VAHŞİ KAPİTALİZM...

Özgür DENİZ - 25.08.2015

Nedir kapitalizm? Kapital köküyle servet, sermaye olması lazım. Kapitalizm de, servet, sermaye ideolojisidir herhalde? Servet terakümüdür. Servetin temerküz ettirilmesidir. Yani belirleyiciliğin, egemenliğin sermayede olmasıdır. İndi çıkarımlardır bunlar. Dip derinliklerinde egoizme, cimriliğe tekabül eder. Yani kökü, cimriliktir. Sonradan modern dünyada böyle bir tanımlama yapılmış ve kapitalizm ismiyle sistemleştirilmiş cimrilik dediğimiz şey. Yani cimriliğin adı olmuş kapitalizm. İddihar etmek, stoklamak, halkı açlığa mahkûm ederek köleleştirmek ve hayatı arka perdeden yönetmek kapitalist diye tavsif ettiğimiz komprador pezevenklerin işi olmuş. Kapitalizm, emeğin gaspı demektir. Sömürü ideolojisidir. Değerleri, insanı, doğayı talan eder. Kapitalizm de insan diye bir olgu yoktur. İnsan, bir makinenin, basit bir dişlisidir. Her şeye para gözüyle bakar kapitalist. Para olarak değeri olmayanın, hiçbir değeri, anlamı yoktur. Çünkü mühim olan kazanmaktır, kazandırmaktır. Kazandıramıyorsan bir hiçsindir. Kazandıramayan insan ölüdür. Canlılığı bir şey ifade etmez. Kapitalizm de ahlak yoktur. Ürperten ve dehşete düşüren azim bir adaletsizlik vardır kapitalist düzende. Çünkü ahlakın ve adaletin egemen olduğu bir yerde kapitalizm denen melanet yaşayamaz. O virüs gibidir, uygun ortamda zuhur eder.

 

‘’Zayıfların yaşamaya hakları yoktur, güçlü olan varolur, varolmak içinde her türlü pezevenkliği yapmak meşrudur.’’ Kapitalizm

 

Kapitalizm, şeytani işi pisliklerin din halini almış şeklidir. Akademik dili sevmem. Akademik sapıkları da sevmem. Ama akademi sınırları dâhilinde bulunduğu halde, olguları ve olayları, kıvırmadan, yan çizmeden tüm doğallığı ile izhar ve izah edenlere sonsuz saygı duyarım. Bilmeyen ama biliyormuş gibi tavırlara bürünen ve bir olguyu, bir olayı izah için bin dereden su getiren alık ve bön tiplerdir onlar. Çok şey konuşurlar ama hiçbir şey söylemezler. Kapitalizmin, en büyük payandalarıdırlar. Kafa karıştırlar, aldatırlar ve kapitalist sistemden mamalarını alırlar. Doğalım ve doğal konuşurum. Olayı ve olguları kıvırarak ortaya koymayı sevmem. Açık ve net; kapitalist zihin örgüsüne sahip birisi, şeksiz ve şüphesiz pezevenktir ve mümkünse etkisiz hale getirilmelidir. Hem de öyle pezevenktir ki, ölümler üzerinden rant çarkını döndürme hesabı yapacak kadar. Kapitalizm de zayıfların yaşamaya hakları yoktur. Onlar kapitalizmin yaşaması için tabir caizse eşşek gibi çalışan, üreten ve gerektiğinde ölmesi gereken asalaklardır. Hatta zayıfların büyük bir kısmını ortadan kaldırmak iktiza eder. Mütekebbirlerin, müstekbirlerin, tiranların düzenidir kapitalist düzen. Kapitalist, şeytandır. Paraya taparlar. Baronlar, kodamanlar, kompradorlar, kapitalizmin önderleridirler. Ama hepsi de küresel büyük kapitalist şeytanların önlerinde diz çökerler. Karaborsa kitaplarıdır. Özünden koparılmış ve sekülerleştirilmiş din en kuvvetli payandalarıdır. Terörizm ve kaos, hayat kaynaklarıdır. Zira hayata kozmos hâkimse kapitalistler için uygun bir ortam değildir bu. Karun, babalarıdır ve en kuvvetli simgeleridir. Kazandıklarının, mutlak mülkleri olduğu iddiasındadırlar. Bitevi gereksinim doğurma derdindedirler. Çünkü gereksinimi olmayan insan bunlar için ucuz insandır. Zira harcayan değerlidir bunların yanında. Batışın onların çıkışı ise sorun yoktur ama yerinde duruyorsan ve sen durdukça onlar batışa doğru gidiyorlarsa sen zararlısın ve yok olman, var olmandan daha iyidir! Diziler, mankenler, sanatçı denilen züppeler, şarkıcılar, türkücüler, köşe başlarını tutmuş yalı sahibi şerefsizler, akademisyenlerin kahir ekseriyeti, eğlence ve magazin dünyası, kapitalizmin hayat kaynaklarıdır. Kapitalizm,  gerçek dindarlığın ve milliliğin en amansız düşmanıdır. Toplum ne kadar yozlaşır ve soysuzlaşırsa, kapitalizm o kadar canlanır.

 

Kapitalizm, insan evladı olan birinin iğrenip, kusacağı bir şeydir. Hayvani seciyeye haizseniz sorun yoktur, dert etmeyiniz. Zira kapitalizm, hayvanların düzenidir. Bu düzen de insan hayatı çok ucuzdur. Öldürmek haddizatında yaşamı çoğaltmaktır, tabi vahşi, namussuz, şerefsiz kompradorlar lehine. Hani biri diyordu ya; aslında nimetler az, insanlar fazla, bu yüzden biraz azalmak iktiza ediyor. Tabi insanlar azalsın ki, hayvanlar, nimetleri bölüşmek için birbirilerini yemesinler. Kapitalizm, barışın katilidir. Kardeşliğin celladıdır. Emeğin, düşmanıdır. Besini kandır kapitalizmin. Ter, yaş, kan, damak tadıdır. Kaos gemisini çok kolay yüzdürebileceği bir denizdir. Şahsiyetleri ve şahsiyetlerinden mütevellit asil bir karakterleri yoktur. Hak ve hukuk tanımazlar. Çünkü hak ve hukuk olarak münhasıran kendilerini görürler. Vatanları ve milletleri yoktur. Dinleri zaten yoktur. Katıksız haindirler. Yağma ve talanı çok severler. Doğayı kirletmekten imtina etmezler. Yetimi, garibi, insandan saymazlar, bitevi ezerler, horlarlar. Güçsüz, süprüntüdür onların indinde ve kenara süpürüverirler. Hak kuvvetlinindir ve yaşamak kuvvetlinin hakkıdır. Çünkü Herbert Spencer ve Darwin babaları öyle buyurmuşlardır. Hedonisttirler. Haz ve lezzet için yaşarlar. Dünya nimetleri onların tabii haklardır. Kapitalist, hakikaten namussuz, şerefsiz, barbar, vahşi ve adidir. Şehrin haydutları, vampirleridirler. Terörizmin, şeksiz ve şüphesiz destekçileridirler. Değerleri yoktur.

 

Son tahlilde; Kapitalist, müşriktir. Çünkü ele geçirdiği mülk üzerinde mutlak sahiplik iddiasındadır. Gücünü, millet üzerinde egemenlik kurmaya ve bu egemenliği de, hayatı dizayn ettirmeye vesile kılmaya çalışmaktadır. Keza, dini yeniden dizayn etmeye yeltenmektedir. Kapitalist, insanlık sürecini ikmal edememiş, beşer düzeyinde kalmış, içgüdüleri ile hareket eden bir hayvandır dersek hayvanlara karşı saygısızlık etmiş olur. O hayvandan da aşağı bir mahlûktur. Çünkü hiçbir hayvan onun yaptığını yapmaz, yapamaz. İlkel, vahşi ve barbardır. Kokusuz, renksiz, tatsız, tuzsuz, şekilsiz bir ucubedir. İçine girdiği maddenin şeklini alır. Hatta rengini, tadını, kokusunu alır. Hülasa; o, hayatını maskeyle yaşar. Bukalemundur. Yalancı, düzenbaz, mugalatacı, konjonktüreldir. İktidarlara göre renk değiştirir ama iktidarlara aynı zamanda hükmetmeye de çalışır zımnen. Bazen kızıldır, bazen yeşil, bazen kara. Dinsiz, vatansız, milliyetsizdir. Ve bu üç kuşatıcı, ulvi olguya da düşmandır. Kapitalist dünyada, fert sorumluluklardan aridir. O kendisi için yaşar. Değerleri yoktur ferdin, bilakis değerleri varsa o dünyada yerini alamaz. Fakat o şunu yapar; şeklini, kokusunu, tadını, rengini alıyormuş gibi yaptığı ve kendi varoluşuna imkân sağladığı dünyanın iktiza ettiği sorumlulukları ifa ediyormuş gibi bir imaj verse de zevahirde, bu palazlandıkça, o dünyaya kendi özelliklerini dikte etmeye başlar. Kapitalist için bugün vardır. Dün ve yarın diye bir şey yoktur. Tıkabasa, kusasıya kadar yemek, şişenin dibini bulasıya kadar içmek, hesapsız ve umarsız sevişmek, pahalı mekânlarda yemek, devr-i âlem etmek, yani elinden geldiğince yaşadığı andan haz almak için yaşar o. Kapitalizm, bir nevi nefsin zalimane, hadsiz, hudutsuz imparatorluğunun ilanıdır. Ölçüsüz, amelsiz, değersiz bir hayattır, kapitalist hayat. Fert, sahte hürriyeti yaşar, yaşadığını hürriyet sanır. Oysa onun hürriyet sandığı pespaye bir esarettir. Kapitalizm, sefaletin felsefesidir. Kapitalizm de, kullar, kulların kullarıdırlar. Kapitalist yaşam kolay yaşamdır. Sorumsuz, idealsiz, ilkesiz, değersiz, imansız, amelsiz bir yaşamdır.

 

En son tahlilde; hadi buyurun İslam ile kapitalizmi imtizaç ettirin de görelim. Bu kabil-i mümkün değildir. Mümkün kılmaya çalışanlar şerefsizin önde gidenleridirler. Yalancıdırlar, adidirler, düzenbaz ve sahtekârdırlar. Şahsiyetsiz ve karaktersizdirler. Düşüncenin onuruna ve namusuna ihanet edenlerdir bunlar. Hakkı batılla örten bir ahlaksızdır o. Dilediği gibi kendini hoş gösterip satmaya yeltensin. Ne kadar dindar gözükmek isterse istesin o katıksız bir yalancıdır. Bu hainliği bilinçsizce, şuursuzca, akılsızca yapanları Rabbim affetsin. Âmin. İslam bir dindir, keza kapitalizmde bir dindir. Hadi ikisini bir araya getirin, hadi birleştirin!

Tarih: 25.08.2015 Okunma: 671

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?