Özbeklerin yüzünü güldüren adam

Nazmi HİSARLI - 20.01.2017


Abdulgadir Masharipov adlı Reina canisinin milliyeti belirleninceye kadar,  neredeyse bütün Orta Asya’daki devletlerin adı geçti: Önce Kırgız, sonra Uygur olduğu yazılıp çizildi. Yakalandıktan sonra Özbek olduğu bildirildi. En son olarak da Tacik kökenli bir Özbek olduğu yazıldı. 

Neticede, Özbek olduğunda karar kılındı. Tabii böyle dünya çapında eylem yapan, 14 değişik ülke vatandaşının ölümüne, 20 kadar değişik ülke vatandaşının ise yaralanmasına sebep olan bir terörist, kendi ülkesi için son derece olumsuz bir tanıtıma yol açtı. Üstelik sanki bazı yayınlar özellikle Orta Asya’daki kardeş Cumhuriyetleri, bilhassa Özbekistan’ı suçlamak ister gibi bir gayretin içindeydi.

İşte, Özbekistan böylesine zararlı bir propagandanın kurbanı olmak üzereyken bir sporcusu imdadına yetişti.

16 Ocak 2017 Pazartesi günü Avustralya’da Açık Tenis Turnuvası başladı. 2 hafta sürecek bir turnuva… Büyük bir organizasyon ve on milyonlarca sporsever canlı olarak takip ediyor.

İşte orada, dün (19 Ocak 2017), Özbekistan’lı tenisçi Denis (Deniz) İstomin, yıllarca dünya birincisi (son 6 aydır ikinci) olan,  Sırpistanlı oyuncu Novak Djokovic (Cokoviç) ile maça çıktı. Maçın kesin favorisi Cokoviç’ti. Çünkü Özbek tenisçi, Cokoviç’in 115 sıra gerisinde ancak 117’nci sıradaydı.

Lâkin kortta bir mucize gerçekleşti Belki de Deniz, ülkesinin son günlerdeki zedelenmiş imajını düzeltme azmiyle raketi eline almıştı. Özbek tenisçi, yaşayan efsane Novak Djokovic’i, 5 saatlik zorlu bir maçın ardından 3-2 yenerek eledi ve bir üst tura çıktı.

Bu, o kadar beklenmedik ve önemli bir başarıydı ki CNN International başta olmak üzere, dünya televizyonları, Denis İstomin’in galibiyetini ilk haberleri arasında verdiler.

Allah’ın hikmeti, herhalde…

Orta Asya’da kendi halinde yaşayıp giden, yıllardır sesi-sedası çıkmayan Özbekistan’ı, yeni yılla birlikte iki genç vatandaşı arka rakaya dünya gündemine getiriyor. Biri olumsuz, biri olumlu…

Önümüzdeki günlerde de her ikisi birden konuşulmaya devam edecek.

İlki, 39 kişinin öldüğü terör eyleminin çözülebilmesi için olay didik didik edileceğinden…

İkincisi ise çıkacağı yeni maçlar dolayısıyla… Bir dünya şampiyonunu deviren tenisçi olarak, bundan sonraki maçları çok daha ilgi çekici olacak ve çok daha fazla seyirci kortlarda ve ekranlarda onu takip edecek. Adıyla birlikte Özbekistan da zikredilecek.

Özbek tenisçi İstomin’i tebrik ediyor, başarılarının devamını, Özbeklerin yüzünü sürekli güldürmesini diliyorum. Tabii onlar güldükçe kardeş Türkiye Cumhuriyeti olarak bizim de yüzümüz gülecek.

Özbekistan ve onun başarılı tenisçisi Denis İstomin için duacıyım.

Tarih: 20.01.2017 Okunma: 799

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?