SEVGİ, DÜNYANIN IŞIĞIDIR!...

Özgür DENİZ - 23.12.2017

Olabildiğince tüm bilincimle ve şuurumla ve tüm benliğimle YEMİN ediyorum ki ve ALLAH şahit olsun ki; TEK BİR KALP kırmaya değmeyecek kadar boş, absürt, anlamsız, ucuz, basit, rezil ve aşağılık ama bir o kadar da geniş bir dünyada yaşıyoruz. Kine, nefrete, acımasızlığa, savaşa hiç lüzum yok. Bilakis sevginin, kardeşliğin ve barışın türküsünü terennüm etmeye muhtacız. Amma velakin ne acı ki; böyle boş ve fani bir dünya hayatında ve buna mukabil herkese yetecek büyüklükte bir dünya hayatında, insanı; insanlıktan, samimiyetten, masumiyetten, dürüstlükten, sevgiden, duygudan, vicdandan, aşktan, idealden, iyilikten tiksindiren ama ne kadar da insan görünen içi boş, beyni boş, ruhu boş yaratık var. Acı kaynıyor hayat ve dokunduğun yerden acı fışkırıyor. Hissediyor muyuz? Dünyaya sahip olan ama kendine sahip olmayan insan maatteessüf hissedemiyor. Çünkü tüm hissiyatları ve hassasiyetleri mefluç olmuş. Allah yüreklerimizi tertemiz kılsın ve bizleri birbirimizi üzmekten, birbirimize acı vermekten ve birbirimize zalimce davranmaktan korusun. Birbirimizi samimice ve kalpten ama gerçekten sevmeyi nasip etsin.

 

Her türlü kimlikten ve sıfattan önce; 

YAŞASIN İNSAN!

 

İnsan değilse insan, düşüncesi ne olursa olsun ne fark eder ki? Düşüncen, kimliğin, cemaatin, mezhebin, makamın ve hatta dinin, sen insan olursan yücelir ve yükselir. Bilakis sen insan değilsen, kendinle birlikte tüm bu olguları da düşürürsün. Ve düşürmektesin!

 

Bana; ben şucuyum, bucuyum, ocuyum diye gelme. İnsan olarak gel! İnsan olarak gelmiyorsan her ne ve neci olursan ol, kimliğin, sıfatın ne olursa olsun, benim nazarımda bir hiçsindir. Geçelim!

 

“”Önce İnsan olmalı! Dilden, Dinden, Irktan, Mezhepten Ve Her şeyden Önce..!’’’’

 

Ernesto Che Guevera

 

“”Benim ne ırk önyargım var, ne sınıf önyargım var, ne de inanç önyargım var. Tek umursadığım, kişinin insan olması ve bu benim için yeterli.””

 

Mark Twain

 

“””””BİZ, İNSANI ŞEREFLİ YARATTIK.”””””

 

Allah

Tarih: 23.12.2017 Okunma: 727

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?