TEMELLİ ENDİŞE...

Özgür DENİZ - 15.07.2015

Keşke, Allah'ın, derin hikmetler, bizim için şaşmaz taktikler, mutlak başarıyı getirecek stratejik hamleler, hayat için ulvi ilkeler dercettiği yüce kitabımız Kur'ân'ı Kerim'i tertil ve tedebbür ile okuyup anlasak ve tarihi okumamızı iyi yapabilsek, yemin ediyorum asla yıkılmayız, eğilmeyiz, düşmeyiz ve yenilmeyiz. Ama maalesef yapmıyoruz, beceremiyoruz. Açık ve net; beceriksiziz ve biraz alığız millet ve ümmet olarak. Binaenaleyh bitevi kaybedenlerden oluyoruz. Varımız, yoğumuz dünya olmuş. Çıkarımıza ulaşalım da, gayrısı yerin dibine batsın anlayışındayız. 

Tarihi sorumluluğumuzun gereğini yapalım. Eyvallah. Ağabeyliğimizin icabını ifa edelim. Eyvallah. İslami görevlerimizi unutmayalım eyvallah. 
Amma ve lakin uyanıkta olalım Allah, vatan, namus aşkın'a. 

İyi niyet bazen düşmanınız olabilir.  Misal; Suriye olayı malum. Bir iç savaş çıktı, bir anda nasıl çıktı, niçin çıktı, kim çıkardı ve kürsel çıkar nedir meçhul. Haddizatında meçhul değil ama öyle olsun. Ne oldu? Suriyeli kardeşlerimiz ülkelerini terkedip ülkemize akın etmeye başladılar. Ve Güney Bölgemiz adeta küçük bir Suriye oldu bir anda. Ki Habervaktim internet sitesinde ki bir habere göre bölgemizde ki bir şehirde ki mülteciler şehir halkının iki katı olmuşlar. Mesele Hatay mevzu. Bugün getirdik yerleştirdik. Eh serde kardeşlik var eyvallah. Ama Arka Planı'nı hiç mi aklımıza getirmeyeceğiz? Tedbirimizi alalım, uyanık olalım, yapacağımızı yine yapalım, eyvallah. Ki bazen kardeş dediklerimiz tam sırtımızdan hançerleyebiliyorlar. Gelelim sadede; Suriyeli kardeşlerimiz yarınlarda ki planlar için bilinçli olarak ülkemize yönlendiriliyor olamazlar mı? Ki zaten gelenlerle birlikte yüzlerce ajanında sızdığına adım gibi eminim. Bu arada Hatay meselesi bir ukdedir bazılarının indinde malumunuz. Suriyede ki kargaşa belkide derin planları kolaylaştırmak için çıkarılmış olamaz mı? Sahi 2. Dünya Savaş'ı niye çıkarılmıştı? Hele birde kimliğimize kavuştular ve aynı haklara sahip oldular mı tamamdır, bir sorun çıkarılır durduk yerde ve referanduma gidilmesi önerilir zımnen, Allah korusun herhangi olumsuz bir sonuçla ve oldu bittiyle elden çıkar mı Hatay? Aaaahhh Ahhhhhhhhhhhhh. Hayır yanlış anlamaya gerek yok. Ki samimiyetimiz bellidir. Ülkemizi, devletimizi, milletimizi, ümmetinizi sevmesek samimi olmayız belki ama serde derin sevgi ve yüce bir dava bilinci var. Sadece tereddütlerimizi dike getirdik ve getirmek zorundayız. Uyanık olmalıyız. Hiçbir şeye yüzeysel bakamayız, mutlak iyi niyetle yaklaşamayız. Şeytan boş durmuyor cancağızım!

Tarih: 15.07.2015 Okunma: 596

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?