YAŞAMAK, AĞRIDIR VE AĞIRDIR...6...

Özgür DENİZ - 03.07.2016

Ah be bebeğim! Şöyle mücadeleci, suratlarından anlam ve derinlik fışkıran insanlarla dolu olacak dünya. Koşturacaksın mütemadiyen. Bir balık gibi kıvrılacaksın insanlık denizinde. Samimiyet olacak, dürüstlük olacak, ciddiyet olacak. Kenetleneceksin sımsıkı. Dostuna, davaya sadakat olacak. Kopmaz bağlarla bağlanacaksın birbirine. Seveceksin insanları, saygı duyacaksın insanlığa. Kırmayacaksın, kazanacaksın. Yol kapatan değil, yol açan olacaksın. Hiç durmayacak, bıkmayacak, yorulmayacaksın. Korkmayacaksın. Zindanlar, zincirler, prangalar vız gelecek. Kafan da, yüreğin de kuvvetli olacak. Bilgi egemen olacak hayata. Namuslu, üretken ve çalışkan insanların ayrı bir değeri olacak. Bilinçli olacak, anlayacak herkes. Zalimi, mazlumu bir bakışta tanıyacak. Baş eğmeyecek, yüzsuyu dökmeyeceksin hiçbir kimseye. Ali Şeriati üstad misali bir ömrün aktif geçecek, hareket halinde olacaksın her an. Her yerde bitivereceksin vehleten. Gençlikle buluşacaksın. Anlatacaksın, anlatacaksın, anlatacaksın. Aydınlatacaksın. Aydınlatırken aydınlanacaksın. Haykıracaksın zalimlerin suratına hakikatleri, zulme geçit vermeyeceksin. Dirileceksin, direneceksin. Kitlelerle buluşacaksın. İsyanlarında bile bir anlam, bir derinlik, bir ahlak bulunacak. Meydanları, yürekleri kocaman, kafaları hakikatle yüklü insanlar lebalep dolduracak. Sen konuştukça, onların yüreklerinde makes bulacak sözlerin ve haykıracaklar, sözler mavi göklerde pervaz eyleyecekler kuşlar misali ve bir rahmet gibi düşecek yüreklere. Onların coşkuları sana heyecan verecek. Şiirler okunacak, marşlar terennüm edilecek, türküler söylenecek hep bir ağızdan. Arayan ve adanan bir kitle olacak. Dipdiri bir kitle olacak. Hak davasından dönmeyecek, haksızlık karşısında susmayacak, en ufak zorda bir adım bile geri atmayacak. Sağlam adımlar yeri titretecek. Şeytan korkacak ve kaçacak delik arayacak, kitlelerin anlamlı ve derinlik yüklü uğultusundan. Nasılda boş, yoz, sığ bir dünya böyle. Ne zevklerde anlam var ne de hayatlarda anlam kırıntısı. Avarelik zirvede. Sekterlik, serkeşlik, serserilik, dar kafalılık, hayatları, keyifleri, zevkleri zehirliyor adeta. İnsanlar rüzgâr önünde ki yapraklar misali savruluyorlar. Dünya leşinin peşinde düşmüş herkes. Bilinç dipte. Anlama kabiliyeti sıfır. Kenetlenme yok. Sadakat ne mümkün. Engel olmayacak kaç kişi çıkar? Menfaatler, hayatları esir almış. Şeytan sızmış araya ve bağları yerle yeksan etmiş. Saygı yok, sevgi tükenmiş. Ruhlar dağınık, bedenler paramparça. Ne umalım, ne bulalım böyle bir dünyada, böyle insanlığın bağlarında?

Habil’in kanının akmasından bu yana hep iyilerin kanıyla beslendi toprak ve dünyada Kabiller egemen oldular mütemadiyen. Dünya var olduğundan beridir kötü insanların şarkısını dinliyor insanlık. Artık iyi insanların şarkısı çalmalı. İyiler birleşmeli ve susturmalı kötülerin şarkısını. Devr-i devranı bitmeli kötülerin, yürümeli iyilerin kervanı. Kirlerinden arınmalı; hayat, tabiat ve insan. Güneş başka doğmalı. Nimetlere eski tatları gelmeli yeniden. Ölümsüz duygular tebeyyün edivermeli yüreklerimizde vehleten. Deniz başka köpürmeli. Topraklarda buluşmalı insanlar. Kırlarda çiçekler başka açmalı. Kuşlar başka uçmalı göklerde. Çocuklar ağız dolusu gülmeli. Toprağa basmalı ayaklarımız, ellerimizde kitaplarımız olmalı. Nehirler coşkun akmalı. Geçelim! Hayatta ki en kahredici şey nedir bilir misiniz? İnsançocuklarının rızıklarının dolaylı olarak yine insançocuklarının inhisarında olmasıdır. Kula kulluğun kökünde de bu vardır. Mutlak mülkiyetçilik arzusunun kökünde de bu vardır. Mülke egemen ol, rızkı eline al, kulu kul et. Yaşamı acılaştıran, bir nehir gibi akıp giden hayatı zehir eden, baharları kışa tedvir eyleyen, filhakika derinlerde ki bu dünyalık hırsıdır. Barışın türküsünü susturan, kardeşlik çiçeklerini katledip kötülük çiçeklerini besleyen, türkü tadında yaşamayı katleden, şiiri gibi hayatı hayallere mahkûm kılan hep budur işte. Rızk insanların elinde bulununca, varoluşun önkoşulu rızk olunca, insan rızkın peşinden koşunca, kula kulluğun kapısı arlanıveriyor vehleten. Allah’ı kaybeden insanlık kendini de kaybediyor, kaybolan insanlık zalimleşiyor. Zalimleşenler, mazlumları, acılardan acılara sürgün ediyorlar. İnsan güzelliğin nerede olduğunu bir türlü bulamıyor. Zorlamayla bir şey olmayacağını, gerçek güzelliğin gönülden doğduğunu bilemiyor. Teslim olmaya yanaşmıyor. Bağlayıcılığın ancak gönülde spontane egemen olacak olan şeyin olduğunu idrak edemiyor. Zorbalığı seviyor, kendisine zorbalık yapılmasından hoşlanıyor zımnen. Binaenaleyh, ancak dikteyle yapıyor bir şey yapacaksa. Gönülden yapmıyor. İşte bu da hayatı mahvediyor, çıkmazlara sokuyor. İslam dışında hiçbir şeyin bağlayıcı olamayacağını, İslam’ı da gönülden ittihaz etmesi gerektiğini düşünemiyor ya da anlayamıyor, idrak edemiyor. Burada ki derin, keskin ve ince sırrı çözseydi insanlık, çözemeyeceği hiçbir şey kalmazdı ve hayallerde ki yaşam da spontane bizi bulurdu inanın.


RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

 

Ramazan Bayramınızı en içten, en samimi, en derin duygularımla tebrik ederim. İnşaallah birey, millet, devlet ve ümmet ekseninde huzurun, saadetin, sürurun, birliğin, dirliğin, iriliğin, beraberliğin, uhuvvetin altyapısı olacak mahiyette bir bayram olur. Kutsal canların alınmadığı, ağızların tatlarının ve yuvaların huzurlarının bozulmadığı, yoksulların ve gariplerin ağız dolusu gülebildiği, nefretin yok olup sevginin etkili ve belirleyici olduğu bir bayram olur inşaallah. Dinimizin ve kimliğimizin farkında ve bilincinde olarak yaşayacağımız bir hayata merhaba demenin başlangıcı olacak bir bayram olur inşaallah. Terörün can verdiği, canların can bulduğu, coğrafyalarımızda kanın akmadığı, sevgi çiçeklerinin filizlendiği bir bayram olur inşaallah. Yeryüzünün her köşesinde küfrün tasallutu altında kan kusan soydaş ve dindaşlarımız için bir diriliş ateşinin yeniden yüreklerde tutuştuğu bayram olur inşaallah. Yekpare ümmet için uyanışın, dirilişin belirmesine, bir hissetme ve düşünme sürecinin başlamasına vesile olan bir bayram olur inşaallah. Millet olarak yeniden dirildiğimiz ve zihnen, ruhen yenilendiğimiz, kutsal ahlakı ve adalet bilincini kuşandığımız bir bayram olur inşaallah. Hakikatleri yeniden idrak ettiğimiz, değerlerimizin değerini anladığımız bir bayram olur inşaallah. Aynı yolda buluştuğumuz, buluşacağımız ve yürüme iradesi gösterdiğimiz, göstereceğimiz dönemlerin başlamasına vesile olan bayram olur inşaallah. Bütün İslam Ülkelerinin uyanışına, dirilişine, direnişine ve büyük birliği gerçek kılışına vesile olan bayram olur inşaallah. Küçük mikyasta Türk Milletinin ve büyük mikyasta Ümmet-i Muhammedin mübarek Ramazan Bayramlarını canı gönülden tebrik ederim. Hayırlara vesile olması umuduyla inşaallah. Yüce Rabbim, umudu yüreklerinizden, merhameti vicdanlarınızdan, huzuru, saadeti ve süruru yuvalarınızdan, sevgiyi gönüllerinizden, sevinci gözlerinizden, samimiyeti kalplerinizden, bereketi sofralarınızdan, kolaylığı işlerinizden, duayı dillerinizden, yardımı ellerinizden, dermanı dizlerinizden, tevhidi beyinlerinizden, uhuvveti ve vahdeti âleminizden uzak kılmasın. Âmin. Milletimin ve ümmetimin her bir ferdinin ve her bir dostumun bayramlarını canı gönülden tebrik ederim.


Tarih: 03.07.2016 Okunma: 730

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?