Epik mücadeleden galip çıkan Halep

Nazmi HİSARLI - 26.01.2018


Angelique Kerber karşısında iki maç puanı çeviren dünya 1 numarası, kariyerinin ilk Avustralya Açık finaline yükseldi.

Avustralya Açık tek kadınlar yarı finalinde dünya 1 numarası Simona Halep, 21 numaralı seribaşı ve 2016 yılının şampiyonu Angelique Kerber'i 6-3, 4-6 ve 9-7'lik setlerle mağlup ederek finalde Caroline Wozniacki'nin rakibi oldu.

Maça muhteşem bir giriş yapan Halep, rakibinin servisini üst üste üç kez kırarak açılış setinde durumu 5-0'a getirdi. Ancak setin son bölümünde bocalayan ve iki servis oyununu kaptıran Rumen tenisçi, buna karşın dokuzuncu oyunda rakibinin bir kez daha servis kırarak ilk seti 6-3 ile hanesine yazdırdı.

İkinci sete de ağırlığını koyan ilk isim Halep oldu. Setin dördüncü oyununda servis kıran dünya 1 numarası, buna karşın bir sonraki servis oyununu rakibine kaptırarak avantajını çabuk yitirdi. Bu noktadan sonra kritik puanları çok daha iyi oynamaya başlayan Kerber, setin son bölümünde rakibinin hatalarını da iyi değerlendirdi ve dokuzuncu oyunda yeniden servis kırıp bir sonraki servis oyununa tutunarak bu seti 6-4 ile kazandı.

Maçın galibini belli edecek final seti ise muhteşem bir mücadeleye sahne oldu. Karşılıklı servis kırmalarla başlayan setin son bölümünde iki tenisçi de servis oyunlarını kazanmakta zorlandı. Kerber'in servis kullandığı 10. oyunda iki maç puanı şansı bulan Halep bu fırsatları değerlendiremezken, bir sonraki oyunda kendi servisini kaptırarak rakibine maç için servis kullanma şansı sundu. 12. oyunda maç puanları bu kez Kerber için geldi, ancak Alman tenisçi kendi servis oyununda bulduğu bu şansları harcayarak Halep'i bir kez daha maça ortak etti. 6-6'ya gelen final setinde tie-break uygulaması olmadığı için iki tenisçi de karşılıklı servis oyunlarına devam ederken, maçı bitirme şansını bulan taraf bir kez daha Halep oldu. Rakibinin servis kullandığı 16. oyunda iki maç puanı şansı bulan Rumen tenisçi, ilkinde olmasa da ikinci fırsatı değerlendirerek seti 9-7 kazandı ve 2 saat 23 dakika sonunda maça nokta koydu.

Halep'in 50'şer puan vuruşu ve basit hatayla tamamladığı maçta Kerber ise 33 puan vuruşu üretip 34 basit hataya imza attı.

Avustralya Açık'ta ilk, Grand Slam'lerde ise üçüncü finaline yükselen Simona Halep, kendisi gibi ilk Grand Slam şampiyonluğunu kovalayan Caroline Wozniacki ile kozlarını paylaşacak. Cumartesi günü oynanacak finalin galibi ayrıca, önümüzdeki hafta güncellenecek WTA Klasmanı'nın zirvesinde yer alacak.

Tarih: 26.01.2018 Okunma: 842

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?