zaman Allah’a sığınırız ve sığınmak zorundayız ama ne demek istediğimde olabildiğince sarihtir, beliğdir ve anlayanlar, anlamak isteyenler anlamıştır. 

Tarih: 18.04.2019 Okunma: 799

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?