YALNIZIZ DOSTLARIM YALNIZ!.. Hilmi ÇAKIR

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 03.10.2020



Doğumla başlayan insan yaşamı kaderin cilvesiyle şekilleniyor. Kader, fırtına gibi insanları bir yerden bir yere atıyor. Yaşama tutunmak için, sürekli bir mücadele veriyorsun. Kendin , ailen,çevren ve ülken için sürekli bir mücadele içinde, zaman tünelinden akıp gidiyorsun.
Yolun neresinde olduğunu bile kestiremiyorsun. Kaçıncı kilometredesin, hızın kaç, radara yakalanma riskin ne, bunları düşünmeye bile zamanın olmadan, freni patlamış bir araç gibi, sona yaklaşıyorsun. Bu reel duruma inanmak istemiyorsun, kendi kendini kandırıyorsun, daha yolumuz var zannediyorsun ama, son viraja geldiğini sen göremiyorsun. Son virajda kalan birkaç dost seni kucaklıyor.
Bu ülkeye, uzun yıllar hizmet etmiş kamu görevlileri, emeklilik sürecine geldiğinde, yapayalnız bir limana demir atmak zorunda kalıyor. Hangi limana demir atsa fark etmiyor, zaten bütün limanlar yabancı onlara, en yakınları bile…
Yeni dostlar edinmeye çalışırlar ama artık çok geç. O köprünün altından çok sular akmış. Hiç bir şey bıraktıkları gibi değil. Bu limanların hepsi yabancılaşmış! limanın işleyiş tarzı değişmiş, lima nın sahipleri değişmiş, tanıdığın bir çok kişinin baş ucuna taş dikilmiş. Kim dost kim düşman, kim arkadaş belirsiz. Fırtına ve rüzgara göre yaşam şekilleniyor. Kime güveneceksin? Bir yığın uyumsuzluk, olumsuzluk ve belirsizlik içinde bir liman bulduğuna seviniyorsun.
İçinde bir yığın KEŞKE ve KUŞKU var ama kime anlatacaksın? Mesleğinin zirvesinde iken, birçok kişiye sayısız iyiliklerin olmuştur ama, hepsi unutulmuş.Sanki kuma yazı yazmışsın, dalga bir çırpıda silmiş hepsini. Belki de görevin olduğu değerlendirilmiştir.Telefonun bile, pili biterken çalar olur. VEFA sadece bir semtin adı olarak kalmıştır bu ülkede…
Seni kim dinleyecek ? Dinlese ne olacak? Olan olmuş, geçen geçmiş, Marko Paşa’da göçmüş bu dünyadan. En iyisi susmak. Sustuğun zaman hem suç da işlemiyorsun. Konuşursan suç işleme riskin var. En iyisi susmak. Zaten çocukluğumuzdan beri bize susmayı öğretmemişler miydi? Yine öğrettikleri gibi susalım. Bu saatten sonra gerçi konuşsan da seni kim dinleyecek?..
Bu limanda yeni dostlar edinirim diye bir düşüncen varsa, hayal ... Dostluklar sabahtan akşama oluşmaz. Bir süreç gereklidir, bu süreci doğru işletirsen; yeteri kadar özverili olabilirsen, sevgiyi karşılıksız verebilirsen, seni anlayabilen birileri karşına çıkarsa ne ala. Yoksa işin yine kötü…
Facebook'ta yeni dostluklar kurmaya çalışırsın, sanal dünyada. Belki geçici olarak bir haz verebilir ama, gerçekle karşı karşıya kaldığın zaman, bu sefer de; sanal dünyada harcadığın zamana üzülürsün. Zor zamanında, sıkıntılı günlerinde, yokluk döneminde yanında kimler varsa, dön geriye onları bul. İşte dost onlar, gerisi yalan.Yenileri, “mış…gibi, miş… gibi yaparlar ama zor zamanda hiç biri kalmaz çevrende, toz olurlar.
Görev aşkına, arkadaş ve akraba uğruna, amirlerin adına kırıp döktüğün eş ve çocukların dışında yanında kimse olmadığını görünce, kelimeler tükeniyor. Ne söyleyeceksin çocuklarına? Belki de; emekli ikramiyenizi bile, o eş dost sandığın akrabaların için harcadın. Geriye dönüşü bile belki olmadı. Bir ömür, seninle birlikte, şark demeden, garp demeden senin mesleğin uğruna çile çeken o çoluk çocuk, o emekli ikramiyesinden bile nasiplenememiş olabilir. O, yalaka çevrendeki eş-dost ve akrabaların yüzünden…
Zararın neresinden dönerseniz, kardır demiş atalarımız. Bugüne kadar olanlar oldu. Çok da hayıflanmamak lazım. Koparılmamış takvim yaprakları için, kaderin cilvesi doğrultusunda, doğru adımlar atmak için hala zamanımız var diye düşünüyorum. Yalnızlığımızı paylaşacak dostlara zaman ve mekan ayırmak, yeni dost arayışından, sokakta her gördüğünü dost zannetmekten, yalakalardan, asalaklardan, sarmaşıklardan kendimizi kurtararak ve koruyarak mutluluğun reçetesini tekrar yazabiliriz.
Eğer bu ülkeye hilesiz hurdasız uzun yıllar hizmet ettiyseniz, çalmayıp çırpmayıp, yetimin hakkını kimseye yedirmediyseniz, çoluk çocuğunuz için imkanlarınızı kullanmadıysanız, ilahi gücün dışında, doğumunuzda ne kadar yalnızsanız ölümünüzde de o kadar yalnızsınız. Değiştirme şansınız var mı? Bence bu saatten sonra şansınızı zorlamayın. Yalnızız dostlarım yalnız!..
Tarih: 03.10.2020 Okunma: 374

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?