ARTIK ROL MODELİZ

Lütfiye Kader - 04.09.2023

                  ARTIK ROL MODELİZ

        Bugün Türkiye bir kez daha tek yürek oldu. Ne hayat pahalılığı, ne işsizlik ne kadın erkek eşitsizliği, ne asık mutsuz suratlar, hepsi bir günde silindi gitti sanki. Toplum olarak ne çok ihtiyacımız varmış milli birliğe dayanışmaya, özgürleşmeye, mutlu olup haykırmaya.                 A Milli Takım Kadın Voleybol Takımımız Milletler şampiyonu olduktan sonra, bizim için bir saygınlık maçı olan Avrupa şampiyonu da oldu. Bunun için bu güzel Türk kızlarını yürekten kutluyorum. Gurur duyuyorum.

Spor, sanat ve bilim bizlerin ortak paydası ve hepimizi ilgilendiriyor hepimizi mutlu ediyor. Ulus devletlerin en derin içsel bağları ve dinamikleri bunlar.  Bilimle, sporla, sanatla uğraşıp başarı getirirseniz, hepimizin ümmet değil, ulus olma duygularımızı kabartacak bir çarpan etkisi elbette olacaktır.

 Türk halkı zor zamanlarda tek yumruk olmayı damarlarındaki asil kandan almaktadır. Ama bunu emperyalist devletler, toplumumuzun kışkırtılarak 80 önce si sağ sol çatışmalarıyla, alevi-sünni çatışmalarıyla, sahte İslam tarikatlarıyla din tacirliği yaptırılarak, aile yapılarını bozmaya varana kadar her türlü fitne fesatı ülkemizde uygulamaya soktular ama istedikleri gibi bir sonucu alamadılar maalesef.

Kimyada karışım ve bileşik olayı vardır. İki veya daha fazla maddenin özelliklerini kaybetmeden her oranda karışmasına karışım denir. Karışımda maddeler özelliklerini kaybetmedikleri için tekrar kendi özelliklerine dönebilirler. Örnek tuz ile pirinç tuz ile su karışımdır. Tuzlu su buharlaşırsa tuz ile su ayrışır. Bileşik ise faklıdır. Orada iki veya daha fazla maddenin ısı ışık veya kimyasal etkilerle maddelerin belirli oranlarda birbirleriyle karışıp özelliklerini kaybetmesi olayıdır. Bileşikler yepyeni bir madde oluşturdukları için eski hallerine tekrar dönemezler. Su bileşiktir. İki atom hidrojen bir atom oksijenden oluşmuştur. Hidrojen yanıcıdır, oksijen yakıcıdır su ise söndürücü yepyeni farklı bir özellik kazanmıştır.

İşte Türkiye de oynanmak istenen bu olayın bilimsel açıklaması ve sonuçları bu yüzden bellidir. Çünkü emperyalist güçler tarafından, ülkemize dışarıdan kontrolsüz denetimsiz vasıfsız olarak içimize casus olarak sokulan göçmenlerin Türkiye’nin demografik yapısının bozulmasını ve artık Türk vatanını Türk olmayan başka milletlerin vatanı haline getirmesi, tam bir kimyasal reaksiyonun eseri olacaktır. Yani özelliklerini kaybeden bir bileşik oldurmaya çalışılıyor. Dışarıdan empoze edilen bu farklı kültür şırıngaları Türk milletinin damarlarındaki asil kanı bozma amaçlıdır.

Henüz vakit varken, Atatürk ‘ün gençliğe hitabesini bir daha okuyalım okutalım. Muhalefetin seçimden sonraki durgunluğu, sersemliği de artık bitmeli.

                                                                                                   04.09.2023

Lütfiye Kader

Em. Fen Bilimleri Öğretmeni

 

Tarih: 04.09.2023 Okunma: 764

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

Akif Bozdağ

04.09.2023 - 13:38

Teşekkürler müteşekkirim şükranlarımı sunuyorum sevgili hemsehrim azina, bilgine, donanimina, kalemine ve uğraşına saglik, selam sevgi ve saygılarımla hoscakaliniz

Lütfiye Kader

16.09.2023 - 02:02

Yorum ve desteğiniz için teşekkür ederim hemşehrim. Sağ olun var olun.