VAHŞİ EMPERYALİZM...

Özgür DENİZ - 26.02.2018

Paranın tanrılaştığı sistem. Her şeyin paraya tahvil edildiği ve para için her şeyin satılabilir ve her şeyin yine parayla satın alınabilir olduğu sistem. Para babalarının yani kompradorların, tüm insanların ortak malı olan tüm varlıklara egemen oldukları ve zımnen ama metazori egemen oldukları varlıkları paraya tahvil ettikleri sistem. Ta ki; insanın bile bir meta derekesine düşüp alınabilir ve satılabilir olduğu sistem. İnsanın öldüğü ve yerine bir canavarın doğduğu sistem ya da canavarlaşanların doğurduğu sistem. Halkın kaybettiği egemenlerin daim kazandığı sistem. İnsansızlığın sistemi. Doğanın para uğruna yok edildiği, suyun ve havanın para uğruna kirletildiği, toprağın para uğruna öldürüldüğü sistem. Para her şeyin üstündedir. Her şeyi paranın gücü tayin eder. din bile paraya hizmet eder hale gelir. Terle, kanla, yaşla, emekle ortaya çıkan paranın, sömürülerek, gasp edilerek teraküm ve temerküz ettirilmiş adıdır Emperyalizm. Paraya hizmet eden güç vardır. O gücü meşrulaştıran bozulmuş ve tefessüh etmiş din vardır. O gücü koruyan güce sahip silah vardır. Tüm bu güçlerin varlıklarına payanda olan, ölü ruhları ve bedenleri ile bu güçlerin varoluşlarına müzahir olan, işleri güçleri aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yiyip içmek olan ve faizle geçinen beleşçi asalaklar vardır. Ve tüm bunların teşriki mesaisi ile, canları çıkasıya ve yorulup düşesiye değin çalışan ve çalışırken sarf ettiği emekleri, akıttığı terleri, yaşı ve dökülen kanları emilen, sömürülen, yutulan mazlumlar, köleler vardır. Halkların çocukları, zer, zor ve tezvir şebekesi arasında sıkışıp kalmış bir zavallı yığından ibarettir. Ellerindedir bir şeyler ama cesaretsiz oldukları için hiçbirşeydirler.    

 

EKSTRA:

 

‘’’’Ben uyuşturucu değilim. Rahatlatmaya gelmedim. Rahatları rahatsız etmeye geldim.’’’’

 

Ali Şeriati

 

‘’’’Size, beğeneceğiniz şeyler söylemeye gelmedim. Size, beğenseniz de, beğenmeseniz de hakikati söylemeye geldim.’’’’

 

Malcolm X

 

‘’’’Kendi olmayı önemsemeyen insan, dünyadaki yerini alma onuruna da kavuşamaz.’’’’

 

İsmet Özel

 

‘’’’Yaşamadık belki ama yaşamayı öğrendik, çeliklendik haksızlığın örsünde...’’’’

 

Hasan Hüseyin Korkmazgil

 

‘’’’Kalabalıklar her zaman tehlikelidir. İçinde, ruhlarını ucuza satacak alçakları barındırır.’’’’

 

Victor Hugo

 

‘’’’Hayvan sürüleri kalabalıklaştıkça akıllanır ama insan sürüleri kalabalıklaştıkça aptallaşır.’’’’

 

Carl Gustav Jung

 

‘’’’Özlenen dünyayla yaşanan gerçek arasında uçurumlar var.’’’’

 

Cemil Meriç

 

“”İnsanlık Ailesinin Çocukları; yaşadığımız global zamanlarda, reklam pazarlarının sefil bir maymunu, para mabetlerinin kıvrak ve tiksindirici bir dansözü, moda dünyasının mütemadiyen sağılan bir ineği derekesine düşmüş bir canlı durumundadır maatteessüf. Canlı mıdır, ölü müdür? Belli de değil açıkçası! Kim olduğunu bilmeyen, niçin varolduğunu anlayabilecek kapasiteden yoksun, nereden gelip nereye gittiğinin bilincinde olmayan, ne yapacağı ve asıl yapacağı konusunda mutlak cahil zavallı bir oyuncaktır.””

 

Bendeniz

 

‘’’’Ya kara ruhlu, kirli yüzlü cellatlar ölecek, çocuklar gülecek. Ya da tertemiz ruhlu, melek yüzlü çocuklar gülecek, cellatlar ölecek. Öyleyse; çocukları kirleten ve öldüren cellatlara ölüm!’’’’

 

Bendeniz

 

‘’’’HER ŞEYİ SORGULAYIN!’’’’

 

Karl Marks

Tarih: 26.02.2018 Okunma: 741

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?