İNANDIĞIMIZ ALLAH, AYNI ALLAH MI?...

Özgür DENİZ - 30.05.2017

Eğer aynı Allah’a inanıyorsak! ‘’Kibrin hasmı Allah’tır’’ hadisini tekrarlayıp durmak yerine, yeryüzünde kibirle yürümemeliyiz. Yürüme, seni zorlayan mı var? Yapamayacak kadar, nefsi zorlayacak kadar zor mu bu? Sahtekârlık yapma! Boş boş konuşacağına bir kere de eylem yap ve ağzın değil hareketin konuşsun. Çünkü Allah, bilmeye değil, eylemeye değer verir. Eylemek yoksa bilmek değersizdir ve bu kuralı eylemek zor değildir. İnsanlara da edebiyat, felsefe ve nutuk lazım değildir. Çünkü hakikati sadece bilmek, kurtarmayacaktır! İnsanı da, dünyayı da değiştirecek olan şey, harekettir! Camilerde dinleriz her zaman, dışarı çıktığımız an ise unutuveririz tüm dinlediklerimizi. Bu mu yani? Bu kadar mı? Böyle yaparak mı insan olduğumuz belli olacak? Zira karınlar boş laftan yana toktur. Nefsini bahane edip, nefsine sığınacak kadar köpekleşme! Kim zorluyor seni, kim tutuyor seni, kim bağlıyor koca gövdeni? Kibir dağı haline gelmişsen aynı Allah’a inanmıyoruz demektir. İstersen namaz kıl, oruç tut. Ve unutma ki! Namaz da, oruçta kötü huylardan koruyan bir kalkandır, korumuyorsa bir değeri yoktur zaten ve seni, kılmayandan, tutmayandan ayrıcalıklı kılan bir davranış olmaktan da çıkar. Hatta o insanlar namaz kılmadıkları, oruç tutmadıkları halde bunları yapmıyorlarsa senden daha iyidirler emin ol. Zaten namaz kılıp, oruç tutuyorlarsa ne ala, sen onların yanında bir hiçsindir.

 

Eğer aynı Allah’a inanıyorsak! ‘’Allah, müfteriyi lanetler’’ ayetini tekrar edip durmak yerine, dilimizi iftira gibi alçakça, şerefsizce, kahpece davranışlardan uzak tutmalıyız. İftira atma, kim zorluyor seni, başına silah mı dayıyorlar, ağzını, ağızlarıyla mı değiştiriyorlar? Bunu yapamayacak kadar aciz misin, zavallı mısın? Sahtekârlık yapma! Boş boş konuşacağına bir kere de eylem yap ve ağzın değil hareketin konuşsun. Çünkü Allah, bilmeye değil, eylemeye değer verir. Eylemek yoksa bilmek değersizdir çünkü ve bu kuralı eylemek zor değildir. İnsanlara da edebiyat, felsefe ve nutuk lazım değildir. Çünkü hakikati sadece bilmek, kurtarmayacaktır! İnsanı da, dünyayı da değiştirecek olan şey, harekettir! Camilerde dinleriz her zaman, dışarı çıktığımız an ise unutuveririz tüm dinlediklerimizi. Bu mu yani? Bu kadar mı? Böyle yaparak mı insan olduğumuz belli olacak? Zira karınlar boş laftan yana toktur. Nefsini bahane edip nefsine sığınacak kadar köpekleşme! Kim zorluyor seni, kim tutuyor seni? Müfterilerin piri haline gelmişsen aynı Allah’a inanmıyoruz demektir. İstersen namaz kıl, oruç tut. Ve unutma ki! Namaz da, oruçta kötü huylardan koruyan bir kalkandır, korumuyorsa bir değeri yoktur zaten ve seni, kılmayandan, tutmayandan ayrıcalıklı kılan bir davranış olmaktan da çıkar. Hatta o insanlar namaz kılmadıkları, oruç tutmadıkları halde bunları yapmıyorlarsa senden daha iyidirler emin ol. Zaten namaz kılıp, oruç tutuyorlarsa ne ala, sen onların yanında bir hiçsindir.

 

Eğer aynı Allah’a inanıyorsak! ‘’Herkese emeğinin karşılığı vardır’’ ayetini tekrarlayıp durmak yerine, herkese emeğinin karşılığını, alnının teri kurumadan bihakkın teslim etmeliyiz. Bir insan emek sarf ederek, ter, yaş ve kan akıtarak bir şey elde ediyorsa, makamımızı, gücümüzü, servetimizi kullanarak, hak ettiği şeyin, hak eden insana ulaşmasının önünde engel olmamalıyız, bilakis ulaşması için gereken neyse yapmalıyız. Hayır, bir insan, bir şey için, emek sarf etmişse, ter, kan ve yaş akıtmışsa, kavga vermişse, o insanın hakkı nasıl gasp edilebilir ki? Aslında bunun üzerinde konuşmak bile titretiyor insanı. Zor mu bunu yapmak? Zor mu hak edene hakkını teslim etmek? Zor mu, insanların hakkını gasp etmemek? Sahtekârlık yapma! Hak edenin hakkını gasp etmen için para mı veriyorlar, kafana silah mı dayıyorlar? Boş boş konuşacağına bir kere de eylem yap ve ağzın değil hareketin konuşsun. Çünkü Allah, bilmeye değil, eylemeye değer verir. Eylemek yoksa bilmek değersizdir çünkü ve bu kuralı eylemek zor değildir. İnsanlara da edebiyat, felsefe ve nutuk lazım değildir. Çünkü hakikati sadece bilmek, kurtarmayacaktır! İnsanı da, dünyayı da değiştirecek olan şey, harekettir! Camilerde dinleriz her zaman, dışarı çıktığımız an ise unutuveririz tüm dinlediklerimizi. Bu mu yani? Bu kadar mı? Böyle yaparak mı insan olduğumuz belli olacak? Zira karınlar boş laftan yana toktur. Nefsini bahane edip nefsine sığınacak kadar köpekleşme! Kim zorluyor seni, kim tutuyor seni? Hak gaspçısı biri olarak tecessüm etmişsen aynı Allah’a inanmıyoruz demektir. İstersen namaz kıl, oruç tut. Ve unutma ki! Namaz da, oruçta kötü huylardan koruyan bir kalkandır, korumuyorsa bir değeri yoktur zaten ve seni, kılmayandan, tutmayandan ayrıcalıklı kılan bir davranış olmaktan da çıkar. Hatta o insanlar namaz kılmadıkları, oruç tutmadıkları halde bunları yapmıyorlarsa senden daha iyidirler emin ol. Zaten namaz kılıp, oruç tutuyorlarsa ne ala, sen onların yanında bir hiçsindir.

 

Eğer aynı Allah’a inanıyorsak! ‘’Allah, adil olanları sever’’ ayetini tekrarlayıp durmak yerine, adaleti bihakkın ikame etmeliyiz. Adaletsiz olmana sebep ne ve kim zorluyor seni buna ve zorlayabilir mi? İstedikten sonra en kolay iş değil mi? Sahtekârlık yapma! Boş boş konuşacağına bir kere de eylem yap ve ağzın değil hareketin konuşsun. Çünkü Allah, bilmeye değil, eylemeye değer verir. Eylemek yoksa bilmek değersizdir çünkü ve bu kuralı eylemek zor değildir. İnsanlara da edebiyat, felsefe ve nutuk lazım değildir. Çünkü hakikati sadece bilmek, kurtarmayacaktır! İnsanı da, dünyayı da değiştirecek olan şey, harekettir! Camilerde dinleriz her zaman, dışarı çıktığımız an ise unutuveririz tüm dinlediklerimizi. Bu mu yani? Bu kadar mı? Böyle yaparak mı insan olduğumuz belli olacak? Zira karınlar boş laftan yana toktur. Seni, Kur’an’ı hıfzetmek değil, hayatlaştırmak kurtaracaktır. Eylemek yoksa bilmek değersizdir çünkü ve bu kuralı eylemek zor değildir. Nefsini bahane edip nefsine sığınacak kadar köpekleşme! Kim zorluyor seni, kim tutuyor seni? Adaletsizliğin abidesi haline gelmişsen aynı Allah’a inanmıyoruz demektir. İstersen namaz kıl, oruç tut. Ve unutma ki! Namaz da, oruçta kötü huylardan koruyan bir kalkandır, korumuyorsa bir değeri yoktur zaten ve seni, kılmayandan, tutmayandan ayrıcalıklı kılan bir davranış olmaktan da çıkar. Hatta o insanlar namaz kılmadıkları, oruç tutmadıkları halde bunları yapmıyorlarsa senden daha iyidirler emin ol. Zaten namaz kılıp, oruç tutuyorlarsa ne ala, sen onların yanında bir hiçsindir.     

 

Eğer aynı Allah’a inanıyorsak! ‘’Ben güzel ahlakı ikmal etmek için geldim’’ hadisini tekrarlayıp durmak yerine, hayatımızı ahlak ile süslemeliyiz. Zor mu ahlaklı olmak, ahlakiliğin gerektirdiği davranışları sergilemek? Sahtekârlık yapma! Ahlaksızlık yapman için para mı veriyorlar, kafana silah mı dayıyorlar? Boş boş konuşacağına bir kere de eylem yap ve ağzın değil hareketin konuşsun. Çünkü Allah, bilmeye değil, eylemeye değer verir. Eylemek yoksa bilmek değersizdir çünkü ve bu kuralı eylemek zor değildir. İnsanlara da edebiyat, felsefe ve nutuk lazım değildir. Çünkü hakikati sadece bilmek, kurtarmayacaktır! İnsanı da, dünyayı da değiştirecek olan şey, harekettir! Camilerde dinleriz her zaman, dışarı çıktığımız an ise unutuveririz tüm dinlediklerimizi. Bu mu yani? Bu kadar mı? Böyle yaparak mı insan olduğumuz belli olacak? Zira karınlar boş laftan yana toktur. Nefsini bahane edip nefsine sığınacak kadar köpekleşme! Kim zorluyor seni, kim tutuyor seni? Ahlaksızlığınla tecessüm etmişsen aynı Allah’a inanmıyoruz demektir. İstersen namaz kıl, oruç tut. Ve unutma ki! Namaz da, oruçta kötü huylardan koruyan bir kalkandır, korumuyorsa bir değeri yoktur zaten ve seni, kılmayandan, tutmayandan ayrıcalıklı kılan bir davranış olmaktan da çıkar. Hatta o insanlar namaz kılmadıkları, oruç tutmadıkları halde bunları yapmıyorlarsa senden daha iyidirler emin ol. Zaten namaz kılıp, oruç tutuyorlarsa ne ala, sen onların yanında bir hiçsindir.

 

Eğer aynı Allah’a inanıyorsak! ‘’Kendin için istediğini kardeşin içinde istemedikçe iman etmiş olmazsınız’’ hadisini tekrarlayıp durmak yerine, kendimiz için istediğimiz kardeşimiz içinde isteyecek kadar yürekli ve şerefli olmalıyız. Bunu yapmamana sebep ne ve kim zorluyor seni buna ve zorlayabilir mi? Hayır, iste yani, kendin için istediğini kardeşin için de iste, kim engel olabilir sana, senden başka? İstedikten sonra en kolay iş değil mi? Sahtekârlık yapma! Boş boş konuşacağına bir kere de eylem yap ve ağzın değil hareketin konuşsun. Çünkü Allah, bilmeye değil, eylemeye değer verir. Eylemek yoksa bilmek değersizdir çünkü ve bu kuralı eylemek zor değildir. İnsanlara da edebiyat, felsefe ve nutuk lazım değildir. Çünkü hakikati sadece bilmek, kurtarmayacaktır! İnsanı da, dünyayı da değiştirecek olan şey, harekettir! Camilerde dinleriz her zaman, dışarı çıktığımız an ise unutuveririz tüm dinlediklerimizi. Bu mu yani? Bu kadar mı? Böyle yaparak mı insan olduğumuz belli olacak? Zira karınlar boş laftan yana toktur. Seni, Kur’an’ı ve Hadisleri hıfzetmek değil, hayatlaştırmak kurtaracaktır. Eylemek yoksa bilmek değersizdir çünkü ve bu kuralı eylemek zor değildir. Nefsini bahane edip nefsine sığınacak kadar köpekleşme! Kim zorluyor seni, kim tutuyor seni? Yalancılığın abidesi haline gelmişsen aynı Allah’a inanmıyoruz demektir. İstersen namaz kıl, oruç tut. Ve unutma ki! Namaz da, oruçta kötü huylardan koruyan bir kalkandır, korumuyorsa bir değeri yoktur zaten ve seni, kılmayandan, tutmayandan ayrıcalıklı kılan bir davranış olmaktan da çıkar. Hatta o insanlar namaz kılmadıkları, oruç tutmadıkları halde bunları yapmıyorlarsa senden daha iyidirler emin ol. Zaten namaz kılıp, oruç tutuyorlarsa ne ala, sen onların yanında bir hiçsindir.    

 

Eğer aynı Allah’a inanıyorsak! ‘’Okuyanla, okumayan bir olur mu’’ ayetini tekrarlayıp durmak yerine, yapılması gerekeni bihakkın yapmalıyız. Bu ayeti iki de bir tekrarlayıp duracağına, servet sahiplerine değil, kitap ehline değer vermeliyiz. Dürüstlüğümüzü ancak hareketimizle gösterebiliriz, boş laflarla değil. Bunu yapmadıktan sonra istediğimiz kadar bu ayeti tekrar edip duralım, ne anlamı kalır, ne hükmü olur? Böyle yapmamana sebep ne ve kim zorluyor seni buna ve zorlayabilir mi? İstedikten sonra en kolay iş değil mi? Sahtekârlık yapma! Boş boş konuşacağına bir kere de eylem yap ve ağzın değil hareketin konuşsun. Çünkü Allah, bilmeye değil, eylemeye değer verir. Eylemek yoksa bilmek değersizdir çünkü ve bu kuralı eylemek zor değildir. İnsanlara da edebiyat, felsefe ve nutuk lazım değildir. Çünkü hakikati sadece bilmek, kurtarmayacaktır! İnsanı da, dünyayı da değiştirecek olan şey, harekettir! Camilerde dinleriz her zaman, dışarı çıktığımız an ise unutuveririz tüm dinlediklerimizi. Bu mu yani? Bu kadar mı? Böyle yaparak mı insan olduğumuz belli olacak? Zira karınlar boş laftan yana toktur. Seni, Kur’an’ı hıfzetmek değil, hayatlaştırmak kurtaracaktır. Eylemek yoksa bilmek değersizdir çünkü ve bu kuralı eylemek zor değildir. Nefsini bahane edip nefsine sığınacak kadar köpekleşme! Kim zorluyor seni, kim tutuyor seni? Adaletsizliğin abidesi haline gelmişsen aynı Allah’a inanmıyoruz demektir. İstersen namaz kıl, oruç tut. Ve unutma ki! Namaz da, oruçta kötü huylardan koruyan bir kalkandır, korumuyorsa bir değeri yoktur zaten ve seni, kılmayandan, tutmayandan ayrıcalıklı kılan bir davranış olmaktan da çıkar. Hatta o insanlar namaz kılmadıkları, oruç tutmadıkları halde bunları yapmıyorlarsa senden daha iyidirler emin ol. Zaten namaz kılıp, oruç tutuyorlarsa ne ala, sen onların yanında bir hiçsindir.  

 

Son tahlilde: Hakikate istinat eden örneklemelerimizi istediğimiz kadar çoğaltabiliriz. Hepimiz biliyoruz bunu. Sahtekârlık yapmaya, namussuzca hareket etmeye gerek yoktur. Şerefli halk edildik, şerefli hareket edelim, şerefimiz düştüğü zaman insanlığımız sürünür. Söylediklerimi MUTLAK HAKİKAT’e ve hayata yalanlatın, yüzüme tükürün. Buyurun işte meydan, hodri meydan! Beni ideolojilerinizle, çıkarlarınızla, nefislerinizle, kuru gerçeklerinizle yalanlamaya yeltenmeyin, böyle kahpe vurmaya tevessül etmeyin. İnsanca yapın yapacağınızı. MUTLAK HAKİKAT’e yalanlatın, yüreğimi söküp alın. Söylediklerim sıkıntı yaratıyorsa, nefisleri zorluyorsa, hayatımızı güçleştiriyorsa ve bu yüzden ben düşman gibi görülüyorsam, o dem, bana insanlıktan da, Müslümanlıktan da, hakikati tebliğ etmekten de bahsetmeyin. Bana İslam’ı hiç anlatmayın. Çünkü benim böyle bir şeye ihtiyacım yoktur. Bana İslam’ı anlatıp, İslam’a göre yaşamıyorsanız, cehennemin dibine kadar yolunuz var. Çünkü ben ömrüm boyunca hep dinledim ve değişen bir şey hiç görmedim. Ben hareket istiyorum kardeşim. Ben söylenenin uygulandığını görmek istiyorum. Ve bu sözlerim tüm insanlığadır! Önce insan olmalıyız, sonra İslam’ı namusluca öğrenmeliyiz, en sonunda da Müslüman olmalıyız. Çünkü önce Müslüman olmak büyük sıkıntı yaratıyor, sadece edebiyat yaptırıyor, nutuk attırıyor. Böyle bir şeyle de değişen hiçbir şey olmuyor. Ama sanki hayatı ve tüm insanlığı şöyle müşahede ediyorum da, bilmiyorum, sanki kulu olduğum Allah, ümmeti olduğum Önder, talebesi olduğum Kur’an sonsuz farklı gibi.

 

SÖZLER:

 

""Bugün Müslümanım diyen insanlar bir hak mücadelesi mi veriyorlar yoksa bir pay mücadelesi mi?""

 

AKİF EMRE

 

""Suçluya cezasını verecek olan kimse, suçun işlenmesine sebep olan kimsenin de yüreğine baksın.""

 

HALİL CİBRAN

 

""Türkiye'nin istikbaldeki varoluş tohumlarını; dedikoducu, fitne-fesatçı, önüne geleni tasfiye etme kavgası vererek asıl varoluşsal gündemimizden bizi uzaklaştıran sığ ve ucuz kişiler değil, bu ülkenin, bölgenin ve dünyanın sorunlarını derinlemesine kavrayan, insanlığın yükünü omuzlarında hisseden, hakikat'ten süt emen, fikir, oluş ve varoluş çilesi çeken, fedakâr, vefakâr ve cefakâr öncü kuşaklar, önalacak, önümüzü açacak, tek derdi hakikat olan hakikat adamları ekebilir yalnızca.""

 

YUSUF KAPLAN

 

""Dost, her şeyden önce, hakikatle hemdert, hemdost ve hemhâl olan yürek ülkesinin çocuğudur.""

 

YUSUF KAPLAN

 

""Allah, bizden, tarafsız olmamızın keyfini süremizi değil, dürüst olmanın ızdırabını çekmemizi ister; dürüst olmanın yani bir kuş gibi ürkek olmanın. Çünkü dürüstlük, insanı, haksızlık yapabilme ihtimaline karşı hep titretir ve sonunda haksızlıktan alıkoyar.""

 

DÜCANE CÜNDİOĞLU

 

""Ölümü pahasına olsa bile haram yemiyorsa, o insanı yenemezsiniz.""

 

İSMET ÖZEL

 

""Yanıldığını kabul etmek, yeni bir hakikâtin fethiyle zenginleşmektir.""

 

CEMİL MERİÇ

 

‘’’’Niteliksiz insanlarla birlikte yaşamak zorunda olmak, gerçekten cehennemde yaşamaktır.

 

ÖMER HAYYAM

 

""Birey, her zaman sürü tarafından yutulmamak için mücadele etmelidir. Eğer bunu denerseniz, genellikle yalnız kalırsınız ve hatta bazen korkabilirsiniz. Ama hiçbir bedel kendinize sahip olma ayrıcalığından daha değerli değildir.""

 

FRİEDRİCH NİETZSCHE

 

“"Acıya sevinen zalimlerin zevk çığlıkları, bir gün kendilerini sağır edecektir.”"

 

BERTHOLT BRECHT

 

""Kendi elimizle cehenneme çevirdik kendi içimizi.""

 

SEZAİ KARAKOÇ

 

""Dünyayı değiştirecek olan dua değil eylemdir.""

 

ALİYA İZZETBEGOVİÇ

 

""Harekete geçilmediği sürece şiddeti dua ederek durduramazsınız!""

 

MALCOLM X

 

""Bilinç, başkaldırıyla doğar.""

 

ALBERT CAMUS

 

""Kaza ve kadere, insanın irade gücünü göz ardı ederek inanmak, insanı yok saymak ve sorumluluğunu iptal etmektir.""

 

ALİ ŞERİATİ

 

""Eğer bir din, yetimi korumuyor, mazlumun sesi olmuyorsa, yalandır ve afyondur.""

 

ALİ ŞERİATİ

 

""Yeni bir söz söylesem neye yarar ki, söyleyemediklerim ince bir sızı.""

 

CAHİT ZARİFOĞLU

 

""Bir gece yarısı Kitap’tan okuduğum bir cümle beyin hücrelerimin duvarlarını paramparça edip, kalbimin en ıssız köşelerini bile büyük bir gürültüyle sarstı; "Allah’a ve Peygamberine ihanet etmeyin!’’" (Enfâl Suresi-27)""

 

TARIK TUFAN

 

""Cami yaptırmakla din kurtarılmaz. Ruhumuzu imar etmemiz gerekiyor.""

 

NURETTİN TOPÇU

 

Özel İstirham:

 

Yazılara yapılan yorumları zamanında koymamız kabil değil midir Allah aşkına? Lütfen!

Tarih: 30.05.2017 Okunma: 771

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?