ÖNCE SÖZ VARDI!...

Özgür DENİZ - 20.10.2017

“”Biz, insanı şerefli halkettik!””

 

Allah

 

“”İnsan, şerefini bir kere kaybeder ve bir daha asla kazanamaz. Binaenaleyh, şerefimizi korumak için olabildiğince titiz olmalıyız, sonsuz bir çaba sarfetmeliyiz. Nefsimizin ve şeytanın oyununa gelmemek için inatla direnmeliyiz. Tüm gövdemizi ortaya koymalıyız. Şerefsizlik lekesi alnımıza bir yapıştı mı, hiçbir kuvvet onu oradan çıkaramaz.””

 

Bendeniz

 

‘’’’Naparsın bebeğim! Yalan ve kahpe bir dünyada yaşıyoruz. Hile-hurda, ihanet, namussuzluk, bencillik, çıkar, sahte tebessümler, dalkavukluklar, riyakâr bakışlar, üç kuruşluk maddeye satışlar, yalan sözler, samimiyetsiz dostluklar, muhabbet saydığımız lafazanlıklar. Gel de yaşa bu bataklıkta! Nasıl yaşayacaksın?’’’’

 

Bendeniz

 

‘’’’Hiç kimsenin seni tanımadığı bir şehirde, bir ülkede olmak ne güzeldir.’’’’

 

Ali Şeriati

 

‘’’’Pişmemiş, yanmamış, olmamış, olgunlaşmamış, boş yaşamış, hayatı-insanı-doğayı-evreni-kendini bile anlamaktan yana behre sahibi olmamış, ter-yaş-kan döküp ve emek sarf edip bir şeye ulaşmamış kişi; çok basit şeylerle tatmin olma yoluna gider, insanlara baskı yapmayı, insanların boş şeyler yüzünden (bu şeyler onun için çok önemli şeylerdir ve bunlar garip şeylerdir) kendisine ihtiyaç duymalarından haz almayı, boş şeylerle insanların işini zorlaştırmaktan zevk duymayı marifet telakki eder ve kendisini bu şekilde bir yere koymaya ve herkese kabul ettirmeye çalışır. Çünkü kendisini kabul ettirecek hiçbir şeyi yoktur. Karşısında farklı bir şey gördü mü, ona düşman olur ve düşmanlığını da absürt, alelade ve sekterce yollarla gösterir. Misal; güç sahibi mi, çok aptalca tavır ve hareketlerle karşısındakinin işini zorlaştırma yoluna gider, hiç olmayacak şeyi oldurmaya çalışır, çok garip isteklerde bulunur, acınası ve komik duruma düşer ama bilmez bunu, çünkü bilecek kapasiteden yoksundur, cahildir, müptedidir. Pişmiş, yanmış, olmuş, olgunlaşmış kişi çok farklıdır ve kesinlikle hissedilir. Bizim hayatımız, hikâyemiz budur maateessüf!’’’’

 

Bendeniz

 

‘’’’İnsan bir bütünün parçası ama bir şekilde ayrılmış, parçası olduğu bütünden. Ayrılık acısıyla yanıyor. Kavuşmak, birleşmek istiyor. Tüm acıları buradan doğuyor. Sürekli yükselmek istiyor, çünkü düşmüş durumda ve ayrılık yakıyor tüm gövdesini. Yalnızlığının özü de burada. Ayrılık yalnızlığı besliyor; yalnızlık bütünü hatırlatıyor sürekli. Bir de kötü ve kirli bir dünyaya düşmüş olması insanı sarsıyor ve bu düşüşten kurtulmak istiyor insan. İnsan böyle bir dünyada ve böyle bir yaşamın içinde ancak sevgiyle acılarından kurtulabilir ve insanın bu ayrılık içinde kendisini bütünle birlikteymiş gibi hissederek yaşaması ancak sevgiyle mümkün. Yoksa buranın cehennemden bir farkı yok.’’’’

 

Bendeniz

 

“”Bir Tanrı’n olduğunu sanıyorsun. Oysa bir Tanrı’n yok, aldanıyorsun. Çünkü sen putlara tapınıyorsun. Putlarınla yaşarken, Tanrı’nla yaşadığına inanıyorsun.””

 

Bendeniz

 

“”İnsanlık suçu olan hiçbir suçu örtmeyin. İnsanlık suçu işleyen hiçbir suçluyu affetmeyin. İnsanlık suçu işlememiş hiçbir suçsuz insana da zulmetmeyin. Bu, insanlığın ve adaletin gereğidir ve insan olan, gereken neyse onu yapar. Güçlü diye suçluyu affeder, güçsüz diye suçsuza zulmederseniz insanlık ve Allah affetmez! Yemin ediyorum affedilmezsiniz. Vicdanlarınızın sesini dinleyin. İnsanlık suçu nedir? Misal; bir cana kasten kıymak, bir çocuğa alçakça cinsel istismarda bulunmak, masum bir insanın elinden ekmeğini zorla almak, bir insana durduk yere işkence yapmak gibi şeyler. Bu durum; her yargıç için, her emniyet amiri için, her yetkili komutan için ve her şeyden önemlisi her politikacı için geçerlidir. Ve son bir şey; bu gerçeği ifade ettiğim için, İnsanlık Suçu’mu işliyorum acaba?””

 

Bendeniz

 

“”Eğer ki, her birimizin gayesi; yarınlara, aydınlık, bilinçli, sorumlu, aklını kullanmasını bilen, düşünmeyi öğrenmiş, yüreği tertemiz, ilim ve irfanla donanmış nesiller yetiştirmek istiyorsak yapacağımız şey bellidir ve her birimiz yapmamız gerekeni namusluca yapacağız. Yeter ki samimi ve dürüst olalım, ne yapacağımız bellidir ama önce içimiz temiz olmalı. İnsanın içi kirli olmadıktan sonra geri kalan her şey talidir, angaryadır. Dünyayı düzeltmek imkansızdır ama dünyaya güzel çocuklar bırakmak zor değildir. Tertemiz yürekleri kirletmeyelim!””

 

Bendeniz

 

‘’’’Mazlumun, zalimden öcünü alacağı gün, şüphesiz ki; zalimin zulmettiği günden daha çetin olacaktır.’’’’

 

Hz. Ali

 

""Bir zulme engel olamıyorsanız onu herkese duyurun!""

 

Hz. Ali

 

""Mazlumun dostu, zalimlerin düşmanı olunuz.""

 

Hz. AIi

 

""Senin gerçek kardeşin, seninIe beraber oIan, sana faydaIı oImak için kendini zarara sokan, zamanın musibetIeri sana dokunduğunda, seni kurtarmak için, kendi işIerini bırakabiIendir.""

 

Hz Ali

 

""BiImeyenin konuşması kadar, biIenin susması da çirkindir.""

 

Hz Ali

 

""İnsanlara ne kadar acı ve rahatsız edici gelse bile her zaman hakikati söyleyin.""

 

Tolstoy

 

""İnsan, icat ettiği canavarın esiri olmuş ve ruhunu zevk, refah, konfor, haz karşılığı ona satmıştır.""

 

İlhami Güler-Derin Ahlak

 

""İş paraya geldi mi, herkesin dini aynıdır.""

 

Woltaire

 

""-Herhalde İncil’i de okudun?

-Evet, okudum.

-İncil de edebiyat yönü olan bir kitap. Hangisi daha etkileyici?

-Kur’an.

-Niçin?

-Çünkü Kur’an, doğru söylüyor.""

 

Cahit Zarifoğlu

 

“”Bu muydu, uğruna annemin karnını tekmeleyip durduğum hayat?””

 

Halil Cibran

 

“”O, senin şarkının, aslında, evrenin en güzel melodisi olduğunu, sen gidince görecek...””

 

Halil Cibran

 

“”İyilik içten olmalı, yoksa sırıtıp durur insan da.””

 

Halil Cibran

 

“”Geride hep ölüm bırakıyoruz.””

 

İsmet Özel

 

“”Kafa karışıklığı iyidir, insan bir kafası olduğunu anlar.””

 

İsmet Özel

 

“”Her evde kutsal kitaplar asılıydı

Okuyan kimseyi görmedim

Okusa da anlayanı hiç görmedim.””

 

Sezai Karakoç

 

“”Bir daha hiç “incinmememin” yolunu bulmuştum. Eğer kimsenin benim için “önemli olmasına” izin vermezsem; bir daha asla “böyle bir kayıp” yaşamazdım.””

 

Nietzche

 

“”Dinleme ve anlama yeteneği çok değerlidir. Bir kez olsun aynı şeyleri hissetmeyi başarabilen iki insan birbirini hep anlayacaktır. Bunlardan biri buzul, diğeri isterse atom çağında yaşamış olsun fark etmez.””

 

Andrey Tarkovski

 

“”Yalnızlığın en büyük etkeni kendini bilmektir, bilinçtir. İnsanın kendisine yönelerek varlıksal ve içsel bir bilinç elde etmesi ölçüsünde dışsal ilişkileri azalır; içe yöneldiği oranda dışa eğilimi azalır; metafizik bir ilişki kurduğu ölçüde de günübirlik ilişkiler ağından kurtulmaya başla. Bunlar, insanı yüce bir yalnızlığa, kendi içine yönelerek düşünmeye çeken etkenlerdir.””

 

Ali Şeriati

 

“”Kültür, insan hayatını süsler. İslâm, süslü hayatın değil; doğru hayatın tercihe şayan olduğunu söyler. İslâm düşmanları, doğrunun, hayatımızı yönlendirmesine düşmandır. İslâm dairesine girmek, doğruya düşmanlık gösterenlerden uzaklaşmayı sağlar. Allah, senin için ne seçtiyse ona rıza göstermek, onu öne geçirmek ve insan seçmelerinin anlamlandırılmasını Allah'ın seçtiklerine bırakmak suretiyle İslâm dairesinde kalırsın.””

 

İsmet ÖZEL

 

""Kimi zaman böyle olur; sözler hiçbir işe yaramaz.""

 

Dostoyevski

 

“"En güçlü iki savaşçı sabır ve zamandır.”"

 

Tolstoy

 

"”Aklını kullanmaktan vazgeçmiş bir insanla tartışmaya çalışmak; bir ölüye ilaç vermeye benzer."”

 

Thomas Paine

Tarih: 20.10.2017 Okunma: 718

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?