Kronik Uykusuzluk mu? Neden Olmasın ki Herkesin Hakkı, Aziz KAYTAN

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 12.05.2024

Biri çıkar, alyansını gösterip, yüzüğümden başka servetim yok der. Ha bu arada, ayağındaki yırtık ayakkabı ile kameraların karşısında vaatler sıralıyordur. Oyunu da alır, yaşam hakkını da adaletini de yok eder, ekonomini de… Hırsızını da var eder ve kollar, arsızını da, konuşanı da susturur, danışanı da vb...

Yani yaşam kalitesi mi? O da neydi yahu? Hak getire dersin ki uykun kalmamıştır, bu bir.

Neyse, doğa seni çağırır sonunda ve huzurla değil de uykusuzluktan bayılarak dalmışsındır uykuya nihayetinde, gecenin yarısı hatta sabaha karşıdır zaman. Ama ne kadar hak ediyorsundur uykuyu bilinmez. Yalnız çok iyi bildirilir tabi güzel ülkemin güzel insanları tarafından.

Egzoz standardına düşman bireylerimiz vardır ki sonuna kadar haklılar! Gelir geçer haklılardır ha mahalledeki arkadaşına yanındayım diyenler bile vardır içlerinde. Egzoz sesi deyip geçme!

Sonra mı? Bak sen; karşındakini dinlemeyi zul sayan, çok konuşmayı marifet bilen, diyalog kuruduğunda ise konuşmaktan çok güreşircesine anlatımı seçen ve karşısındakinin ifadesini anlamamak ve dinleyiciler var ise onların da anlamaması için özel çaba sarf eden BİLGELER vardır tabii. BİLGEDİRLER haa ... Bu bilginler artık konuşmaktan yorulmuştur ve bilgeliğin getirdiği yaratıcılıkları KORNA ile iletişim kurma gibi sanatsal faaliyetlere evrilmiştir! Biri oradan, diğeri şuradan derken, bakmışsın, orkestra müziği gibi UYANIRSIN. Eee, ne yaparsın güzel ülkemin BİLGE insanları haklılar tabii. Kim takar gecenin kaçı olmuş, saat sabahın kaçı olmuş, işin sırrı burada zaten, BİLGELİK az uyku ile olur denmiştir bir kere YÜCELER YÜCELERİ büyüklerimiz tarafından. Ne görevli memur karışır artık, ne de sade vatandaş laf edebilir bu bilgelik yoluna!

Baktın ki sizin mahalleyi seven yok, o zaman fazlalık ses de yok.

Komşuluk hakkı vardır tabii. Bir apartman "SAKİNİ" isen ayrı hukuk, müstakil evde isen ayrı bir hukuk, örf, adet, anane, gelenek, görenek işler. Evin sahibi için ayrıdır bu kanunlar, kiracılar için ayrı. İNCE bir ayar var yani anlayacağınız.  Müzik tv sesi, kapı çarpma, çamaşır-bulaşık makinesi, banyo faaliyetleri, evlat terbiyesi, Eşler arasında edebi kültürel sohbet sesleri vs. Hep bunlar ince ayara göre belirlenir, disiplin ile uygulanır. Günün hangi zaman zarfı olursa olsun fark etmez.

Sorun ve stresten sıyrılıp uykunda mısın SEN ha! Hemen şefkat elleri uzanıverir, elinde bir battaniye usulca ses etmeden gelir yanına, salıverir battaniyeyi üzerine ki uyuyanın üzerine kar yağar denmiştir artık tabii YÜCELER YÜCELERİ ya da BİLGELER tarafından. Senin terliyorum örtmeyin beni uykumda demen ise çok cahilce ve kendini bilmezliğin dibidir artık. Neyse zaten kim hatırlar ki cahilin kendini bilmez laflarını? Söylediğinde umursamamıştır bile, hatırında değildir belki. Neyse, GÜNAYDINLAR OLSUN!

Toplumsal farkındalık kötü bir şeydir!

UYUMAYA DEVAM!
Tarih: 12.05.2024 Okunma: 137

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?