AHDE VEFA

Lütfiye Kader - 11.10.2022

AHDE VEFA

     4 Ekim 2022 tarihinde İzmir havagazında, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Karşılıksız Hizmet ödülleri töreni vardı. Organizasyon, jüri ve yönetim kurulu belli ki çok titiz bir değerlendirme yapmıştı.

Pek çok gönüllü kuruluşların ve STK ‘ların değerli projeleri ödül aldı. Havagazında yapılan programda yoğun bir kalabalık vardı. Erkeklerin yok sayılacak kadar az olması belli ki önder ve güçlü kadınların sorunlara bakış açılarındaki görüş çeşitliliği, sorumluluklarının ve farkındalık bilincinden ileri geliyordu.  Bu kalabalık sıradan bir kalabalık değildi. Onlar İzmir için çalışan, üreten, cesur, girişimci, yenilikçi güçlü amazon kadınlar topluluğuydu. Projelerin toplumsal sorun haline gelen; iklim değişikliği, çevre kirliliği, gıda güvenliği gibi konularda doğanın korunmasına yönelik olması kadınların orada bulunmalarının haklı sebebi ve gururlarının haklı belgesi gibiydi.13 projenin katıldığı ödül programında İzmir Kent Konseyi Çevre Sorunları ve Sağlığı Çalışma Gurubu’na,  yeni kaybettiğimiz İzmir Kent Konseyi Başkan’ı rahmetli Adnan Oğuz Akyarlı özel ödülü verildi.  

Bendeniz bu çalışma gurubunun başkanıyım.  Çalışma gurubumuz; 2019 Ekim’inden 2020 Aralık ayına kadar ki süreçte tamamlanan, İzmir il ve ilçelerdeki okullarımızda,( çevre –çevrebilim-güvenli gıda –geri dönüşüm-erozyon ve hijyen) konularında  İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü izniyle  44 okulda 30 binin üzerinde öğrenci öğretmen ve personele eğitimler verdi.                                                                                                               İzmir Çevre Platformunun (İZÇEP ) eski TEMA eğitimcileri ve öğretmen kadrosuyla, anaokulundan lise kategorisine kadar eğitimler verildi. Eğitimcilerin yaş ortalaması 50 nin üzerindeydi. Sadece Büyükşehir Belediye’sinin ilçelere verdiği araç temini dışında eğitimciler; hiç şikâyet etmeden, yağmur yaş demeden, hasta sayrı demeden, merkezdeki okullara ulaşımlarını, yemek ihtiyaçlarını bile kendileri karşılayarak bu eğitimleri verdiler. Çalışma gurubumuza verilen ödül aslında bir ahde vefaydı. Hakkın sahibine verilmesiydi. Emeklerin haklı değerlendirilmesiydi.

     Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Platformu, amacına uygun gönüllülük hizmet anlayışını en doğru olarak içselleştiren ve değerlendiren bir platform olduğunu bir kez daha gösterdi.

 Rahmetli Tülay Aktaş ‘ın isminin verilmesi de bir vefa örneği idi.            Vefa insana yakışan en yüce duygudur. Son zamanlarda en çok            ihtiyaç duyduğumuz duygu da ahde vefa duygusu değil  midir ?        Rahmetli Tülay Aktaş yaptığı gönüllü çalışmaların önemini,               böyle bir kuruluşun kurulmasını sağlayarak bize gösterdi. Onu saygıyla anıyor rahmet diliyorum.                                                                                           

İzmir ‘de böyle STK ‘ların korunup desteklenmesi hepimiz için önemli ve gereklidir. Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliğini bu nedenle bir kez daha kutluyor, yönetim kuruluna ve sayın dönem sözcüsü Fatoş Dayıoğlu’na çok teşekkür ederim.

                                                                                                10.10.2022

  Lütfiye Kader                                                                                                                                                  Emk. Uzm. Fen. Bilimleri Öğretmeni

                              

                               

Tarih: 11.10.2022 Okunma: 264

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?