EĞİTİM ÖNERİSİ...

Özgür DENİZ - 20.11.2017

Bendenizin kusurlu olmam, bazı yönlerde eksik olmam, bazen yanlışlar yapmam, hakikati izhar etmeme engel midir? Yani; sen kendi eksiğini hallet, hakikati söylemek senin işin değil denilebilir mi? Haddini, hududunu ve yerini bil denilebilir mi? Ki, bildiklerinizi bizatihi müşahhas olarak müşahede ettikten sonra. Ki, haddini, hududunu, yerini bilen biri olduğumdan zerre kuşkum yok. Bendeniz kusurluyum, o zaman susayım bari mi diyeyim? Yani kusuru olan bir insanın hakikati izah ve izhar etme hakkı ve hürriyeti yok mudur? Kafamı ve kalbimi ağrıtan hakikati yutayım mı? Söylemeyeyim mi hastalığı ve ortaya koymayayım mı tedavi yöntemleri mi? Asıl o zaman suçlu olmaz mıyım? Sormak yasaksa o yasağı ayaklarımın altına alıp çiğniyorum, suçsa da o suçu işliyorum ve suçumu kabul ediyorum. Şimdi soruyorum Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak sana; eğitim, eğitim gibi olsun istiyor musun? Vereceğin cevabı bilmiyorum ama inanıp inanmama konusunda da tereddütlüyüm. Eğer istiyorsan konuşalım. Fikir teatisi yapalım. Düşüncelerime katılmayabilirsin. Katılmakta zorunda değilsin. Ama dinleyebilirsin. Hatta dinlemek zorundasın icap ediyorsa. Bir söz vardır; ummadık taş baş yarar diye. Küçümsemek tehlikelidir! Duy, dinle, anla, bil, kavra, hisset ilk önce. Eğer söylediklerim, eğitime mesafe kat ettirmezse, her türlü sorumluluğu deruhte ediyorum. Her türlü cezaya da boynum kıldan incedir. Üstelik cezayı, söylediklerim uygulandığı takdirde eğitime mesafe kat ettirmezse bile kabul ediyorum. Yani söylediklerim yapıldığı takdirde başarı elde edilmezse ve başarı müşahhas olarak hissedilmezse. Ama herkesle konuşmam, onu da bilmeni isterim. Eğer eğitim işinde samimi ve ciddi isen, ki kalbim hiç mutmain değil, bendeniz fikirlerimi aktarmaya hazırım. Zira eğitimin durumu o kadar aşikâr ki, örtmek ne mümkün, kundakta ki çocuk bile biliyor, anlıyor. Münhasıran kutsal insanlık davası adına fikrilerimi aktarmaya hazırım, tabi istersen!

 

SÖZLER:

 

“”Dostum! Güneşe bak, toprağa bak, suya bak, buluta bak; fakat ardına bakma. Kimin geldiği önemli değil, kimin gelmediği de.””

 

Halil Cibran

 

‘’’’Akşam akşam aklıma düştü, nerden düştüyse ve kendi kendime sordum: Bu topraklara, bu millete ve insanlığa namusluca hizmet etmek gayretinde olmak kötü bir şey mi? Öyleyse iyi bir şey olduğu hissedilebilmeli.’’’’

 

Bendeniz

Tarih: 20.11.2017 Okunma: 685

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?