3 LİDER 3 PORTRE, Av. Halil YILMAZ

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 26.02.2022

Av. Halil YILMAZ

ABD BAŞKANI JOE BİDEN

Henüz 29 yaşında genç bir avukatken, şaşkın bakışlarla kendisini izleyen kadınlara, kendinden emin bir şekilde, "Merhaba, ben Joe BİDEN, ABD Senatosu için Demokrat Parti'den adayım." demişti. Bu kısa kampanya konuşması, 1972'de kaydedildi.

Senato'nun en genç üyesi, Capitol Hill'e eşini ve bir oğlunu kaybetmiş halde girdi. Ülke tarihinin altıncı en genç senatörü unvanını aldı. 7 defa ABD Senatosu'na, 2 dönem Başkan Obama’nın Yardımcılığına seçildi. Üçüncü girişiminde ülkenin 46. Başkanı oldu.

https://tr.euronews.com/2021/01/20/joe-biden-kimdir-bilmediginiz-sira-disi-hayati

RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADİMİR PUTİN

Sovyet istihbarat servisi KGB'nin eski bir ajanı olan Vladimir PUTİN, Rusya Federasyonu Başkanı YELTSİN ve onun yakın çevresi tarafından seçilmiş, Rusya'yı 21'inci yüzyıla taşıma görevi kendisine biçilmişti. Eski bir gazeteci olan Yumaşev, Yeltsin'in en güvendiği danışmanlarından biriydi. 1997'de Putin'e Kremlin'deki ilk görevini veren de oydu.

Ağustos 1999'da Yeltsin, Putin'i başbakan olarak atadı. Yeltsin'in bir yıl daha görevde kalması bekleniyordu, ancak Aralık 1999'da sürpriz bir şekilde görevi bırakmaya karar verdi. Putin geçici devlet başkanı ilan edildi. Üç ay sonra da başkanlık seçimlerini kazandı.

Yumaşev’e göre; "Putin'in fikirlerini aldığı iki grup insan var: Biri Rotenberg kardeşler gibi çocukluk arkadaşları, diğeri de Sovyet KGB'sinde hizmet etmiş kişiler. Ama Putin bu insanların sadakatini de gözünde çok büyütmüyor, güvendiği hiç kimse yok." "Putin'in misyonu geçmişi geri getirmek. '20'inci yüzyılın en büyük jeopolitik felaketi' olarak nitelendirdiği SSCB'nin çöküşünün intikamını almak istiyor. O ve çevresindeki eski KGB ajanları, Sovyetler Birliği'nin yıkılmasının Batılı istihbarat servislerinin işi olduğunu düşünüyorlar."

https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-50832016

UKRAYNA DEVLET BAŞKANI VLADİMİR ZELENSKİY

Vladimir ZELENSKİY, 1978 yılında Ukrayna'nın Krivoy Rog kentinde dünyaya geldi. Ortaokul yıllarından itibaren komedi programında rol almaya başladı. Ukrayna'da 2013 yılında patlak veren iktidar karşıtı gösterilere destek veren Zelenskiy, ülkenin doğusunda Rusya yanlısı milislere karşı savaşan askerler için birçok konser ve gösteri organize etti.

Siyaset sahnesine çıkışı, 2019 yılının başında oldu. 41 yaşında ilk kez adım attığı siyaset sahnesinde kısa süre içinde büyük bir halk desteğini arkasına alarak devlet başkanı seçildi. Kiev'de caddelerde Zelenskiy'nin fotoğrafının olduğu ve "Halkın başkanı" yazan reklam afişleri ilk kez 2015 yılında ortaya çıkmıştı. Önce anlam verilemeyen bu reklamların, Zelenskiy'nin başrolünde olduğu "Halkın Hizmetkârı" adlı televizyon dizine ait olduğu anlaşıldı. Dizide Zelenskiy'nin canlandırdığı tarih öğretmeni Goloborodko, bu sistemden yaka silken halkın oylarıyla devlet başkanı seçiliyor. Zelenskiy, kendisini Goloborodko karekteriyle özdeşleştirenlerin yanı sıra, Poroşenko'nun 5 yıllık iktidarında hayal kırıklığına uğrayan Ukraynalıların tepki oylarıyla da devlet başkanı seçildi. Siyasette deneyimi olmasa da, iletişim yeteneği sayesinde barış sağlayabileceği yönündeki beklenti, Zelenskiy'nin seçim başarısındaki önemli etkenlerden biri oldu.

https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-48009311

BİRİ HEM KAYBETMİŞ HEM KAZANMIŞ.

DİĞERİ HEP KAZANMIŞ.

BİR DİĞERİNİ İSE BEKLEYİP GÖRECEĞİZ.

Tarih: 26.02.2022 Okunma: 363

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

Mehmet Serdar

26.02.2022 - 09:01

Liderler sultası değişik bir tanım.Bunlar genel bilgiler.Fakat önemli olan bir liderin o ülke için yaptıkları.lider olabilmek Kendini ülke için adletmektir.öŕ. Atatürk gibi, putin yetişmesı gereğı sert ve duygusuz hiç gülen bir kare fotografı dahi yok. Bundan önce Rusyanın bir başkanı vardı. Yeltsin bir Ayyaştı. O gunden bugüne bir bakalım Rusya onun zamanında nerdeydi.Bir lider ulkeye ne yapabir. Rusyanın ekonomik olarak geldiği yer ve öncesi. Lider bir ülkenin geleceğidir. Diyebiliriz. liderinizin vasıfları iyi ise çok şanslınız demektir. Gecmişte de böyle olmamış mıdır? Bakın tarihe ve liderlere...