ACILARINIZI UCUZA SATMAYIN...

Özgür DENİZ - 05.06.2017

Acı, yüreğin besinidir. Yürek, acılarla doyar ve olgunlaşır. Acıları kötü bilme ve ucuza satma acılarını. Heybesinde ve nasibinde acı olmayandan korkun. Çünkü onların size verebilecekleri tek şey acıdır, yaşama sevincinizi, tattıracakları acılarla boğarlar, yok ederler. Acıları, ayakta tutar insanı! Acılar, bir insanın en büyük hazinelerindendir. Acılar, yürütürler seni, koşturur acılar, uyutmazlar, direncini artırırlar, yaşama bağlarlar. Acı, hareketin muharrikidir! Acıdan behresiz insan, yaşamdan bihaberdir. Yaşamak demek, acımak demektir çünkü! Hangi doğum acısızdır? İnsanın doğumu, hayvanın doğumu, bitkinin doğumu, güneşin doğumu, büyük devrimlerin doğumu, hangisi? Hangi ölüm acısızdır? Bir insanın vedası, bir kuşun kanadının kırılması ve göklere vedası, bir bitkinin kendisine yaşamı bağışlayacak çiçeğinin dökülmesi, bir hayvanın yavrusunun yaşamına vesile olurken kendisinin yaşama vedası, bir çocuğun tebessüme vedası, bir annenin bir yaşama sebep olurken kendisinin yaşama gözlerini yumması, hangisi? Bitmeyen hazlar, yüreği çürütürler. Hazzın ve rahatlığın kuyusunda yaşayanlar, insanlığa karşı kördürler, duyarsızdırlar, acımasızıdırlar. Çünkü yürek, acılardan oluşmuştur. Yüreğin acılarıdır, aydınlatan karanlığı. Hazlar, örtüsüdür karanlığın, hep aydınlıkta sanırsın kendini ve çürür gidersin kendi karanlığında. Büyük devrimler, büyük acıların çocuğudurlar, hep acılardan gıdalarını almışlardır. Büyük devrimlerin çocukları ise, rahatlık ve hazzın sarhoşluğunda yeniden karanlığa mahkûm olmuşlardır. Rahatlık, rezil bir bataklıktır ve bir defa gömüldün mü o bataklığa, kolay çıkamazsın içinden. Acı çekmeyenlerden insanlık beklemeyin, çünkü onlar insanlığı henüz öğrenmemişlerdir. Acı, insanın tohumudur! O, acı çeke çeke insan olur. Hiçbir güzel şey, acı denilen bedeli ödemeden meydana gelmez. Acılar, ağrılar, sancılar; insan olmanın diyetleridir. Bu diyeti ödemedikçe, insan olduğunu sanma! Ve bu diyeti ödemeyenin insan olduğunu sanma. İnsanı anladım diye de aldanma, bu diyeti ödemediysen.

 

SÖZLER:

 

""Dost görünüşlü bir düşman olan, takva ve tevhid elbisesi içindeki şirk ile mücadele etmek zordur.""

 

Dine Karşı Din, Ali Şeriati

 

""Eğer bir din, yetimi korumuyor, mazlumun sesi olmuyorsa, yalandır ve afyondur.""

 

Dine Karşı Din, Ali Şeriati

 

""Ne adaletsiz bir dünya! Kimi günahlarıyla yükseliyor, kimi iyilikleriyle kaybediyor.""

 

Shakespeare

 

""Ahmakları, sevdikleri zincirlerden kurtarmak zordur.""

 

Voltaire

 

""Kendilerini, başkalarının kurtarmalarını bekleyen kişiler yalnızca kölelerdir.""

 

Voltaire

 

""Bu yükün altında öleceksin" dedim hamala.

"Ölüm kolay, sen umuttan haber ver bana" dedi

ve ekledi: -Umut varsa dünyayı vur sırtıma...!""

 

İlhan Berk

 

""Kimseye eyvallah etmeyen, kimseye biat etmeyen, bütün doğmalara, tabulara saldıran, kimsenin bir yerlere oturtamadığı bir garip kuşağız.""

 

Ali Şeriati

 

""Yeni bir söz söylesem neye yarar ki, söyleyemediklerim ince bir sızı.""

 

Cahit Zarifoğlu

 

""Bize bir gençlik lazımdır. Temelinde cehalet, duvarlarında riya, tavanlarında dalkavukluk bulunmasın.""

 

Hüseyin Nihal Atsız

 

""Hiçbir şey ummuyorum, hiçbir şeyden korkmuyorum, özgürüm.""

 

Nikos Kazancakis

 

""Mizahı olmayan bir ülkede yaşamak korkunçtur. Her şeyin her an mizahı gerektirdiği bir ülkede yaşamak çok daha korkunçtur.""

 

Bertolt Brecht

 

""Seni övdükleri sürece kendi yolunda gittiğini sanma sakın; başkasının yolundan gidiyorsun.""

 

Friedrich Nietzsche

Tarih: 05.06.2017 Okunma: 746

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?