YAŞADIĞINI SANIYORSUN...

Özgür DENİZ - 20.01.2018

Hayatta garip bir derinlik vardır. Karanlık bir kuyu gibidir hayat. Hassas, keskin, ince bir hissiyat gerekir hayatın derinliğini ve derinliklerindeki saklı sırları çözmek için. Çözemediğimiz müddetçe de yaşadığımızı sanmamalıyız. Geçelim! İnsan görünen ama şeytanca yaşayan bir insanlık. Birbirinin omuzuna basarak yükselen bir insanlık. Başkasının düşüşünde kendi yükselişini gören bir insanlık. Dünya nimetleriyle değerlerini trampa eden bir insanlık. Dostluğu menfaatleri uğruna harcayan bir insanlık. Sevgiyi amacına kurban veren bir insanlık. Kutsal ve yaşatıcı kanı ucuzlaştıran ve hiçleştiren bir insanlık. Yaşatmak için değil yaşamak için yaşayan bir insanlık. Teri ve yaşı kuruyasıya kadar dikkate almayan bir insanlık. Emeğe değer atfetmeyen bir insanlık. Kula kul olarak insan olmak yüceliğini önemsizleştiren bir insanlık. Düşeni çiğneyen bir insanlık. Yalanı hakikate müreccah kılan bir insanlık. İnsanlık acizliğini göremiyor, hissedemiyor, anlayamıyor. Aklımız ve duygularımız labirentlere mahkum olmuş. İnsanlık çöküşe doğru hızla ilerliyor. Varolmak adına tutunacağı bir değeri olmayan insanlık, hangi insanlığı taşımaktadır? Napacaz? Nasıl yapacaz? Nereden, nasıl, nereye çıkacaz? Kabus ve Karanlık!

 

EKSTRA:

 

“”İnsan, özgürlüğe mahkûmdur.””

 

J. P. Sartre

 

“”İnsan bazen büyük hayallerini, küçük insanlarla ziyan eder...””

 

Gore Vidal

 

“”Kur'an daha az okunmaya, daha çok ezberlenmeye başlanmıştır. Tembelliğimizle uyuşmayan mücadele, dürüstlük, şahsi ve maddi fedakarlık emirleri eriyerek, Kur’an'ın rahatlatıcı sesinde kaybolup gitmiştir.””

 

Aliya İzzetbegoviç

 

‘’’’Daha derin bir kişiye dönüşmüş olmak, acı çekmiş olan kişilerin ayrıcalığıdır.’’’’

 

Oscar Wilde

 

“”Dünyanın kulakları ne zaman açılacak, patron? Ne zaman gözlerimiz açılacak da göreceğiz? Taşlar, çiçekler, yağmur ve insanlar, kucaklarımız ne zaman açılıp birbirimize sarılacağız? Sen ne dersin patron? Kitaplar ne diyor?””

 

Nikos Kazancakis

 

“”İyilik toplum içinde çiçek açmaz; çünkü toplumun kendisi her zaman çürüktür, bozulmuştur. Yalnızca toplumun tüm yapısını ve sürecini anlayan ve ondan kurtulmakta olan insanın karakteri vardır ve ancak o insan, iyilik içinde çiçek açar.””

 

Jiddu Krishnamurti

 

“”İradeyi ve seçim yeteneğini insandan alırsak, insanı insandan almış oluruz. Sonra da her şeyini yitirmiş olur.””

 

J. P. Sartre

 

‘’’’İnsanlar arasında iyilikten başka hiçbir üstünlük kabul etmem. Karakterin olmadığı yerde ne büyük sanatçı ne de büyük mücadele adamı vardır. Orada var olan zamanın yok ettiği, içleri boş yaratıklardır. Bütün mesele büyük görünmek değil, gerçekten büyük olmaktır.’’’’

 

Ludwig Van Beethoven

 

'””En çok anlamak yoruyor bizi. Yaşamak, düşünmemektir.””

 

Fernando Pesseo

 

“”Yaşayarak öğrenmek, bedeli en yüksek öğrenme biçimidir...””

 

Napolyon

 

“”Ve gece yarısından sonra başlar, Tehlikeli hakikatlerin baş döndürücü sarhoşluğu.””

 

Emil M. Cioran

 

“”Kimse kimseyi küçümseyecek kadar büyük değildir, bilmelisin. Küçümsediğin her şey için gün gelir, önemsediğin bir bedel ödersin.””

 

Tolstoy

 

“”Türkiye'de lümpen entelijansiya var. Entelektüel hayatın hırsızları, sapıkları, canileri, döküntüleri, ne kadar olumsuz sıfat bulursan hepsi olan mürekkep yalamış bir güruh var. Bunların birçoğunun diploması, şöhreti, parası var; AMA ENTELEKTÜEL NAMUS HİÇBİRİNDE YOK. Bana sağda solda okunmaya değer makaleler yayımlayan bir dergi gösterebilir misiniz? POSTMODERN DÜZEYDE BİLE DEĞİLLER.””

 

İsmet Özel

 

“”Sokakta yürürken kulaklarına iPod takan veya trende gazete okuyarak veya manzaraya bakarak bir saat oturamayan, hemen telefon açıp, yolculuğun ilk kısmında “ Yola çıktım”, ikinci kısmında da “ Varmak üzereyim” demekten kendini alamayan gerizekalılar kimdir? Bunlar artık gürültü olmadan yaşayamayan insanlardır. Bundan dolayıdır ki, müşterilerinden dolayı zaten gürültülü olan restoranlar bazen iki televizyon ekranı, bazen de müzik aracılığıyla daha fazla gürültü sunar; televizyonu kapatmalarını isterseniz de size deliymiş gibi bakarlar. Bu gürültü ihtiyacı, uyuşturucu görevi görür ve asıl önemli olan şeylere odaklanmayı engeller.””

 

Umberto Eco

 

‘’’’Ne mutlu dünyaya hiç gelmemiş olana.’’’’

 

Ömer Hayyam

 

‘’’’Tecrübe… Neye yarar tecrübe? İnsanlardan iğrenmeye, hayata küsmeye yarar. Eksik olsun…’’’’

 

Cemil Meriç

 

‘’’’Mutlu kişi, henüz doğmamış olandır.’’’’

 

Tolstoy

 

‘’’’Yaptıklarınla küçülmüşsen, laflarınla büyüyeceğini sanma.’’’’

 

Sadi Şirazi

 

‘’’’Ey mazlumların hamisi, zalimlerin düşmanı olan Yüce Rabbim! Düşmanın üstüne korku sal, mazlumun yüreğini umutla doldur. Bu kutsal toprakların, insanlığın sığınağı olan son adadın, kavruk yüzlü yağız ve yiğit evlatlarını havada ve karada muvaffak ve muzaffer eyle, düşmanı zelil eyle. Uzak iklimlerden gelip, mazlumların yurtlarını yurt eylemeye cüret eden zalimleri Kahhar isminle kahreyle. Yüce Türk ordusunu havada, karada, denizde sıyanetine al.’’’’

 

Bendeniz

Tarih: 20.01.2018 Okunma: 746

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?