20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜNDE TÜRKİYEDE ÇOCUKLAR, Alaettin HACIMÜEZZİN

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 22.11.2023

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KARARI : (Dünya Çocuk Hakları Günü, çocukların haklarına ve refahına dikkat çekmek, çocuk haklarının ihlal edilmesini önlemek ve çocukların toplum içinde eşit haklara sahip olmalarını teşvik etmek günüdür )
-Önce yurttaşlarımız hangi düzende yaşıyor? Bu düzen düzelmeden, anası-babası güvende olmayan çocukların yaşamı ne olur ?
— SOSYAL ADALET ENDEKSİ: Türkiye AB e OECD Ülkeleri arasında...
Şu değerlendirmelere göre hesaplanıyor:
Yoksulluğun önlemesi
Eğitimde fırsat eşitliği
İstihdam piyasasına erişim
Sosyal hayata dahil olma ve ayrımcılığa uğramama
Nesiller arası adalet ve sağlık
Araştırmada ülkelere bu 6 başlıkta puanlar verilerek Sosyal Adalet Endeksi oluşturuluyor. Yüksek puana sahip ülkelerde sosyal adalet yüksek iken puanı düşük ülkelerde sosyal adalet daha zayıf. Araştırmaya göre Türkiye 4,86 puan ile 41 ülke arasında 40. sırada yer aldı. Zirvede 7,9 puan ile İzlanda bulunuyor.

—Saysak yanlışları sayfalara sığmaz. Cumhuriyet'in kapattığı tarikat yurtlarının, kursların açılmasına yasal izin verildi. Yoksulların çocukları oralara mahkum edildi . Tecavüze uğrayan çocuklar için “ bir kerenin zararı olmaz “ diyen bn Bakanı da gördük . Her gün beş Kadın öldürülüyor . Onların çocukları ne durumda?
—Çocuk tecavüzleri -Eğitim imkansızlığı - Çocuk yaşta emeklerinin sömürülüşü…TÜİK’e göre,  çocuk karıştığı olay sayısı 601.754. Çocuk evlilikler... Avaz avaz bağırılacak bir senaryo…
—Çocuk haklarını korumak için kadın haklarını savunmakla ,yaşam haklarını savunmak ve sonuç almak derecesi insan suretindeki varlıkların gerçek insana yaklaşımını gösterir.

ÇOCUKLARIMIZ TÜRKİYE GELECEĞİNİN SİNYALLERİDİR

Alaettin Hacımüezzin
İZÇEP(İzmir Çevre Gönüllüleri Platformu)
Tarih: 22.11.2023 Okunma: 181

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?