DOĞ EY İNSAN!...

Özgür DENİZ - 26.08.2017

Güneş batarda doğar

Güneş denizi doyurur

Deniz yükselir göğü doldurur

Gök boşalır dağı doyurur

Dağdan su doğar

Topraktan ağaç

Ağaçtan çiçek

Çiçekten meyve doğar

Bir sen doğmuyorsun be insan

Şu canlı alemde bir sen varsın ölü

Ölün bile ölü dirinden canlı

Ve senin diri ölün çok kötü kokuyor

 

SÖZLER:

 

""Seyahat et ve kimseye söyleme. Gerçek bir aşk hikayesi yaşa ve kimseye söyleme. Mutlu bir şekilde yaşa ve kimseye söyleme. İnsanlar, güzel şeyleri berbat ederler.""

 

Halil Cibran

 

""İnsan, insana kötülük yapar mı? Niye yapsın ki? Hangi şey sebep gösterilebilir buna? O insan, sen insan yani! İnsan, insanın huzurunu, mutluluğunu bozar mı? Niye bozsun ki? Huzuru, mutluluğu çalmak değil midir bu? Peki hangi şey sebep olabilir buna ya da böyle bir şeyin tasavvuru bile vicdanı sızlatmaz mı? İnsan, insanın mutsuzluğundan mutluluk çıkarır mı? O mutluluk yarar mı yapana ya da mutluluk mudur o? İnsan, insanın sevincini kursağında bırakır mı? Hayır sevinç bir emek ürünüdür, nasıl olur da lokmayı boğazda bırakmak gibi sevinç kursakta bırakılabilir? Nasıl mümkün olabilir ki bu? İnsan, insanın sıkıntılarla boğuşmasını ister mi? Bu zulüm değil midir? Niçin böyle bir şey olsun ki? İnsan, insanın hayallerini çalar mı? Bu, insanın yaşamını çalmak değil midir? İnsan nasıl yaşar o zaman? İnsan, insanın umutlarını tüketir mi? İnsanın tüm varlığını ortadan kaldırmak değil midir bu? Umudu tüketilir mi insanın? İnsan hiç umut tüketir mi? İnsan olan tüm bunları gerçekten yapar mı? Yapmaz ya, vallahi yapamaz, gerçekten yapmamalı: İnsansa elbette! Yeryüzü gerçekten çok kötü, kirli ve karanlık! Niye? İnsan denilen yaratık, insan değil de ondan. Eşref-i mahlukat olmayı hak edemiyor da ondan. İnsan gibi görünüyor sadece. Ruhu ölmüş. Vicdanı ölmüş. Dağ başına çekilsem, gökyüzüne yakın olsam, çiçek toplasam ya da yapayalnız uçsuz bucaksız sulara açılsam diyorsun bazen.""

 

Bendeniz

 

""Kimseden daha iyi olmadığınızı anlayacak kadar mütevazi, herkesten farklı olduğunuzu kavrayacak kadar bilge olun.""

 

İbn Rüşd

 

""Başkaları gibi değildim çocukluktan beri,

Görmedim başkalarının gördüğü gibi-

Ortak bir pınardan almadım tutkularımı,

Aynı kaynaktan almadım kederimi.

Uyandıramadım yüreğimi sevince aynı seste

Ve sevdiğim herşeyi yalnız sevdim.""

 

Edgar Allan Poe

 

‘’"En büyük bilgelik, şu andan zevk almayı hayatın en büyük amacı kılmaktır; çünkü tek gerçek budur, başka her şey düşünce oyunudur."’’

 

Arthur Schopenhauer

 

‘’"Herkes kendi kendini kurtarabilseydi, başkalarını kurtarmaya gerek kalmazdı. Tavsiyede bulunmayı, öğretmeyi seviyoruz, ama sıra kendimize gelin­ce en büyük günahlarımızı bile görmezden geliyoruz."’’

 

Andrey Tarkovski

Tarih: 26.08.2017 Okunma: 689

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

Özgür Deniz

28.09.2016 - 19:24

""Akletmek, hissetmek, anlamak; bu üç varoluş yetisinden, önkoşulundan mahrum olan bireyde, devlette, millette perişan olmaya, mezellet ve meskenet içinde yaşamaya, nihayet türap olmaya mahkumdur.""

ÖZGÜR DENİZ

Özgür Deniz

28.09.2016 - 19:24

""Akletmek, hissetmek, anlamak; bu üç varoluş yetisinden, önkoşulundan mahrum olan bireyde, devlette, millette perişan olmaya, mezellet ve meskenet içinde yaşamaya, nihayet türap olmaya mahkumdur.""

ÖZGÜR DENİZ