KORKUNUN ÇIĞLIĞI (OYUN BİTECEK), Anıl ONAT

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 25.05.2016


(Elinizdeki Kuran tercümelerini yakın) şeklinde bir uyarı. Karanlığın, aydınlıktan korkusunun çığlığı. Her konuda olumsuz ve negatif gelişmenin olduğu yaşantımızda, tek sevindirici gelişme.

Yüzlerce senedir, eğrilerin içinde, tek tük kalıp kaybolmuş doğrulara, hasret kalınmasına sebep olan, yalnız Kuran kaynaklı dinin, Allah’ın dini olduğunu anlamaktan uzak bir ümmet olarak yaşamanın sonucudur bu çığlık. Dinin tek ve yalnız sahibi kim? Kitap kimin ve kimin koruması altında? Elçi, bu Kitabın insanlığa ulaşması için, bir ömür vermedi mi? Kitaptaki ilk emir olan (oku), tercümesi yapılmayacaksa, nasıl insanlığa hitap edecek?

Doğrunun, tek kaynakta aranması ile çok kaynakta aranması nasıl kıyaslanır? Üstelik tek kaynağın sahibi Allah ise, cevap ne olur? Çok kaynaklı bir arayış içinde, yanlış ve uydurma yolların çokluğu, saymakla biter mi? Tek kaynaktan çıkan farklı görüşler bile, birbirine ışık tutar, birbirinin görüşlerini genişletir, ileri zamanlara uyumu sağlar. Farklı görüşler, esası teşkil eden konularda olamaz (muhkem yani tek anlamlı ayetler sebebi ile). Ana meseleler, tartışmaya ve farklılığa kapalı olduğundan, tefrika olamaz, kimse kimseyi din dışı göremez yani din kardeşliği zedelenemez.

Tek kaynakta, kötü amaçlı olarak farklı görüş ortaya atılması, gayeye ulaşmaktan uzaktır. Değiştirilemeyen orijinal metin ortada olduğundan, kötü niyetlilerin yalnızlığa düşmesi, dikkat çekip tanınması kaçınılmaz sondur.

Dinin, pazardaki en karlı ticaret malı olmasından, saltanatları koruyan rolüne kadar, geniş kullanım alanını yok eden, Kitabın ve aklın rehberliği, neden size çığlık attırıyor? Kulların tanrı, söylenti yığınlarının (rivayetler) Kitap olduğu bir din olur mu?

Asırlarca ne dediği bilinmeyen bu Kitabın tercümeleri ile sıradan insanlar da bu dini öğrenerek, sizin öğrettiğinizi terk edecek ve oyun bitecek.

Tarih: 25.05.2016 Okunma: 720

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?