PARADOKS-KOMPLO-SÖZLER...

Özgür DENİZ - 25.12.2016

GARİP BİR PARADOKS

 

Dizileri zenginler çevirirler. Zengin hayatlarının reklamını yaparlar. Sonrada yaşamın zevkine dalarlar. Yani çevirdikleri dizileri izlemezler. Anadolu çocukları izlerler. Zenginler para kazanırlar eşşek yüküyle. Anadolu çocukları zamanlarını kaybederler ve üstelik kötülükler Anadolu çocuklarına kalır. Yani dizilerden etkilenirler ve bataklığın dibine gömülürler. Zamanlarını, ahlaklarını, gençliklerini heba ederler. Alıklığınıza doymayın emi!

 

Filmleri zenginler çevirirler. Zengin hayatlarının reklamını yaparlar. Anadolu çocukları izlerler. Zenginler para kazanırlar, Anadolu çocukları zamanlarını ve paralarını kaybederler. Üstelik kötülükleri de Anadolu çocuklarına kalır. Yani filmleri izlerler, ahlaklarını, paralarını, zamanlarını kaybederler. Alıklığınıza doymayın emi!

 

Evlilik programları Anadolu’nun yoksul çocukları sayesinde ekranlarda yerini alır. Anadolu çocukları gençliklerini, zamanlarını, ahlaklarını kaybederler. Zenginler paralarına para katarlar ve lüks bir yaşama kavuşurlar. Anadolu’nun yoksul çocuklarına boş heveslerini tatmin etmekten başka bir şey kalmaz. Kuru bir hayalin peşinden koşturulurlar bitevi. Alıklığınıza doymayın emi!

 

Müzik piyasasında yine zenginler egemendir. Üretirler. Ürettiklerini kendileri dinlemezler. Kazandıklarına bakarlar. Ceplerini doldururlar. Ürettikleri müziği yine gariban Anadolu çocukları tüketirler. Zamanlarını, ahlaklarını, gençliklerini, paralarını kaybederler yine. Ve üstelik kötülüklerin de üzerlerine kalması cabası. Alıklığınıza doymayın emi!

 

Vs. vs. vs…

 

KOMPLO

 

Sayın Devletim! Bendeniz evladın, olgulara, olaylara ters bakmayı, uçuk kaçık bakmayı seven biriyim malum. Bu durum düşüncelerimde bariz olarak tezahür eder bazen. Ki, haddizatında sende belki aynı bakış açısından bakıyorsundur bazen zımnen ama elbette yüze karşı söylemek olmaz bazı şeyleri. Diyeceğim odur ki, şayet bakmıyorsan bile bir baksan derim naçizane. Şöyle ki; vicdanı hayatının ekseni yapmayan, hayatının ekseni mutlak olarak dünya olan bir baba oğlunu katledebilir değil mi ve buradan da bazı kirli, kanlı, karanlık emellerine mülaki olmak isteyebilir. Nihayetinde bigünah bir resim vermektedir, evladını katletmiştir ve acısını kötü amaçlar için kullanabilir. Olmaz diye bakılabilir ama bir de olabilir diye bakılmasında fayda olmaz mı? Fayda olmasa da en azından bir zararı olmaz böyle bakmanın ve duruma göre pozisyon almanın değil mi? Görünen yüzün ardında başka yüzler olabilir ve senin kadim bir tarihin vardır tecrübelerle yüklü. Dost bellidir, düşman belli ve her düşman farklı yüzle gelir ve farklı hedefleri kotarmaya çalışır. Ama sonunda düşmanlar birdir! Bilmiyorum, düşüncem içimde kalsın istemedim. Allah seni korusun! Ama önce sen seni korumak için elinden gelen her türlü tedbiri alman, olgulara ve olaylara her açıdan bakman icap eder değil mi? Belki katil bir babanın evladı, şefkatli bir babayı daha derin bir sevgiyle sever ve katil baba nezdinde o evlat artık bir anlam ifade etmez ve ha var ha yok anlamsız kalır. Türk Devleti ve Türk Milleti Allah’ın yanında oldukça, Allah’ta Türk Devletinin ve Türk Milletinin yanında olacaktır, tüm kalbimle buna inanıyorum.

 

Birinci Dünya Savaşı’nın küresel bir tezgâh olduğunu, Almanya’nın bilinçli, organizeli, denetimli şekilde Osmanlı’ya yaklaştırıldığını ve Osmanlı’yla müttefik olmaya yönlendirildiğini, muayyen bir strateji ve taktik ile yenik saydırıldığını, Almanya’nın da bunu bildiğini ve buna zaten baştan razı olduğunu ve bu şekilde Osmanlı’nın da yenik sayıldığını asla ve kata unutmayalım. Ve unutmayın! Düşman bizim ideallerimize, hedeflerimize, kazanımlarımıza düşman değildir, varlığımıza düşmandır ve burada ince ve kesin bir ayrım vardır. Akledersek idrak ederiz. Yaptığım tüm tetkikler, tahkikler, analizler neticesinde naçizane ulaştığım bir tarihi çıkarımdır ve yıllar yılı dile getiririm. Naçizane şu netameli, vahim ve zor zamanlarda da dile getirmek istedim. Bu meyanda şüphe iyidir! Soğuk gibidir, seni uyanık, diri ve tetikte tutar. Devletimin ferasetine ve basiretine güveniyorum!

 

NOT: Ne garip, şimdi herkes olaya tersten bakmaya başladı. Oysa biz olayın ertesinde yukarıda ki düşüncelerimizi serdetmiştik. Bizim medyanın acınası hali maalesef. Bu topraklardan doğmadıkları için ya haindirler, ya cahildirler, ya da köşe doldurup cukkayı kapıp keyif yapmak derdindedirler, ya da saftırlar. Olguları ve olayları tüm teferruatıyla tetkik, tahlil ve tahkik etmeyi, senkronize ve analitik düşünmeyi bir türlü beceremezler.

 

SÖZLER

 

Aşağıda ki sözleri, tertil, tedebbür, taakkul ile okuyun, haysiyetli, hissiyatlı, hassasiyetli, bilinçli ve şuurlu olarak algılayın, anlayın, kavrayın, hissedin, hazmedin, sindirin. Eğer zarar görürseniz, eğer yıkılıp düşerseniz, eğer düşmana yenilirseniz, eğer mezellete, meskenete, zillete, zulme, esarete, sefalete mahkûm olursanız, eğer devletiniz, dininiz, milletiniz zarar görürse istediğinizi söyleyebilirsiniz bendenize.

 

‘’Başınıza her ne musibet gelirse, kendi yaptıklarınız yüzündendir. O, yine de çoğunu affeder.’’

 

Allah

 

"Mü'minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar."

 

Hz. Muhammed

 

‘’Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.’’

 

Mehmet Akif Ersoy

 

Kimisi dünya leşinin peşindedir, kimisi adaletin. Leşin peşinde olanlar sürekli el etek öperler, köpeklerin karşısında köpekleşirler, hırslarıyla geberip giderler. Adalet peşinde olanlar ise haysiyetleriyle yaşarlar, ne el etek öperler ne de el etek öptürürler, gönülleri fethederek zaferden zafere koşarlar, ölseler bile yaşarlar.

 

Bendeniz

 

Devlet adil olmalıdır ki sadakat umsun. Adaleti ikame ettiği ol vakit sadakat göstermeyenler de belalarını bulsun. Adil ol ki ey devletim! Sana sadakatten şaşılmasın. Kılıcın, adalet için kalksın ve insin! Kanunların, adalet namına konuşsun. Kalpleri gücendirme, hainlere merhamet etme. Mazlumla zalimi iyi ayır. Haklıya hakkını teslim et. Haksızcasına gasp edilmiş hakları iade et. Hakkı iade edilmeyen tek bir evladın kalmasın. Hainleri de, sadıkları da ayıracak kuvvete, basirete ve ferasete sahipsin. Öyleyse sadık olan evlatlarından haksızlığa uğramış olanlar olursa, onlara haklarını iade etki, yüreklerinde derin bir acı ve ah kalmasın.

 

Bendeniz

 

Ve melun şeytan der ki; ‘’-Ben sizi zorladım mı? Ben sizin üzerinizde bir güce sahip değildim. Beni niye suçluyor ve kınıyorsunuz ki?’’ Melun şeytanın izini takip edip, melun şeytanı suçlamak nasıl bir iştir? Evet Müslüman kardeşim! Hayatım boyunca mütemadi olarak bunu dile getirdim ve bitevi, melun şeytanı suçlamak alıktır demem bu yüzdendi. Melun şeytanı itham edemezsiniz. Çünkü onun işi, şeytanlığını yapmaktır. Allah, sana, akıl, irade, seçim gücü verdi mi, vermedi mi, ona bakacaksın. Verdi mi? Verdi. O zaman gereğini yapacaksın. Şeytanın adımlarını takip etmeyeceksin. Vahyin ışığını takip edeceksin ve şeytanın tezgâhına gelmeyeceksin. Melun şeytanın tezgâhına gelipte, melun şeytanı itham edip işin içinden sıyrılma kolaylığına kaçmayacaksın. Çünkü asla ve kata sıyrılamazsın. Hak ve batıl kesin olarak ayrılmışken ve senin, Hakkı ve Batılı ayırabilme vasıtaların ve gücün varken sorumluluktan kaçabilir misin? Hiç akletmiyor musun?

 

Bendeniz

 

""Olduğunuz gibi kalın. Dininizi, milliyetinizi koruyun. Kimliğinizi kaybetmenin bedeli köleliktir.""

 

Aliya İzzetbegoviç-Tarihe Tanıklığım

 

""Hiçbirimiz Arnavut, Çerkez, Pomak, Gürcü, Boşnak, Laz, Arap, Kürt vs..değildik. Kökenimiz nereye dayanırsa dayansın bizim tozumuzu atmak için işbirliği yapan yerli ve yabancı kâfirlere karşı aynı cephede yer tutmuş Türklerdik. Bir Müslüman'ın Türk'ten gayri bir şey olduğunu söylemesi Türkiye'nin düşmanlarıyla işbirliği yaptığına delildi.""

 

İsmet Özel-Cuma Mektupları

 

""Ey, Oğul! Herşeyi anlamaya kalkan, öfkeden ölmeyi göze alır derler. Bilesin ki, akılla anlaşılamaz, pergele, cetvele gelmez bu Ülke. Kendisine has bir kimliği vardır, Türkiye’ye sadece iman edilir.""

 

Alev Alatlı

 

""Çağımızda sürüleşme, sosyalleşme adı altında gerçekleşiyor.""

 

İsmet Özel

 

""Nasıl unutulur bu dünyanın acıları? Unutmak istiyorum tüm acıları. Dostun, düşmanın yaşattığı tüm acıları.""

 

Bendeniz

 

 

Tarih: 25.12.2016 Okunma: 735

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?