PETRODOLARLAR VE GIDA, MÜSLÜMAN KARDEŞLER ve KATAR'DA ASKER

Neslihan KORUTÜRK - 06.08.2017

Bu dünyada herkese yer var.

Çok ibret verici; Kişi Başına Millî Geliri (KBMG) 9 bin dolar olan Türkiye’nin, Katar petrol ve doğalgazına ihtiyacı yok ama KBMG’i 130 bin dolar olan Katar’ın Türkiye’nin gıda maddelerine şiddetle ihtiyacı var. Çünkü petrol-doğalgaz-petrodolarlar yenmez, içilmez, karın doyurmaz. İnsanlık, onlar olmadan milyonlarca yıl yaşadı. Yine, bişekilde yaşayabilir ama gıda olmadan, su olmadan üç gün yaşayamazsınız!

Hal böyle olunca, petrolümüz-doğalgazımız yok diye üzülmek yerine her türlü yiyecek-içeceğimiz var diye sevinmeliyiz. Gıda, enerjiden önce gelir. Nitekim insana enerji veren de gıdadır. İnsandaki enerji olmazsa, elektrik enerjisinin ne kıymeti olabilir?

Haber kanallarında, “Türkiye’den gönderilen gıda kargoları Katar’a ulaştı” şeklindeki kayan alt yazılar kara mizah gibiydi. İçinde derin dersler-ibretler taşıyan bir kara mizah!


x   x   x

“TERÖRİST” OLMAYAN AMA DAMGASINI YİYEN MÜSLÜMAN KARDEŞLER

“Müslüman Kardeşler”, 1928 yılında Mısır’da kurulup, İslam âlemine yayılan bir örgüt. İnsafla yaklaşmak lâzımsa, bu örgütün “silahlı bir örgüt” olduğuna dair bir veri yok. Üyelerinden silahlı eylem yapanlar olduysa da bunlar kişisel vukuatlar olsa gerek. Dolayısıyla, on milyonlarca üyesi olan bir hareket “terör örgütü” olarak nitelenemez.

Gel gelelim, Amerika, Suudi Arabistan başta olmak üzere, pek çok ülke Müslüman Kardeşler’i terör listesine aldı ve Katar’ı da bu “terör örgütü”ne destek vermekle suçladı.

Buradan da bir ders çıkaracağız: Demek ki birilerine “terörist” derken insaflı olacağız… “Silah”a bulaşmayana, öyle kolayca “terörist” yaftasını yapıştırmayacağız. Bu iftiradır.

Bununla beraber, Müslüman Kardeşler desteklenmeli mi?

Hayır, desteklenemez, hatta onaylanamaz!

Neden?

Çünkü Müslüman Kardeşler örgütü, dini kullanarak, İslam’ı siyasallaştırarak iktidara gelmek istiyor. Kutsal din kurumunu siyasete alet eden bir yapı desteklenemez.

x   x   x

TÜRK ASKERİ NEDEN KATAR’DA?

Türkiye’nin yurt dışında asker bulundurması, “üs kurması” onun nispeten büyük ve güçlü bir ülke olduğunu gösterir.

Fakat “üs kurduğunuz” ülkede “büyük” NATO müttefikinizin de büyük bir üssü var. Daha önce 5 bin demiştik ama BBC Türkçe’nin 06 Haziran 2017 tarihli haberine göre, ABD’nin, Katar’da, Irak ve Suriye operasyonlarına da katılan 11 bin askeri bulunuyor.  

Aynı pakttaki iki ülkenin askerleri ayrı ayrı üslerde konuşlanacak ama aralarında koordine olmayacak!

Bu ne demek? İki NATO müttefiki arasında nasıl bir etkileşim olacak?

Kim, kimi, kimden koruyacak?

Yurt dışında üs kurmak, kulağa hoş geliyor ama Katar’a asker göndermenin mantığını anlayamıyorum.

Tarih: 06.08.2017 Okunma: 837

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?