DİNİ HİZİPLERİN MODERLEŞMEYE DİRENMESİ, Alaettin HACIMÜEZZİN

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 29.03.2024


Bu teşhisi biz zaten biliyoruz. Ama bir de Henry Alfred Kissinger (27 Mayıs 1923 - 29 Kasım 2023), Alman Yahudisi kökenli Amerikalı diplomat, siyaset bilimci ve politikacı) dan dinleyelim:

Avrupa ülkeleri 18.yüzyılın sonlarında artan bir ivmeyle 19.yüzyıl boyunca (Osmanlı Yayılma) sürecini tersine çevirmeye başladılar.Saraydaki dini hiziplerin modernleşmeye direnmesiyle, Osmanlı İmparatorluğu yavaş yavaş iltihaplanmaya başlamıştı.Osmanlılar zayıfların müracaat ettikleri yardım kaynağına; azami hareket serbestisi için, birbirine rakip güçleri manipüle etme çabasına giriştiler.” “Dünya Düzeni. S. 125-126)

-Osmanlı yönetimi; ülkemizi, Yap-İşlet modeli ve kapitülasyonlar  bataklığına götürdüler.

-1923 Genç Türkiye Cumhuriyeti ; yerel yönetim yörüngesinde ve bilincinde  kapitülasyonları kaldırttı, Yabancıların elindeki işletmeleri satın aldı. Merkez Bankasını kurdu. Avrupadan üç yüzyıl sonra Laikliği kabul etti.  (Dini hiziplerin yani mezhep kavgalarının yaşandığı zaman  Avrupa ortaçağda imiş.1648’de Vestfalya anlaşmasıyla bu kavgalar bitmiş Avrupa’da laiklik başlamış. Ama şimdi bu   kavgalar Ortadoğuda). Atatürk, bugünkü ölçü ile 500 milyar dolar Osmanlı Devletinin borcunu yükümlendi. Para basmadı. Bir dolar 1.25 TL idi.

  • 2024 Türkiye manzarasını söylemeye gerek yok. 500 milyar dolar borcumuz var. Yap İşlet Devret modeli ile geçmediğimiz köprüye kullanmadığımız yola ve havaalanlarına para ödüyoruz gelecek kuşaklar da dahil.Dolar olmuş 32TL .Fazla lafa gerek yok. Artık ; Sağır sultan duyar ,kör bile görür: Din ve devlet işlerini karıştırıyoruz.
  • Sayın Halkımız, hangi çağdayız? Çağ tercihiniz, Ülkemizin kaderidir…

Tarih: 29.03.2024 Okunma: 74

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?