Zarrab yakında serbest bırakılabilir

İsmail Hakkı CENGİZ - 30.05.2016

 Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Hukuk, yargı bizim beklenti veya temennilerimize göre işlemiyor. Hele, Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri gibi hukukun gerçekten “üstün” olduğu devletlerde!

İddialar çok büyük, kelimenin tam anlamıyla “korkunç” olabilir…

100 milyarlarca dolara ulaşan, dudak uçuklatıcı rakamlar telaffuz ediliyor olabilir…

Bunlar uluslararası hukukun, bizim beklentilerimize uygun yürüyeceği anlamına gelmez.

Uluslararası hukukta bir yetki meselesi vardır ve bunu en iyi dünyayı yönetme iddiasındaki “büyük güç”lerin hâkimleri bilir.

Savcının iddiaları, sanığın tamamen aleyhinde olabilir.

Fakat mahkemenin hâkimleri onunla aynı görüşte olmayabilir.

Rıza Zarrab, ABD’de tutuklandığından beri hakkındaki haberleri yakından takip etmeye çalışıyorum. Tamam, çok büyük yolsuzluklar yaptığına dair ithamlar var. Lâkin üzerine atılı suçların ABD’yi ne kadar ilgilendirdiğini pek anlayamadım. Amerika’da işlenmeyen bir suç için, Amerikalı hâkimler pekâlâ “bizim yetkimiz yok” diyebilirler.

Zarrab’ın ABD’de yakalandığı günlerde, Ulusal Kanal’da konuşan, Türkiye’de görevli İranlı bir gazeteci, “Zarrab’ın burada ne yaptığı Amerika’yı hiç ilgilendirmez” demişti. O gün, “Zarrab’ı neden korumaya çalışıyor acaba?” diye düşünmüştüm. Fakat aradan geçen süre zarfında Amerikalı savcının, Zarrab’ın ABD’ye karşı nasıl bir suç işlediğine dair çok tatmin edici açıklamalarını göremedim.

Eğer Zarrab hakkındaki dosyası, kamuoyuna açıkladığı kadarsa, bu deliller, Zarrab hakkında karar verecek mahkeme heyetini tatmin etmeyebilir ve Zarrab yakında bırakılabilir.

x   x   x

OYUN BİTECEK

“Elinizdeki Kuran tercümelerini yakın” şeklinde bir hezeyan! Karanlığın, aydınlıktan korkusunun çığlığı.

Allah’ın dininin Kur’an kaynaklı olduğunu anlamaktan uzak bir ümmet olarak yaşamanın sonucudur bu çığlık. Dinin tek ve yalnız sahibi kim? Kitap kimin ve kimin koruması altında? Elçi, bu Kitabın insanlığa ulaşması için, bir ömür vermedi mi? Kitaptaki ilk emir olan “oku”, tercümesi yapılmayacaksa, insanlığa nasıl hitap edecek?

Doğrunun, tek kaynakta aranması ile çok kaynakta aranması nasıl kıyaslanır? Tek kaynaktan çıkan farklı görüşler bile, birbirine ışık tutar, birbirinin görüşlerini genişletir, ileri zamanlara uyumu sağlar. Ana meseleler, tartışmaya ve farklılığa kapalı olduğundan, tefrika olamaz, kimse kimseyi din dışı göremez yani din kardeşliği zedelenemez.

Değiştirilemeyen orijinal metin ortada olduğundan, kötü niyetlilerin tanınması kaçınılmazdır.

Dinin, pazardaki en kârlı ticaret malı olmasından, saltanatları koruyan rolüne kadar, geniş kullanım alanını yok eden, Kitabın ve aklın rehberliği, size neden çığlık attırıyor? Kulların tanrı, söylenti yığınlarının (hurafelerin) Kitap olduğu bir din olur mu?

Asırlarca mesajlarını sakladığınız bu Kitabın tercümeleri ile sıradan insanlar da bu dini öğrenerek, sizin öğrettiğinizi terk edecek ve oyun bitecek.

Anıl ONAT

 

x   x   x

GÜNÜN ÇİZGİSİ, twitter.com'dan...



Tarih: 30.05.2016 Okunma: 758

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?