AHLAK- PARTİ- CEMAAT...6...

Özgür DENİZ - 01.12.2016

Son Tahlilde; bu dünyada dehşetli bir hedonizm var maalesef. Her bir insan teki kendi menfaatinin peşine düşmüş ve tekerine taş değmedikten sonra keyfine bakıyor. Âlemin çarkına çomak sokulmuş, kimin umurunda. Siyonist mantığı zımnen egemen olmuş; bana dokunmayan yılan bin yaşasın! Hayır, bu olamaz, olmamalı, kardeş kardeşin derdine merhem olabilmeli, olabilmek için gayret göstermeli. Biz Müslümanız bebeğim! Ben zengin olayım, dünya önüme serilsin, çevremin işi tıkırında olsun, geride kalan ne yaparsa yapsın zihniyeti tüm güzel değerlerimizi ıskat etmiş. Ki, haddizatında bizi bitiren, tüketen, mahveden de budur. İşte günümüz insanı böyle ve onu bizler kendi ellerimizle bu hale getirdik ve getiriyoruz maalesef. İnsanlarımızı kendi ellerimizle yok ediyoruz, ateşe atıyoruz. Yandık ve yakıyoruz! Sefilane, müptezel, pespaye konserlerde milyarlarca lirayı, halkın alın terini, iki üç tane züppeye, aşüfteye, Batı kültürünün rezil borazanına veriyoruz. Neslimizin terbiyesine harcayacak para bulamıyoruz ama neslimizi ahlaksızlığa sevk edecek şeylere kolayca para buluyoruz. Oysa verilen para ortak hazineden ve kimsenin buna hakkı yok. Böylece gençliği de tedricen yozlaştırıyoruz. Yazık ediyoruz. Hem bozuyoruz hem de düzeltmeye çalışıyoruz ne kadarda mürai insanlar olmuşuz. Madem düzelteceksin niye bozuyorsun, madem bilerek bozuyorsun niçin düzeltme derdindesin. Maalesef ruhumuzu kaybetmişiz. Allah’ı, Önder’i, Kur’an’ı geride bırakmışız. Son sürat koşuyoruz, nereye koşuyoruz soran yok. Göz göre göre gençliğin ruhunu çalıyoruz. Evlatlarımızın katilleri oluyoruz. Onları diri diri yakıyoruz. Bir gençlik yozlaşıyor, bozuluyor maddi ve manevi değerlerine yabancılaştırılıyor, aciz ve zavallı bir av konumuna düşürülüyor. Bunu kendi ellerimizle yapıyoruz. Menfaat uğruna gençliğe kıyıyoruz. Tükenen gençlik, yarın zalim bir darbede, direnecek gücü kendinde bulamayacaktır. Bu asla unutulmasın ve üzerinde derince düşünülsün derim naçizane fikrimce! Burada, sadece cemaatlere matuf konuşuyorsun, din düşmanlarına niye bişey söylemiyorsun diyemez kimse. Zira şeytan şeytanlığını elbet yapacak. Biz kendi sorumluluğumuzu ifa etmekle yükümlüyüz. Şeytanın ne olduğu zaten malumumuz. Bahse lüzum yok. Kimse böyle ucuz polemiklere sığınamaz ve kendini temize çıkaramaz. Suçluyuz ve bunu erkekçe kabul edeceğiz ki düzelmek ve düzeltmek için adım atabilelim. Partilerde düzelmeli, cemaatlerde düzelmeli, sivil toplum kuruluşları da düzelmeli, insanlarımız da düzelmeli. En başta devlet düzelmeli.

 

En Son Tahlilde; ahlaksız olduğumuzu itiraf edelim ve düzelmeye-düzeltmeye çalışalım. Kuru bilgi sahibi olma derdinde olmayalım. Ahlak krizinden kurtulmak için gayret sarf edelim. Hayatın gerçek gayesinin; ahlaklı olmak, ahlaklı yaşamak olduğunun idrakine varalım. Bizi ahlakın kurtaracağına iman edelim. Bozmaya değil, yapmaya can atalım. Ahlaksız olmayalım. Ülkemizi, milletimizi, devletimizi, soydaşlarımızı ve dindaşlarımızı düşünelim. Davamızın ne olduğunu ve ne yapmaya, niçin yapmaya çalıştığımızı düşünelim. Ahlaklı olalım! Ahlaklı olalım! Ahlaklı olalım!

 

SÖZLER:

 

Duyarsız olduğumdan değildir sükûtum. Duyarsız kalacak kadar hayvanlaşmadım. Çünkü insanım, vicdanım var ve hissediyorum ama ifade edemiyorum. Ki, ne diyeyim? Ruhum cehennem alevinde cayır cayır yanıyor olduğundan çığlıkları işitilmiyor sadece. Rabbim yanan yüreklere rahmetini olduğu gibi bırakıversin. Âmin.

 

Bendeniz

 

Bir kadınla hayat kurup, o hayat son bulunca kadınını öldürenleri öldürün. Sorguya gerek olmamalı.

Küçük kız çocuklarına tacizde bulunan, tecavüz eden itleri öldürün. Sorguya gerek olmamalı.

Suçsuz, günahsız birini öylesine öldüren itleri öldürün. Sorguya gerek olmamalı.

Fareli, böcekli vb. ortamda ekmek üretenin, lokanta işletenin dükkânını ebediyen kapatın ve bir daha o şahsa asla ruhsat vermeyin. Sorguya gerek olmamalı.

Sattığı malzemelerde domuz eti vb. kullananı, sattığı eti ya da herhangi bir tüketim malzemesini sağlıksız üreteni, sağlıksız yerde üreteni ebediyen o işten mahrum edin. Sorguya gerek olmamalı.

Mesela şu son yamyam tavuk üretimi olayı. Tahkikat yapılmalı ve gerçekse acilen el konulmalıdır.

Lüzumsuz yerde sorgulama yapmayı iktiza eden kanunlar lağvedilmelidir kesinlikle ve kesinlikle.

Tüm bunlar hayatımızda karşılaştığımız olağan şeyler.

Bu işlere acil çözüm bulunmalıdır.

Çözüm bulunmadığı takdirde her daim tereddüt içerisinde bir yaşam olacaktır ama bu yaşam, yaşam olmayacaktır.

 

Bendeniz

 

Arakan'lı Müslümanlara duyarsız kalınmasın. Gerekirse özel bir ordu gönderilip Myanmar denilen şeytani yaratık YOK edilsin. Ya da ne bileyim bir yol bulunsun. Bu konuya muhakkak bir an önce en acil şekilde çözüm bulunmalıdır. Zira dayanılmayacak boyuta erişmiştir işkence, baskı, soykırım, tecavüz. Yeryüzünün her köşesinde zulüm altında inleyen Müslümanlara ilgisiz kalınmamalı ve her gün muhakkak gündem yapılmalıdır. En azından insanlar farkında olsun diye.

 

Bendeniz

 

""Bu hayat ne biçim bişey ya? Kim bu insan?""

 

Bendeniz

 

‘’Hakikat, bütün acılara değer.’’

 

Albert Camus

 

‘’İnsan, kendini hakikate adadığı, ruhunu hakikate açtığı ölçüde insandır.’’

 

Sezai Karakoç

 

‘’İncinmeden yaşamak, yaşamak değildir.’’

 

Muhammed İkbal

 

''Ruhunuz acıyor mu? Hissetmeyen ruh acır mı?''

 

Bendeniz

 

""Kan, ter, yaş, acı, ıstırap, sürgün, yokluk, yoksulluk, yoksunluk, ihanetler, ödenen bedeller, dosta sadakat, düşmana aman vermemek, zaferler, ilme saygı, kitaba ittiba, keder, hüzün ama ille de hep varoluş hep diriliş! İşte Türk'ün öyküsü ve türküsü budur. Hazin ama onurlu bir öykü, acı ama derin bir türkü.""

 

Bendeniz

 

""Otağında ki kuduz iti boğmazsan eninde sonunda seni boğdurur. Kuduz ite merhamet edilmez.""

 

Bendeniz

 

‘’Hayatım boyunca, yaptığım her işte, söylediğim her sözde, velhasıl hayatımın her anında vicdanımı ortaya koydum. Hiçbir zaman nefsi hareket etmedim ve nefsimi mutmain kılmak adına söz söylemedim. Ama anlamadılar, çiğneyip geçtiler. Zira hiçbir zaman dünya derdinde olmadım ama hep dünya peşindeydiler anlamayıp çiğneyenler. Çünkü vicdan hiçbir zaman önemli olmadı bu topraklarda. Her zaman cüzdan, makam, şöhret önemli oldu. Vicdan; eziklikti, gariplikti, çaresizlikti, zavallılıktı çünkü. Oysa işimize yarayacak tek şey vardı; vicdan ve onun haykırışları. Hiç anlamak gibi bir derdimiz olmadı. Oysa dinleseydik vicdanın haykırışlarını ve anlasaydık ne demek istediğini her şey daha güzel olacaktı.’’

 

Bendeniz

 

""Aydınların misyonu topluma siyasi önderlik yapmak değil, toplumu bilinçlendirmektir.""

 

Ali Şeriati

 

""Müslümanlık görünmek değil, olmaktır.""

 

Aliya İzzetbegoviç

 

''"Tarihsizleşen insan anlamsızlaşır.''"

 

İhsan Fazlıoğlu

 

""Bilimi ne kadar çok okursan oku, uygulamıyorsan bilgisizsin! Bilgisiyle iş yapmayan kişi ne soruşturmacı ne de bilgili sayılır. Üzerine birkaç kitap yüklenmiş hayvandan başka bir şey değildir. O beyinsizin üzerinde odun mu var, defter mi var haberi yoktur.""

 

Sadi Şirazi

 

""Birgün gerçeği öğreneceksiniz, o zaman gerçek hepinizi delirtecek.""

 

Huxley

 

""O kadar cahilsiniz ki; dininiz var diye ahlâka ihtiyacınız kalmadığını sanıyorsunuz.""

 

Nikola Tesla

 

""Muhammed a.s. güzeldi fakat manken değildi. İyi idi fakat enayi değildi. Cesurdu fakat acımasız değildi. Akıllı idi fakat filozof değildi. Basiretli, fakat hayalperest değildi. Israrcı idi fakat inatçı değildi. Bilge fakat ukala değildi..!""

 

Aliya İzzetbegoviç

 

""Hakiki vatansever, vatanını diğerlerine üstün tutan değil, vatanının sözkonusu övgüye (üstünlük övgüsüne) mazhar olmasını sağlayacak şekilde hareket edendir. Bu kişi, övgü ve ihtişamdan ziyade vatanının değer ve saygınlığına riayet eder.""

 

Aliya İzzetbegoviç

 

""Ey utancın kara eşekleri üzerinde tarihin “şehadet” meydanlarından kaçan kurtlar, tilkiler, paraya tapan hırsız fareler! Ve siz ey ağızlarını toprağa gömmüş adi koyunlar! Ey ortadan kaybolmuşlar! Beyinsizler! Pislikler! Aranızda insanın yüzünü hatırlayan var mı? Onu görebilecek, onu yeniden tanıyabilecek gözler var mı?""

 

Ali Şeriati

Tarih: 01.12.2016 Okunma: 725

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?