Sorunlar karşısında, hiç kimse kendisinde en ufak bir sorumluluk görmüyordu. Hatta bu sorunlar doğrudan kendisiyle ilgili olsa bile, misal, sağlığının bozulmasından bile başkaları, hükümet, çevre, hormonlu gıdalar sorumluydu ama kişinin kendisinin hiçbir sorumluluğu, hiçbir günahı yoktu! Kimse aynaya bakmak, gerçekle yüzleşmek istemiyordu.
* * *
Kitap Günleri'nde, Bornova'daki etkinlik alanında olacağını sosyal medyadan duyurduğu için, sergiliği, Çağrı'nın epeyce dostu ziyaret etti. Çağrı'dan birkaç yaş küçük olan meslektaşı, hemşerisi Serhat Tamtürk ve kitap kurdu eşi Hazal, Özdere'den ziyarete gelmişti. Bu ziyaretten çok memnun olan Çağrı, uzun süredir görmediği Serhat'a sıkı sıkı sarıldı. Çay eşliğinde uzun uzun sohbet etti, hasret giderdiler. En fazla kitabı onlar aldı ve o Kitap Günleri'ndeki en büyük bağışı da Serhat yaptı. Çağrı hatırını sayıp geldikleri için onlara çok teşekkür etti
Herkese açık olan sergiliğe, tabiatıyla, hiç tanımadığı insanlar da geliyor, bunlar içinde bir veya birkaç kitap alıp gidenler olduğu gibi, kimileri de yazarlarla diyaloğa giriyordu. Çağrı, bu şekilde konuşmak isteyenlere hemen yer gösteriyor, çay ikram ediyordu. Bunlardan bazılarıyla dostlukları, Kitap Günleri sonrasında da devam etti.