ÖZLENEN SES, Anıl ONAT

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 27.06.2016


Bir ilahiyat hocamızın, son günlerde yapmış olduğu açıklamayı sizlerle paylaşmayı, şu mübarek günlerde, görev saymaktayım. Hocamız soru üzerine şu açıklamayı yapıyor: İlahiyat Fakültelerinde okutulan din ile İŞİD’in dini arasında en ufak bir fark yoktur. Bütün mezheplerin uygulamaya çalıştığı din, İŞİD’in uygulamaya çalıştığı dindir. Bütün dünyada İslam anlayışının, yüzde yüz değişmesi lazım. Bu Kuran’la yapılır.

Doğru, cesurca, itiraf şeklinde ve bu seviyede bir uyarının, İslam coğrafyası denen bu coğrafyada, çığır açacağı ümidini taşıyanlardanım. Asırlardır süren uykuyu bitiren, şeyhlerin, dervişlerin, kutsal efendilerin dinini boğan, hasreti çekilen bu sesin, gerekli yankı ve cevapları alması, insanlığın hidayete kavuşması ile eş anlamlıdır.

Doğruya yönelişin, eğridekilerin çıkar tezgahına vereceği zarardan dolayı, her türlü tepki ile karşılaşılması doğaldır. Cehaletin, çıkarcılığın hedefine oturtulan, değerli ilim adamı, gerçek din bilgini bütün hocalarımızı ve bunların uyarmaları ile yol bulan din kardeşlerimizin, İslam’ın doğru anlaşılmasındaki gayretlerinin devamı inancı ile başarılarına duacıyız.

İnsana verilmiş akıl, Allah’ın ayetidir (delil). İnsan aklı ve Elçinin getirdiği ayetler, insanlığın kurtuluşunun tek ve yeterli rehberidir. Kul ne söylerse söylesin, her sözün üzerindeki söz Allah’ın sözüdür yani Kuran’dır.

Tarih: 27.06.2016 Okunma: 793

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?